review mobrog betrouwbaar
Door | 10 aug. 2023

Deze review gaat over Mobrog NL / Mobrog België betaalde enquêtes, of deze site wel veilig en betrouwbaar is.

Of eigenlijk kort gezegd: Moet je jezelf daar willen inschrijven of niet?

Ons antwoord is direct: JA !

Waarom? Mobrog.com staat WEL in de Top 10 best betaalde enquête sites. Maar niet heel hoog als we eerlijk zijn.

Schrijf je dus vooral eerst in bij de allerbeste bureaus want daar kan je net meer geld verdienen met enquêtes, maar heb je daarnaast nog tijd over of wil je simpelweg nog meer verdienen, dan moet je je vooral aanmelden bij Mobrog hoor.

Hieronder kan je nog een complete recensie nalezen met per aspect onze beoordeling. We hebben het panel zelf getest en daarin verwerken we uiteraard ook de feedback van onze bezoekers.


Plus- en minpunten MOBROG review

+ Uitbetalen in cash geld via PayPal al mogelijk vanaf €5,-

+ De vergoeding per gemaakte vragenlijst is meer dan prima

+ Goede mobiele app beschikbaar voor op je telefoon

 Niet heel veel surveys om te maken per week / maand

 Als je een uitnodiging krijgt is het onderzoek vaak alweer gesloten als je probeert mee te doen, soms zelfs pas na het invullen van meerdere vragen.

Over Mobrog.com

Mobrog NL & Mobrog België is onderdeel van het Duitse marktonderzoeksinstituut Splendid Research GmbH. Ze voeren wereldwijde enquêtes uit via het internet en via hun app voor smartphones.

Ze zijn aangesloten op brancheorganisaties als ICC, ESOMAR, MRS, CASRO, MRA & ARF. Ze voldoen dus aan alle internationale richtlijnen voor het uitvoeren van marktonderzoeken en het bewaken van jouw persoonsgegevens. Ook wel fijn om te weten.

Mobrog.com site
Mobrog.com site

Hoe werkt Mobrog?

In principe hetzelfde als de meeste andere websites. Je kan je gratis en vrijblijvend aanmelden als panellid. We raden je aan om daarna direct ook zoveel mogelijk van de profielvragen in te vullen zodat Mobrog jou zoveel als mogelijk de juiste onderzoeken toe kan sturen.

Vul je dit niet volledig in dan is de kans vele malen groter dat je surveys ontvangt die eigenlijk niet voor jou bedoeld zijn. Heb je vaak wel al tijd erin gestopt maar moet je na enkele vragen alsnog stoppen zonder enige beloning omdat je niet in de doelgroep valt. Daar kan Mobrog dan ook niks aan doen, maar is wel zonde van jouw tijd!

De uitnodigingen voor enquêtes invullen voor geld krijg je per mail of in de app op je telefoon. Probeer snel te reageren want een veelgehoorde klacht is dat de onderzoeken vaak snel alweer sluiten en je dus niet mee kan doen.

Vooraf krijg je altijd te zien hoeveel je met een deelname verdient en hoe lang het ongeveer zal gaan duren. Mag je zelf besluiten of je mee wil doen want nogmaals: alles is vrijblijvend. Maar dan verdien je ook niks als je niet meedoet natuurlijk.

MOBROG uitbetaling

Direct na deelname krijg je de beloning in je account gestort, en dit kan je vervolgens via PayPal tegoed weer overboeken naar je bankrekening (gratis). Uitbetalen kan al vanaf €5,- terwijl dit bij de meeste andere sites pas vanaf €10,- kan dat is best positief. Wat helaas dus niet mogelijk is: de enquêtes invullen voor waardebonnen.

hoe werkt mobrog

Hoeveel verdien je met Mobrog?

Hoewel de vergoeding per survey op zich meer dan prima is, blijkt het probleem vooral te zitten in het aantal onderzoeken dat je kan maken. Veelgehoorde klachten zijn dat je veelal mis grijpt als je aan een vragenlijst mee wil doen omdat ze heel snel vol zitten. Ook blijk je meer dan bij andere panels uitnodigingen te krijgen waarbij je niet in de doelgroep valt. In onze ervaring is dat erg vervelend.

Maar los van het feit dat het niet prettig is, maakt het ook dat je minder kan verdienen. En daarmee wordt dit panel toch iets minder interessant en valt het buiten de top 3 in onze top 10 beste enquête sites in Nederland. Terwijl ze op andere punten prima scoren, maar uiteindelijk gaat het vooral om de verdien potentie toch?!

Is MOBROG betrouwbaar?

Ja, volgens ons is Mobrog betrouwbaar. Hierover kunnen we je weinig klachten melden wat ons betreft. Althans, wij letten altijd op twee vaste eigenschappen, namelijk: 1) accuraat bijschrijven en bijhouden van beloningen en saldo in je account, en 2) snel en zonder fouten uitbetalen van verdiend geld naar in dit geval PayPal.

Beide gaat goed in onze ervaring (wij hebben ons ook als gewoon lid ingeschreven om dit te testen uiteraard). Dit hoeft dus geen belemmering te zijn om je aan te melden en dat is toch mooi meegenomen, ondanks het feit dat je er minder mee verdient dan met andere panel, weet je in ieder geval wel zeker dat je je verdiensten ook daadwerkelijk krijgt!

Conclusie Mobrog review

Die kan je inmiddels wel invullen… zeker aanmelden Mobrog en de rest van de tien beste betrouwbare enquête sites, het is gewoonweg een prima site om geld mee te verdienen. Dus schrijf je in en begin met bijverdienen.

Andere panel reviews: