dutcheuro review ervaringen
Door | 05 sep. 2023

DutchEuro review: een spaarprogramma om geld te verdienen.

Klinkt goed, maar is deze site aan te bevelen op basis van ervaringen?

Kort door de bocht: nee

Ze staan dan ook niet in onze top 10 beste spaarprogramma’s in Nederland.

Je snapt na het lezen van onderstaande recensie / beoordeling wel waarom dat zo is.

Gezien de ervaringen van onze bezoekers en die van ons zelf.


Plus- en minpunten Dutcheuro

 Ze zijn één van de spaarprogramma’s die de gevreesde accountscore toepassen;

 Dit komt er kortweg op neer dat meedoen niet vrijblijvend is, maar je alleen je verdiende saldo kan laten uitbetalen als je mee doet aan acties;

 Maar die kosten je ook weer geld, waardoor je weer een groot deel van je verdiensten kwijt bent;

 Per saldo: heeft meedoen niet zo gek veel zin. Kijk dan liever in de hierboven genoemde top 10 goede spaarprogramma’s.

Hoe werkt Dutcheuro?

Spaarprogramma’s zijn komen overwaaien van de andere kant van de Athlantische Oceaan: uit de Verenigde Staten om precies te zijn.  Ze noemen het daar “get-paid-to-websites” omdat deze soort sites je betalen om allerlei (simpele) dingen te doen.

Kleine dingen, die zo gebeurd zijn. Zoals email lezen en banners klikken. De beloning is dan ook niet zo hoog voor elke handeling, maar doordat je er veel kunt doen in korte tijd en bovendien bij meerdere spaarprogramma’s naast elkaar, kun je er toch best lekker mee verdienen.

Mits je accountscore minimaal 5,5 is… maar daarover later meer, kan je vanaf een gespaarde € 12,50 dit laten overboeken naar je bankrekening. Hieronder een lijstje met alle betaalde taken, en hoeveel de verdienste voor elk van die handelingen is.

ActieBeloning
AanmeldenOntvang € 1,25 euro als startbonus
E-mails lezenJe krijgt 1/2 eurocent per mail die je leest / klikt
Banners klikkenElke dag kan je op een banner klikken die ook een 1/2 cent waard is. Daarnaast zijn er zogeheten klik&win banners waarbij elke 1000e klikken € 0,10 ontvangt.
Social likesVoor het geven van likes op Facebook krijg je één cent
Geld verdienen met spelletjesJe kunt verschillende spellen spelen maar die vereisen een inzet. Geen gratis spellen dus.
CashbackJe krijgt bij een paar partners / webwinkels cashback korting, maar dat zijn er bij lange na niet zoveel als bij de beste cashback sites van Nederland.
Enquêtes invullenDit willen ze wel bieden, maar wij hebben nog nooit aan een betaald onderzoek mee mogen / kunnen doen. Kijk liever bij de beste enquête sites hiervoor.
Vrienden aandragenAls je een vriend, kennis of desnoods onbekende aandraagt die lid wordt krijg je 1 euro, mits die persoon eers 2,50 euro bij elkaar verdient.
(Gratis) actiesEen beetje weinig gratis acties, dus je moet wel meedoen aan betaalde acties om je accountscore hoog te houden.
KortingscodesZe hebben wel eens kortingscodes en “exclusieve” ledenaanbiedingen, maar heel sporadisch.
Besparen
Jackpot
GokkenJa, de spellen dus, maar niet gokken op sportwedstrijden of zoiets.
Extra

Wat verdien je met Dutcheuro?

Bijster weinig. Althans dit spaarprogramma dan hé, de 10 beste spaarprogramma’s van Nederland, daar verdien je best goed. Zomaar 200 euro per maand. Maar niet bij DutchEuro. En dat heeft een aantal duidelijke aanwijsbare redenen.

Bij spaarprogramma’s spaar je namelijk het snelst met enquêtes invullen voor geld (betaalde onderzoeken) en met cashback verdienen. Dat kan beide niet bij DutchEuro. En dus stijgt je saldo niet zo snel, alleen met al die (halve) centjes van de e-mails, clicks en likes gaat het namelijk niet zo hard.

Om nog maar te zwijgen over die verrekte accountscore. Omdat er zo weinig gratis acties zijn bent je in feite verplicht om mee te doen aan acties die geld kosten. Zoals de niet erg interessante cashbacks. Ander houdt je nooit je accountscore zo hoog dat je überhaupt je saldo kan laten uitbetalen. En dat is nu juist het doel. Maar dan moet je wel een deel van je verdiende geld alweer spenderen aan acties voordat je het krijgt.

Is DutchEuro betrouwbaar?

Ja Dutcheuro lijkt betrouwbaar, eerlijk gezegd hebben wij hier persoonlijk geen slechte ervaring. En we hebben zelfs wel eens uitbetalingen ontvangen. Van deze site en van andere sites van dezelfde eigenaar zoals cashhier en extraeuro. Maar andere leden hebben ons meermaals laten weten dat saldo niet werd uitbetaald, accounts zonder aanleiding zijn verwijderd, cashbacks niet goed werden toegekend en het lijstje gaat nog veel verder.

Dus helaas de conclusie: nee deze site lijkt niet betrouwbaar. Klopt ook wel met het beeld dat we in algemene zin hebben over sites met een accountscore, die willen vooral zelf geld verdienen, en niet per se dat hun leden er iets aan hebben. Geen win-win dus, ze willen gewoon over jouw rug zelf hun zakken vullen.

Over Dutcheuro.nl

De site is er slechts één van vele gelijksoortige websites zoals ExtraEuro en Cashhier. Allen worden ze beheerd door de EmailMarketingGroep B.V. Alle sites zijn eigenlijk exact hetzelfde, behalve de naam en op detailniveau verschillen sommige beloningen en acties waaraan je mee kunt doen.

Dutcheuro review conclusie

Je moet echt niet mee willen doen, zonde van je tijd, je hebt er letterlijk niks aan. Je wordt zeer waarschijnlijk alleen maar teleurgesteld. Er zijn genoeg spaarprogramma’s waar je wel plezier aan kan beleven, en anders zijn er nog genoeg andere manieren van geld verdienen online.

Kijk gewoon eens in de Top 10 beste online spaarprogramma’s, zonder die irritante accountscore. Die zijn wel betrouwbaar, je zal meer verdienen en sneller ook. Zoals eerder al aangestipt, meld jezelf bij alle tien aan en je verdient zomaar € 200,- per maand.