Home » Kennisbank » Accountscore

accountscore zoals bij BespaarPortaal.nl

Wat is accountscore?

Accountscore is een begrip dat gehanteerd wordt door online spaarprogramma’s waar je geld kan verdienen. Het is een persoonlijk cijfer dat gekoppeld is aan je lidmaatschap. Hoe hoger dit getal, des te meer voordelen je kan behalen, zoals hogere beloning voor acties waarmee je geld verdient. Bijvoorbeeld krijg je dan voor het klikken op een mailtje niet 1 cent maar 2 eurocent.

Hoe werkt accountscore?

De accountscore kan je zelf beïnvloeden. Het getal is namelijk gekoppeld aan jouw activiteit. Ben je actiever lid, wat betekent dat je meedoet aan acties, gaat de score omhoog. Doe je een tijdje niks, dan zal de score vanzelf zakken.

Waarom wordt een accountscore gebruikt?

Het achterliggende doel is om jou te activeren meer dingen te doen als lid. In ieder geval meer dan alleen maar de simpele handelingen als mails lezen en banners klikken. Het zijn namelijk juist die overige acties waarmee het spaarprogramma haar geld verdient, dus willen ze dat promoten.

Is accountscore nadelig?

Doordat je accountscore bij sommige spaarprogamma’s ook een minimale waarde moet hebben om je verdiende saldo uit te kunnen laten betalen, zorgt een spaarprogramma er direct voor dat ze zelf verzekerd zijn van bepaalde inkomsten, voordat ze jou iets uitbetalen. Zie hieronder het voorbeeld van CentMail:

Stuk tekst uit de voorwaarden van Centmail.nl

Op zich logisch, maar wel een verplichting die soms moeilijk blijkt om na te komen. Bijvoorbeeld bij centmail die relatief gezien weinig acties en cashback mogelijkheden biedt om je score te verhogen. En dat betekent dat uitbetalen van je verdiensten erg lastig tot soms zelfs onmogelijk wordt gemaakt, terwijl je er wel tijd en moeite in hebt gestopt.

En omdat er ook genoeg spaarprogramma’s zijn zonder deze score, of op zijn minst geen minimale score eisen om uit te betalen maar het puur gebruiken als motivatie / bonus in positieve zin, zijn die programma’s wat ons betreft een stuk gebruiksvriendelijker. Daarom staan de spaarprogramma’s met een dergelijke score-eis ook niet in onze lijst met beste online spaarprogramma’s als deze niet haalbaar is of ervoor zorgt dat je jouw verdiensten niet kunt uitbetalen.