Simpel Geld Lenen zonder Moeite
Door | 13 dec. 2023

Kan dat, simpel geld lenen zonder moeite?

Jazeker. Een lening aanvragen en krijgen hoeft niet ongemakkelijk te zijn.

Geen gesodemieter, ongemak of veel inspanning.

Binnen een paar minuten online geregeld en soms binnen 24 uur al op je rekening.

Klinkt goed? Lees dan snel verder.


Simpele lening zonder moeite t/m 1800 euro

We doelen hier op de zogenaamde minilening. Ook wel flitskrediet of microkrediet genoemd. En vooral die laatste benamingen laten al een beetje doorschemeren wat voor soort product het eigenlijk is. Het is namelijk een vorm van lenen die extreem laagdrempelig is om aan te vragen en te krijgen.

Het is een FLITSkrediet want de aanvraag versturen kost je letterlijk maar 5 minuten. Dat komt omdat je amper papierwerk in hoeft te leveren / vullen. Alleen je ID-kaart of paspoort is wat betreft documenten genoeg. En je moet een selfie maken en je bankrekening verifiëren.

Er wordt geen BKR toets gedaan maar een eigen kredietcheck, dit is een stuk sneller. Ook is een garantsteller nodig, maar die kan je later doorgeven namelijk binnen 5 dagen nadat je het geld binnen hebt. Let op, lukt je dit niet dan ben je volgens de leenovereenkomst in gebreke en kost je dit een extra geldbedrag.

De lening aanvraag wordt zo snel mogelijk beoordeeld en als het goed is dan staat het geld al binnen 24 uur op je rekening.

Het is tegelijkertijd ook een MICROkrediet wat je kan maximaal 1800 euro lenen (minimaal 100 euro). Dat is ook precies de reden dat de voorwaarden zo soepel zijn: door het beperkte bedrag is het risico voor de verstrekker ook minder groot. Wie zijn die aanbieders? Er is er maar 1 in Nederland: Saldodipje. Tot voor kort was ook Ferratum actief in ons land, maar inmiddels is Saldodipje onderdeel van Ferratum Groep en is alleen het merk Saldodipje in NL gebleven.

Let wel op dat je deze soort lening ook weer relatief snel moet terug betalen. Binnen 30 dagen tot 2 maanden. Het is dus echt een overbrugging van een korte periode, waarbij je bij voorkeur al weet dat je over enkele weken een bonus krijg of je vakantiegeld ofzo. Dus je weet zeker dat je terug kan betalen. Voordeel van de korte looptijd is wel dat je ook maar kort rente hoeft te betalen, want die is procentueel wel hoog maar daardoor in absolute zin weer wat redelijker.

Enkele rekenvoorbeelden:

Als je 200 euro leent, dan betaal je dit terug in één keer na 30 dagen. Daarbij betaal je een leenrente van € 2,16

Leen je iets meer, zeg 400 euro, dan betaal je dit even goed terug na 30 dagen plus een totale rente van € 4,32

Bij een lening van 600 euro betaal je iets later af, na 45 dagen. De rente die je dan verschuldigd bent is € 9,74

Laatste voorbeeld: je leent 1200 euro. Dit betaal je dan in twee termijnen terug: een deel na 31 dagen en de rest na 62 dagen. De rente die je in totaal in rekening wordt gebracht bedraagt 19,53

Reguliere leningen vanaf 2500 euro

Maar wat nu als je meer nodig hebt dan die 2500 euro van een minilening? Dan komt je toch echt uit bij de “normale” vormen van lenen. Dat zijn er in principe maar twee, namelijk een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Die kan je in principe afsluiten voor een bedrag vanaf 2500 euro, maar dat verschilt een beetje per aanbieder. Dit kan oplopen tot 75.000 euro of meer. Let wel op dat de looptijden hier veel langer zijn en je dus ook veel langer rente moet betalen. Geld lenen kost geld, en leen sowieso nooit meer dan je echt nodig hebt.

De kenmerken van beide leningen zijn nogal anders dus verdiep je erin welke het beste past bij je leendoel of voorkeur. Maar het is sowieso handig om de laagste rente te vinden natuurlijk. En vergelijk vooral ook enkele offertes van meerdere verstrekkers en zeg niet meteen ja tegen het eerste aanbod.

Maar hoe pak je dat dat eenvoudig aan? Zonder teveel moeite natuurlijk? Gewoon online! In onze leningen vergelijken tool vind je de laagste leenrentes van dit moment. Dit is live / real time en dus altijd up-to-date. Via de linkjes ga je naar de aanbieders en kan je online je aanvraag indienen. Via “alle leenrentes” kan je ook nog specifieker vergelijken op leenvorm of doel, zoals alleen persoonlijke leningen of in het bijzonder lenen voor een verbouwing of auto.

Gratis hulp bij lening vinden

Duizelt het je een beetje? Weet je niet wat de beste lening is voor jouw doel? Krijg je er graag wat hulp bij? Wij zijn geen financieel adviseur om dit voor je te doen maar Krediet Groep Nederland wel. Zij helpen jou om de beste lening te spotten en de offerte is zelfs gratis en vrijblijvend. Schakel dus zeker hun hulp in want dat kan je een hoop geld schelen.

Ze vergelijken voor jou aanbieders op prijs en voorwaarden en kijken ook welke lening past bij het doel waar je het geld voor nodig hebt. Het is namelijk een groot verschil als je ermee een boot of camper wilt kopen, of juist je woning wil verbeteren of er een andere lening mee wil aflossen omdat die een hogere rente heeft dan je momenteel kan krijgen op een nieuw krediet.

daar heb ik moeite mee

Moeiteloos aan geld komen zonder te lenen

Is lenen toch geen optie nadat je bovenstaande informatie hebt gelezen? Of heb je het geld niet per se nu direct nodig en ook even de tijd om het op een andere manier te vergaren? Of vind je het toch jammer dat geld lenen je ook geld kost? Hoe dan ook, en zijn alternatieven:

Je kan namelijk heel simpel geld verdienen via internet. We horen je denken dat geloof ik niet. Maar echt het kan. Betrouwbaar, zonder inleg, investering of risico, zelfs zonder überhaupt na te denken. We geven je 6 betrouwbare en bewezen manieren die iedereen kan toepassen. Ook zonder enige technische kennis over bijvoorbeeld websites bouwen.

En daarmee kan je heel goed bijverdienen. Ja wel zomaar enkele honderden euro’s per maand. En daar kan je vandaag al mee beginnen. Probeer en combineer vooral de verschillende opties want dan verdien je meer, heb je afwisseling en als je echt goed bent kan je er zelfs je fulltime baan van maken.

Gerelateerde artikelen: