attapoll review ervaringen
Door | 26 feb. 2024

Review: is Attapoll betrouwbaar en veilig?

En naast de betrouwbaarheid ook belangrijk: is de app de moeite waard?

Met andere woorden, kan je er goed geld verdienen met enquêtes?

Onderaan de streep gaan we je deze partij zeker niet afraden, maar tegelijkertijd staan ze niet in onze top 10 best betaalde enquête sites waar je jezelf dus eigenlijk eerst moet inschrijven.

Die sites zijn namelijk beter want je verdient er simpelweg meer door hogere beloningen en een groter aanbod van vragenlijsten.

En heb je nog meer tijd vrij om te besteden aan betaalde surveys? Dan kan je Attapoll overwegen. Lees onze volledige recensie er maar op na, met een beoordeling op alle belangrijke punten die we zelf hebben getest en vergeleken met andere panels.


Plus- en minpunten Attapoll review

+ Het is een prettige app

+ Je kan vrienden uitnodigen en daarmee ook extra verdienen

+ Uitbetalen kan al vanaf 3 euro, het laagste minimum saldo van alle bij ons bekende panels

 De beloning per survey verschilt nogal, soms is die prima maar geregeld ook erg minimaal

 Je kunt niet meedoen via je laptop of normale browser

 Er zijn niet bijster veel enquêtes beschikbaar, in het begin wel maar dat neemt snel af

 Onderaan de streep verdien je er niet heel veel

Wat is Attapoll

AttaPoll is onderdeel van het Britse bedrijf AttaPoll Ltd. Zij zijn actief sinds 2016 en houdt zich bezig met onder andere marktonderzoek. AttaPoll is beschikbaar in verschillende landen waaronder in Nederland, Portugal, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken en Italië. In tegenstelling tot andere panels werkt Attapoll alleen via een app en is niet te openen via internet browsers. Deze kan je downloaden voor Android en iOS op je smartphone of tablet.

attapoll website
Attapoll.com website

Hoe werkt Attapoll?

Het bijzondere aan dit panel is dat ze enkel werken via hun eigen app. Die moet je dus eerst downloaden en installeren via de App Store of Google Play. Daarna pas kan je jezelf aanmelden, dit kan niet via de website zelf. Dit duurt dus net even iets langer.

Na het inschrijven is het zaak om je profiel zo volledig mogelijk te maken. Dit is belangrijk want op die manier kan Attapoll je beter matchen met de juiste onderzoeken. Anders is de kans veel groter dat je uitnodigingen zal ontvangen voor surveys waarbij je eigenlijk toch niet in de doelgroep valt en je dus na enkele vragen alsnog niet mag meedoen.

Maar dan ben je wel al begonnen en er tijd aan kwijt, terwijl je in dit soort gevallen alsnog geen enkele beloning krijgt. Vul dus altijd je profielkenmerken in! Dat scheelt je een hoop teleurstelling.

Daarna kan je direct al met geld verdienen aan de slag, want er staat gelijk een hele lijst met open onderzoeken op je te wachten. Elke vragenlijst laat op voorhand zien hoe lang meedoen duurt en wat de beloning zal zijn. Je zal zien dat dit nogal flink kan verschillen.

Er is nooit een verplichting en je hoeft alleen mee te doen als je er zelf zin in hebt. Misschien heb je wel voorkeur voor de langere surveys, of juist de korte snelle enquêtes? Of je doet er gewoon zoveel mogelijk, want jij wil.

Attapoll uitbetalen

Zodra je in totaal genoeg beloningen hebt verdient, in dit geval slechts €3,- totaal, kan je die laten uitbetalen. De opties die je kan kiezen zijn PayPal, verschillende cadeaubonnen of het doneren aan een goed doel. Er zijn geen andere inwissel mogelijkheden. Dus je kan met Attapoll PayPal tegoed verdienen of de enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

Hoeveel verdien je met Attapoll?

Bij alleen deze app op zichzelf zal je enkele euro’s per maand kunnen verdienen, in uitzonderlijke gevallen wellicht tientjes. De truc van deze manier van verdienen is juist om bij meerdere panels lid te worden zodat je meer werk hebt, dan gaat het echt serieus geld opleveren.

Daarvoor kan je het beste (eerst) kijken in de lijst met best betaalde enquête sites. Die hebben de hoogste beloningen en bovendien het meeste werk te doen elke week. Dit samen maakt dat je er een goede bijverdienste uit kan halen ten opzichte van de mindere websites. Helaas behoort Attapoll wel tot die laatste categorie op dit moment.

Is Attapoll betrouwbaar?

Attapoll scoort goed op betrouwbaarheid wat ons betreft. Alle informatie en voorwaarden zijn duidelijk en er zijn weinig klachten te vinden over misstanden. Zelf hebben we de app ook als prettig ervaren, waarbij beloningen goed worden bijgehouden en uitbetalingen netjes aankomen binnen afzienbare tijd.

Attapoll Trustpilot

Een goede test om te kijken of een site of app echt betrouwbaar is, is het lezen van review van echte gebruikers. Zoals natuurlijk deze review, maar ook het platform Trustpilot is een goede bron. Daarop kan je ziet dat de score best hoog uitvalt momenteel, namelijk een 4,2. Zeker voor enquête apps is dit een hoge score.

Conclusie Attapoll review

We raden Attapoll je niet af, maar adviseren je wel aan om eerst te kijken in de lijst van 10 best betaalde enquête sites. Daar verdien je meer geld en dat is toch waar je het voor doet. Met die tien samengenomen kan dat al oplopen tot een paar honderd euro per maand als je er de tijd voor neemt.

Mocht je daarbovenop alsnog meer tijd in betaalde vragenlijsten willen stoppen, omdat je dus nog meer verdiensten wil, dan kan je Attapoll overwegen. Al vind je onder onze eerder genoemde top 10 nog een extra lijst met goede panels die eigenlijk nog net iets beter zijn. Dat is de conclusie van deze Attapoll review.

Andere panel reviews: