Deze Five Surveys review beantwoordt de vraag of deze site betrouwbaar is en of je er een eerlijke beloning verdient.

Dat zijn namelijk de twee zaken waar het vooral om draait als je een panels zoekt waar je kan meedoen met enquêtes invullen voor geld.

Is Fivesurveys.com daar en goede keuze voor?

Het is een nieuwkomer in Nederland en op dit moment niet een van de 10 best betaalde enquête sites. Bij die panels kan je jezelf momenteel dus nog beter aanmelden.

Betekent niet dat ‘5 Surveys’ vermeden moet worden hoor want ze doen ook dingen goed.

Welke dat zijn kan je in onderstaande recensie lezen waarin we op basis van de resultaten uit onze eigen ervaringen (we testen alle panels ook zelf uitgebreid om te kunnen vergelijken) een beoordeling geven op alle belangrijke punten. En daar namen we ook de ervaring van andere gebruikers in mee natuurlijk.

Plus- en minpunten Five Surveys review

+ Heel duidelijke en redelijke goede beloning

+ Relatief snel mogelijk om uit te betalen

+ Zowel in geld via PayPal als in meerdere soorten bonnen

Beloning is niet transparant en daarmee niet altijd even eerlijk

Je moet soms langer wachten op je verdiensten

Wat is 5 Surveys?

Five Surveys panel en de website fivesurveys.com is in eigendom van het gelijknamige bedrijf Five Surveys LLC dat uit de Verenigde Staten van Amerika. Ze zijn groot geworden in die markt maar inmiddels in veel meer landen actief, waaronder sinds kort in Nederland.

Dataverzameling met consumentenpanels is hun core business en het enige wat ze doen. Ze proberen met enkele innovaties het verschil te maken in deze drukke markt met heel veel concurrenten. Daarover later meer.

hoe werkt five surveys

Hoe werkt Five Surveys?

Je schrijf je gratis in, daar zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Ook geen verplichtingen, je mag zelf weten wanneer en aan welke onderzoeken je wil meedoen. Het is aan te raden om na aanmelden je profiel volledig in te vullen zodat ze goed kunnen bepalen welke onderzoeken voor je geschikt zijn en welke niet.

Hebben ze deze informatie namelijk niet gaat dit eerder mis. Je krijgt dan een uitnodiging voor een onderzoek waarvoor je eigenlijk niet in de doelgroep valt. Daarmee kan je dan alsnog niet meedoen. Geen beloning en zonde van je tijd. En wellicht loop je daarmee zelfs wel andere onderzoeken mis die wel geschikt waren geweest. Daarna kan je meteen gaan invullen en verdienen van geld.

five surveys website
de website Fivesurveys.com

Five Surveys app

Dit panel heeft een eigen handige app voor zowel Apple als Samsung (App Store / Google Play) zodat je ook mobiel de beste ervaring hebt. Zeker even installeren is super eenvoudig!

five surveys app
De app van Five Surveys

Five Surveys Uitbetaling

Na elke 5 surveys wordt er 3 euro gestort op je account. Je kan elk moment uitbetalen en dat is dus al mogelijk vanaf €3,- Daarbij kan je kiezen uit verschillende opties waaronder PayPal en een heel breed scala van wel bijna 100 bonnen. Je kan bij dit panel dus PayPal geld verdienen of ervoor kiezen in de enquêtes in te vullen voor cadeaubonnen. Bijvoorbeeld Amazon.nl of de Bijenkorf.

Hoeveel verdien je met Five Surveys?

Nou dus per 5 surveys een duidelijke 3 euro. Maar je wil natuurlijk weten hoeveel je kan verdienen per maand, dan is het dus eigenlijk je vraag hoeveel vragenlijsten er te maken zijn elke maand of week? Dat hangt in de eerste plaats af van jouw doelgroep kenmerken zoals we eerder uitlegde, maar op zich heeft dit panel redelijk wat werk te doen hoor.

Tip die we juist geven is om je bij meerdere van de best betaalde enquête sites aan te melden, dan kan je sowieso vaker meedoen en meer verdienen!

Is Five Surveys betrouwbaar?

Ja Five Surveys is betrouwbaar dat kunnen we je garanderen. Maar laten we je uitleggen hoe we dit bepalen en waar we daarbij op letten:

  1. Netjes omgaan met jouw persoonsgegevens is de basis. Je geeft namelijk nogal wat informatie aan een bedrijf zoals persoonlijke gegevens, contactgegevens en nog veel meer informatie in je profiel en vooral ook in de enquêtes die je invult. Dit moet helemaal volgens AVG zijn ingericht.
  2. Direct en foutloos toekennen van je beloningen. Deze hoor je eigenlijk gewoon direct na het maken van een survey uitgekeerd te krijgen op je saldo, al is dat hier niet het geval natuurlijk want je krijgt deze per vijf vragenlijsten. Hoe dan ook dit moet niet fout gaan want dan heb al je jouw harde werk voor niks gedaan. En er elke keer achteraan moeten gaan is ook niet echt prettig want dan duur het nog langer.
  3. Snel en goed uitbetalen van je verdiende geld. Dit moet niet te lang duren en mag ook zeker niet spaak lopen. Het gaat er uiteindelijk om dat je geld verdient dus dan moet je het ook wel echt ontvangen. Anders heb je er nog niks aan.

Al deze drie zaken zijn goed op orde. Ze werken met goede privacy beveiliging en leden zijn positief over de accuraatheid en snelheid waarmee beloningen worden verrekend.

five surveys trustpilot reviews

Five Surveys Trustpilot

Dit panel krijgt een zeer goede score op trustpilot en ook andere review sites. Niet gek, want de belangrijkste zaken omtrent betrouwbaarheid gaan dus goed. Een cijfer van 4,2 sterren is voor een enquête panel echt uitzonderlijk hoog!

Conclusie Five Surveys review

We raden het je zeker niet actief aan om je aan te melden bij deze partij. Maar we zeggen er wel heel duidelijk bij dat we zelf best nog wat vraagteken bij sommige werkwijzen zetten. Dus kan je jezelf alsnog eerst beter inschrijven bij de best betaalde enquête sites en pas daarna dit panel uitproberen. Dat is de aanbeveling die wij kunnen doen op basis van ervaringen uit deze Five Surveys review, waaruit in ieder geval mag blijken dat ze zeker betrouwbaar zijn.