Dringend Cash Nodig
Door | 13 december 2023

Als je dringend cash nodig hebt is dat niet prettig.

Ongeacht waarvoor je die contanten / poen / ping voor nodig hebt.

Want gemis aan centen leveren je niet alleen stress op,

een oplossing lijkt ook niet snel gevonden.

Maar dat is niet helemaal waar.

We geven je een aantal uitwegen, ook zonder te lenen.


Dringend cash nodig? Spoedlening aanvragen

De snelste manier om aan cash te komen, waarbij je niet afhankelijk bent van anderen, is een minilening. Deze kan je in Nederland alleen afsluiten bij Saldodipje onderdeel van Ferratum Group en wereldwijd marktleider.

Een minilening wordt ook wel eens een flitskrediet of spoedlening genoemd. Kenmerkend is dat je minimaal 100 en maximaal 1800 euro kan lenen (en als nieuwe klant maximaal 800). Maar omdat dit daarmee een relatief beperkt bedrag is kleven er ook voordelen aan. Want het risico is voor de verstrekker minder groot, en daarom zijn ze ook flexibeler en vooral sneller bij het aanvragen:

 • Ze doen geen BKR check, wel een interne kredietcheck.
 • Kort aanvraagformulier over bijvoorbeeld je inkomsten en maandelijkse verplichtingen.
 • Je hoeft dus in de basis geen verdere documenten of loonstrook te laten zien, soms wel voor de controles.
 • Alleen een ID bewijs of paspoort is wel nodig
 • Daarmee is aanvragen heel simpel en al in 5 minuten geregeld
 • Na akkoord van je aanvraag staat het meestal al na 24 uur op je bankrekening
 • De looptijd is maximaal 62 dagen. Dat is kort, maar zorgt er ook voor dat de rente die je moet betalen minder is.
 • Je hebt wel een garantsteller nodig, maar als je die niet zelf kan vinden kan je die ook laten regelen.

Rekenvoorbeelden:

 • Als je 300 euro leent dan betaal je dit na 30 dagen terug, plus een rente van 3,24 euro.
 • Leen je 900 euro dan betaal je dit af na 45 dagen inclusief een rente van 14,60 euro.
 • Vanaf 1000 euro moet je terug betalen in 2 termijnen van elk 31 dagen.

Bedankt je wel dat de terugbetaaltermijn kort is. 1 tot 2 maanden lijkt langer dan het is. Je moet wel echt terug kunnen betalen op dat moment, want anders ga je veel meer kosten maken aan boetes en dergelijke. Zie een minilening dus vooral als een overbrugging, tot je volgende salaris, bonus, vakantiegeld of (winst)uitkering / 13e maand. Je kan nu al een aankoop doen die echt nodig is, maar meer ook niet.

De reden dat in Nederland maar 1 aanbieder actief is, is omdat de AFM die toezicht houdt op de leningen markt veel aanbieders heeft verboden. Ferratum / Saldodipje zijn dus wel betrouwbaar en voldoen aan de wetten en regelgeving.

Cash verdienen in korte tijd

Als je niet wilt lenen dan is de enige andere optie om aan cash te komen om het te verdienen. Maar kan dat zo snel? Nou er zijn wel methodes, maar je moet wel begrijpen dat hoe sneller je wil verdienen, des te meer risico je moet nemen. Want als snel veel geld verdienen makkelijk was geweest dan hadden we dat allemaal wel geweten!

Snel kom je dan uit op websites die zeggen dat je moet kijken naar CFD trading of vergelijkbare manieren van online beleggen, maar dat is tricky. En betrouwbare methoden om geld te verdienen op internet zijn er genoeg, maar die leveren je geen cash op je rekening op binnen een dag… wel binnen een week of weken.

Kortom: laat je niet gek maken door sites die je van alles beloven, die willen vaak alleen maar jou je poen afhandig maken en niet jou helpen om echt met zekerheid iets te verdienen.

Voorschot op je salaris of vakantiegeld

Je kan ook van jezelf lenen, door een voorschot te nemen op inkomen dat je nog gaat krijgen. Een voorschot op je salaris is eigenlijk een volgende betaling naar voren halen. Daarnaast bouw je vakantiegeld op, waarvan je kunt aanvragen om het eerder uit te laten betalen dan die ene keer per jaar in mei. Technisch gezien zijn het gewoon jouw euro’s, maar let op je werkgever hoeft dit niet per se te doen.

Als laatste kun je er ook voor kiezen om vrije dagen te verkopen. Die kan je dan niet meer opnemen. Weet wel dat elke werkgever hier eigen regels voor kan hebben. Vaak kan dit alleen met bovenwettelijke verlofdagen die je nog over hebt van voorgaande jaren. En ook hierover betaal je veel belasting.

Rood staan

Technisch gezien is rood staan een vorm van lenen. Je moet hiervoor ook goedkeuring krijgen van de bank en betaalt rente. Echter wordt dit vaak sneller goedgekeurd dan een apart krediet. En je kan het voor veel kleinere bedragen doen die je echt nodig hebt.

Je kan dit aanvragen bij de bank en dan gewoon blijven pinnen ook al komt je dan onder de 0 euro. Het is ook makkelijk om af te lossen want bij je volgende salaris gaat dit eigenlijk vanzelf. Ga hier echter wel voorzichtig mee om en doe dit niet te vaak, want je betaalt best een hoge rente! En bovendien gaat het vaak ongemerkt.

Onderhandse lening voor dringend cash

Dit is eigenlijk een lening zonder bank. Oftewel: een lening van iemand die je kent. De reden dat het goed is om dit zo te kenmerken is dat het bedrag dat je (tijdelijk) krijgt van je vriend, familielid of kennis niet kan worden gezien als gift. Dan moet je er bij een bepaald bedrag namelijk belasting over afdragen en dat is zonde.

Wel is het goed om dit schriftelijk vast te leggen, daar kan je online genoeg contract voorbeeldjes van vinden. Klinkt misschien overdreven, maar je wil niet dat je later een discussie krijgt over het geleende geld, want dan weet je zeker dat het snel mis gaat.

Mensen krijgen namelijk heel snel stevige ruzie wanneer het over persoonlijke geldzaken gaat. Dit is ook een veelgehoorde reden om niet voor een onderhandse lening te kiezen, maar voor een van bovenstaande opties te gaan. Je wil niet een goede vriend kwijtraken over zoiets stoms als poen toch? Zelfs niet als je dringend cash nodig hebt.

Gerelateerde artikelen: