Ervaringen / Review: is SurveyBee Betrouwbaar?

Auteur: |
surveybee.nl logo

Is Surveybee.nl te vertrouwen?

Ja hoor.

Maar is het zinvol om je er bij aan te melden?

Nee dat niet ...

Deze site is namelijk van zichzelf niet eens een enquête panel, maar gewoon een slinkse website die jouw gegevens wil, om je daarna door te kunnen verwijzen naar de werkelijke enquête sites. (Dat levert ze uiteraard geld op!)

Maar wij kunnen je ook wel vertellen wat de Top 10 best betaalde enquête sites van Nederland zijn. Daar kan je jezelf dus gewoon meteen inschrijven :-)

Je mag zelf weten welke je kiest, maar met hoe meer je meedoet, des te meer je verdient!

In deze review:

Plus- en minpunten

Ze zijn zelf geen enquête panel, ze gaan jou dus niet belonen / betalen.

Ze willen jouw contactinformatie enkel om die door te geven aan "echte" enquêtesites, daar krijgen ze namelijk geld voor.

Je heb deze website toch niet nodig, je kan gewoon hier de Top 10 beste enquête sites nalezen.

Wat is SurveyBee?

Het is geen enquêtesite in ieder geval, eerder een tussenpartij die heel slim mensen doorverwijst naar daadwerkelijke enquêtepanels om daar geld mee te verdienen. Daar betalen die sites namelijk voor.

Het is onderdeel van AW Media, een deels bedrijf dat zich speciliseert in online marketing. Juist omdat ze hier goed in zijn kunnen ze mooi plaats innemen tussen de echte enquêtepartijen en de mensen die op zoek zijn naar manieren van online geld verdienen, want ze komen altijd hoger uit in de zoekmachines als Google.

Dat ze dat soms doen met ietwat misleidende informatie, zoals dat ze zeggen dat je €5,- per enquête gaat verdienen, is alleen beetje jammer!

Hoe werkt het?

Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Het enige wat je hoeft in te vullen zijn je naam en e-mail, waarna SurveyBee je reclamemails gaat sturen van hun parters die wel echte enquêtes afnemen en daarvoor betalen. En ja daar zitten goede partijen tussen volgens ons, waar je tegen betalng vragenlijsten kan maken in ruil voor geld of waardebonnen.

Het jammere is echter dat ze ook ander soorten websites gaan promoten op een gegeven moment, want ja ze willen toch geld aan je blijven verdienen. Je geeft dan op voorhand ook geen goedkeuring voor een beperkt aantal informatiemails, maar ze mogen je e-mail onbeperk blijven gebruiken. Dat is een beetje jammer.

Hoeveel kan je verdienen?

Heel veel want SurveyBee zal je proberen aan te brengen bij zoveel mogelijk enquêtepanels, zolang ze er maar geld aan kunnen verdienen. het jammere is dat ze daarin uiteraard ook aan hun eigen portemonnee zullen denken en je dus ook minder goede onderzoekspanels zullen voorstellen die in feite zonde van je tijd zijn.

Met betaalde enquêtes invullen kan je wel € 300,- tot € 500,- verdienen per maand, maar alleen als je dit doet via de best betalende enquête panels. Dit kan je dus zelf al vinden, daar heb je deze dienst helemaal niet voor nodig.

Is SurveyBee.nl betrouwbaar?

We kunnen niet zeggen dat deze website niet betrouwbaar is, noch het bedrijf dat erachter zit. Er zijn ook weinig klachten van te vinden op het internet, vaak een goed teken, Maar we zien wel dingen die ons een onprettig gevoel geven.

Zo is de privacystatement al 4 jaar niet geüpdate en zeggen ze jouw gegevens te delen met alle bedrijven van welke ze denken dat die interessant zijn voor je. Dat is nogal een ruim begrip! De kans bestaat dus dat je ongewenste mail gaat krijgen.

Conclusie

Inschrijven heeft in feite geen zin, want het kost je alleen maar onnodige tijd terwijl je jezelf gewoon meteen direct bij de beste panels kunt aanmelden. Hoef je ook je gegevens niet aan een extra sites als surveybee.nl af te staan.

Daarom nog maar eens ter herhaling: kijke gewoon even hier want de betrouwbare enquête sites zijn (Nederland & België) en bepaal lekker voor jezelf bij welke en hoeveel van deze panels je mee wilt doen. Onthoudt wel dat meer panels ook direct meer verdiensten zal betekenen!