Bij Geldgenius geven we je regelmatig interessante tips om geld te besparen. En we hebben weer een nieuw advies voor je in petto.

Dit keer: hoe kun je eenvoudig geld besparen op je internet abonnement?

Als aanvullende tips vertellen we je meteen over de voordelen van het combineren van internet met tv, of het juist bewust achterwege laten van deze optie.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Check out hoe jij het voordeligst uit bent!


 Goodbye, huidige provider

Misschien ben je momenteel wel heel tevreden over je internet abonnement. Zit je al lang bij dezelfde provider. Zit je momenteel niet vast aan een contract van een bepaalde tijdsduur? Dan is het toch het overwegen waard om over te stappen. En daar is een goede reden voor! Want internetproviders bieden je een korting tot wel 50% in het eerste (half) jaar van je abonnement!

Het gaat in dit geval niet om één specifieke provider die wij proberen aan te moedigen. Integendeel, je kunt namelijk beter vergelijken wat de deals op dit moment zijn per provider, omdat die wisselen per moment en snelheid. Doe de postcodecheck voor goedkoop internet thuis om direct de scherpste deal te vinden. Eén ding is zeker, je moet overstappen om die welkomstkorting in de wacht te slepen.

Geen zin in aansluitkosten en gedoe

We snappen goed dat je geen zin hebt om over te stappen als het veel gedoe kost. Gelukkig werkt dat allemaal best eenvoudig dankzij de overstapservice die providers bieden. Hoe dat in zijn werk gaat? Je vult de gegevens bij je nieuwe provider in, en die regelt voor jou het opzeggen van je huidige abonnement. As simple as that.

Dan zit je ook nog met die aansluitkosten, activatiekosten, of welke benamingen ook gegeven worden aan alles wat komt kijken rondom het activeren van je nieuwe abonnement. Gelukkig nemen de meeste providers ook dat allemaal van je over. Zij doen er immers veel aan om jou over te halen als nieuwe klant. En zo kost overstappen je dus in feite niets, alleen wat van je tijd.

Wel of geen combinatie met televisie

Zo’n tien jaar geleden namen we televisie vaak standaard op in ons abonnement, gecombineerd met internet en bellen. Tegenwoordig maken we echter steeds meer gebruik van streamingsdiensten, wat ervoor zorgt dat veel mensen niet meer of amper nog naar de reguliere tv kijken. Dus, wel of niet je internet combineren met televisie? Voor beide is iets te zeggen!

Als je gek bent op zappen of een groot aanbod tot je beschikking wilt hebben, dan is de combi met tv een goede keuze. Ook hier krijg je welkomstkorting op, die in verhouding vaak hoger oploopt dan alleen internet. Daarnaast verrassen sommige providers je met gratis streamingsdiensten, zoals Filmbox en ESPN, waardoor je ook weer geld op een streamingsservice kunt besparen.

Vind je die reclames maar irritant en kijk je liever series en films op het moment dat jou dat uitkomt, zonder dat je de zenders het aanbod van de dag laat bepalen? Dan kies je wellicht liever voor alleen internet en neem je er een abo op een streamingsservice bij. Sommige van die diensten bieden daarnaast nog gratis proefperiodes, waardoor ze voordeliger beschikbaar zijn. Verder kun je gebruik maken van gratis apps van bijvoorbeeld RTL en NPO. Zo heb je voor weinig geld alsnog een giga aanbod tot je beschikking. Aan jou de keuze!

Gerelateerde artikelen: