Review: Jezelf inschrijven bij spaarcentje, is dat slim?

Nee, helaas niet.

Is het dan een slecht site?

Nee hoor, maar er zijn gewoonweg veel betere opties.

Met name dan Euroclix, de beste cashbacksite van Nederland.

Natuurlijk gaan we je in dit artikel verder uitleggen waarom we dit vinden.

Niet alleen vanuit onze eigen ervaring, maar ook op basis van feedback die we hebben mogen ontvangen van onze bezoekers.


Plus- en minpunten Spaarcentje

+ Prima hoogte van de cashbackkorting;

+ Uitbetalen al vanaf 1 eurocent;

+ Inschrijfbonus van € 2,50;

– De website is wat verouderd, lijkt al even niet meer geupdate;

– Klein aanbod van webwinkels waar je korting krijgt in vergelijking met concurrenten;

– Een webshop waarmee ze niet samenwerken is bijvoorbeeld Bol.com, een flink gemis;

– Geen toolbar beschikbaar die automatisch je aankopen registreert;

– Je krijgt wel een bonus als je vrienden aanmeldt, maar geen percentage over hun verdiensten (bij Euroclix krijg je 10% over wat je aangebrachte vrienden verdienen).

– Geen aanvullende manieren van verdienen zoals betaalde enquêtes.

Over SpaarCentje

De website / het ledenbestand is in eigendom van 4DaysOff. De site bestaat sinds 2011. Net als eigenlijk alle andere cashback sites geven ze hun leden cashback korting bij de webwinkels waarmee ze samenwerken. Meer informatie kunnen we niet vinden over het achterliggende bedrijf (input is welkom).

Hoe werkt Spaarcentje?

Je krijgt korting bij de partners van de website in de vorm van cashback. Dit betekent dat je voordeel niet direct van je bon wordt gehaald bij het afrekenen, maar achteraf terug wordt gestort op je account (cashback = “geld terug” in het Engels). Het voordeel van deze manier is dat het een percentage is over je gehele order. Dus ook over artikelen waar al korting / voordeel op zit! Dus korting op korting is mogelijk.

Het enige wat je hoeft te doen is jezelf gratis en vrijblijvend aanmelden. Het kost je dus niks om mee te doen, je krijgt zelfs een aanmeldbonus. Daarnaast is het ook niet verplicht om een minimaal aantal aankopen te doen of zoiets. Inschrijven en even rondkijken kan dus geen kwaad.

Het enige wat je trouwens hoeft te doen om je cashback te krijgen is inloggen bij Spaarcentje, de gewenste webshop opzoeken en dan door te klikken via een persoonlijke link. Dan wordt je aankoop geregistreerd.

Daarna moet die eerste worden goedgekeurd voordat de cashback wordt bijgeschreven in je account. Vanaf daar kan je het weer overmaken naar je bankrekening. Voordeel bij deze cashbacksite is wel dat dit al kan vanaf 1 cent.

Nadeel is dat ze geen toolbar hebben. Veel andere (betere) cashback websites hebben dit wel. Je kunt deze downloaden en installeren op je apparaat. Je krijgt dan een seintje als je ergens cashback kunt krijgen.

Dit heeft twee voordelen: je hoeft niet meer eerst in te loggen, waardoor het altijd goed gaat met de registratie, maar ook hoef je dus niet de duizenden webwinkels uit je hoofd te leren waar je überhaupt cashbackkorting kunt krijgen!

Hoeveel bespaar / verdien je met Spaarcentje?

Met cashback kan je heel veel besparen. Bij de meeste shop krijg je wel 2% korting oplopend tot 15% En soms krijg je een vast bedrag. Het voordeel is dat bij goede cashback partijen als Euroclix alle grote webwinkels meedoen, van Bol.com tot Wehkamp en AliExpress. En als je eens nadenkt hoeveel je online eigenlijk kunt kopen tegenwoordig, moet je eens bedenken dat je hier altijd die gratis korting op krijgt.

Inderdaad, je laat dus gratis geld liggen als je jezelf niet inschrijft. Wij durven wel te beweren dat een gemiddeld gezin in Nederland daarmee dus zomaar € 1.000,- per jaar misloopt. Want je krijgt op zoveel geld terug: losse aankopen, cadeaus voor verjaardagen, grote aankopen als laptops en tablets, maar ook doen heel veel reisbureaus mee zodat je korting krijgt op je vakantie boeken. Dat laatste levert mega veel op.

De verdiensten zijn bij Spaarcentje helaas wat minder, vooral omdat er naast de geringe cashback mogelijkheden ook geen aanvullende manieren zijn om extra te sparen. Bijvoorbeeld kun je geen enquêtes invullen voor geld.

Is Spaarcentje betrouwbaar?

Tja, dis is wat lastig te bepalen. Er zijn online geen klachten te vinden en ook wij ontdekken geen problemen. Alles lijkt te kloppen, maar het is wel een ietwat vervelend onderbuikgevoel dat de website al zo lang niet lijkt te zijn vernieuwd. Maar goed, dat hoeft niks te zeggen. We gaan je dus niet afraden om lid te worden bij deze site, dat zou niet eerlijk zijn.

Conclusie Spaarcentje review

Spaarcentje.nl is op zichzelf een prima website. Ze zijn echter wat achterop geraakt lijkt het bij de concurrentie. De site is verouderd, ze hebben geen toolbar / extensie beschikbaar en werken niet met belangrijke webwinkels samen zoals Bol.com.

Daarom kan je jezelf beter aanmelden bij de beste cashback website in Nederland: Euroclix. Zij geven een hogere startbonus, korting bij meer webwinkels, meer voordeel bij het aanmelden van je vrienden en bovendien hebben ze meer manieren waarmee je geld kunt sparen zoals geld verdienen met enquêtes, geld verdienen met spelletjes en krijg je betaald voor het lezen van mailtjes.