cashback overstappen
Door Martijn | 17 nov. 2022

We schreven al eerder over cashback.

Heel vaak al eigenlijk, en dat is natuurlijk niet zomaar!

Geld verdienen (of besparen) met cashback houdt namelijk in dat je extra korting krijg of bijna alle online aankopen die je doet.

Aankopen die je nu ook al doet, zelfs korting bovenop de normale aanbiedingen, dus eigenlijk laat je gewoon gratis geld liggen als je dit niet doet.

Bij allerlei webwinkels zoals Bol.com, HEMA, MediaMarkt en nog veel meer. Duizenden shops zelf.

Wat echter veel mensen niet weten is dat je ook cashback bij overstappen kan krijgen, dus als je wisselt van leverancier voor energie, zorgverzekering, TV, internet, mobiel, Sim Only etc. 

Eigenlijk geldt dit voor bijna al je vaste lasten wel.

En dit zijn geen kleine bedragen, maar per abonnement zomaar tig euro, en dan bespaar je door het vergelijken zelf ook nog eens.

We doorlopen de opties met je.


Cashback bij vergelijkingssites

We beginnen even bij de makkelijkste optie. Je maakt vast wel eens gebruik van vergelijkingssites. Voor het afsluiten van een autoverzekering bijvoorbeeld, of je zoekt naar een goedkopere aanbieder voor je tv en internet pakket. Dat is slim, want elke jaar je vaste lasten en abonnementen vergelijken met de prijzen en aanbiedingen van de concurrenten kan je steevast geld besparen.

Door over te stappen pak je vaak om te beginnen een paar maanden korting, met daarbovenop ook nog eens extra gratis diensten of welkomstcadeaus. En als je slim bent natuurlijk ook een lager maandbedrag als die eerste kortingen aflopen.

Meestal gebruik je hiervoor vergelijking sites als bijvoorbeeld: 

  • Independer voor een autoverzekering; 
  • Pricewise voor energie;
  • Breedbandwinkel.nl voor tv internet en bellen; 
  • Voor een nieuwe smartphone mobiel.nl;
  • En in het geval van je zorgverzekering Zorgkiezer.nl 

Al dit soort sites zijn dus ook aangesloten bij cashback sites en kunnen je dus cashback opleveren. Bij Zorgkiezer is de cashback via Shopbuddies bijvoorbeeld € 27,50 maar in andere categorieën kan dit zelfs nog een stuk hoger zijn. 

Cashback bij aanbieders

Maar stel je hebt geen vergelijking nodig, want je weet al precies naar welke aanbieder je gaat. Dan kan je natuurlijk die aanbieder ook even checken bij dezelfde cashbacksite. Want de hoogte van de cashback is vaak nog wel hoger ook als je via de cashback site zelf direct een abonnement aangaat bij de aanbieder. 

Bijvoorbeeld je zoekt een autoverzekering omdat je een nieuwe auto hebt gekocht. En je wil graag naar FBTO omdat je dit simpelweg een goede aanbieder vindt. Misschien vanwege een reclame, of omdat je iemand kent die daar ook heel tevreden is, maakt verder niet zoveel uit. Dan is de geld terug actie hier zelfs een bedrag tussen de € 60,- en € 90,- 

Of een ander voorbeeld: je bent net verhuisd en zoekt naar een nieuwe aanbieder voor tv, internet, bellen en wellicht mobiel erbij in. En je wil graag naar KPN omdat je hier in jouw buurt het beste netwerk van hebt en dit een prettige betrouwbare aanbieder vindt. Dat is de cashback een bedrag tussen de € 18,- en € 63,- afhankelijk van het precieze pakket dat je afneemt.

Cashback bij consumenten collectieven

Naast de eerstgenoemde opties, waarbij je ofwel via de vergelijkingssite of aanbieder zelf cashback verdient, is er nog een derde optie die we zeker niet willen vergeten. Je kunt namelijk vaak naast de besparing van het vergelijken en naast de verdienen van de cashback op nóg een manier bezuinigen op exacte dezelfde aankoop!

Er zijn namelijk ook een aantal consumenten collectieven in Nederland die voor grote groepen mensen gezamenlijk dit soort vaste lasten / diensten afnemen en in ruil daarvoor een korting bedingen.

United Consumers is een goed voorbeeld. Zij werken net als eerder genoemde voorbeelden samen met Shopbuddies, een van de beste cashback sites van Nederland wat ons betreft. Vaak zelfs een van de sites met de hoogste cashback ook zoals bijvoorbeeld cashback bij MediaMarkt van 3%. Via hen kan je overstappen naar een zorgverzekering van VGZ. Alleen via United Consumers krijg je dan tot wel 20% korting op aanvullende verzekeringen. En daarbovenop via Shopbuddies € 50,- cashback.

Ook biedt United Consumers een vergelijker voor autoverzekeringen. Je kan dan zelfs dus nog kiezen uit meer dan honderd verzekeringen en krijgt van United Consumers 10% extra korting op de premie, plus van Shopbuddies € 54,- cashback.

Als we je nu nog niet hebben overtuigd weten we ook niet meer wat je moeten zeggen, maar onze stelling is in ieder geval dat iedereen lid zou moeten zijn van een cashbacksite omdat dit je enorm veel bespaart op online shoppen en dus ook cashback bij overstappen oplevert.