zo min mogelijk geld uitgeven
Door | Geüpdatet 7 mrt. 2022

“Zo min mogelijk geld uitgeven”.

Klinkt wel heel negatief als je het zo hardop zegt.

Alsof je op een houtje moet gaan bijten, jezelf binnen opsluiten zodat je zeker niet in de verleiding komt om iets te kopen.

Een vrek zoals Dagobert Duck.

Maar zo hoeft het niet.

Je kan ook ervoor zorgen dat je weinig geld uitgeeft op slimme manieren,

Waarbij je juist nog wel kan genieten van de leuke dingen in het leven.

Misschien juist wel meer dan daarvoor!


1. Overal korting op, de beste manier van zo min mogelijk geld uitgeven

Dat klinkt als een droom toch? Want dan kan je alles goedkoper krijgen dan dat je nu gewend bent. Dat is vast een onmogelijke iets? Nee hoor! Het kan echt. Je kan op alles dat je online koopt tot wel 15% korting krijgen. Extra, dus bovenop de al geldende acties en aanbiedingen. Gratis en voor niets.

Cashback verdienen heet dat. Speciale sites die samenwerken met webshops geven hun leden bij die partner webwinkels zogeheten cashback korting. En denk nou niet dat dit allemaal vage en onbekende kleine shopjes zijn, nee juist de grote jongens zoals Bol.com, HEMA, AliExpress, Bonprix, Bijenkorf, OTTO, Groupon, Decathlon en nog veel meer. Bijna 2500 winkels zelfs.

De beste cashback site is overigens Euroclix NL / Euroclix België. Die zijn het meest betrouwbaar en geven de hoogste kortingen. En bovendien meer opties om geld te besparen / verdienen naast cashback, zoals meedoen aan betaalde enquêtes en exclusieve kortingsacties.

Voordeel van deze methode is dat je eigenlijk alles wel online kan kopen. Zelfs je boodschappen via internet bestellen en thuis laten bezorgen kan met korting. Daarmee kan je dus echt alles goedkoper krijgen. Het bespaart je direct al zomaar 1000 euro per jaar zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

2. Korting aan de pomp

Maar er is toch één ding dat je niet online kan kopen, namelijk benzine voor in je auto. Of diesel en LPG natuurlijk. Maar ook daar kan je extra korting op krijgen in de vorm van cashback. Hiervoor kan je een speciale kortings(tank)pas aanvragen die niks kost als je hem gebruikt.

Je krijgt met de pas 1 tot 6 cent korting op de prijs aan de pomp, bij meer dan 600 stations door heel Nederland. Je hebt dus altijd voordeel. Ook geldt de korting op de premium brandstoffen mocht je die graag willen tanken. Net als bij cashback krijg je de korting achteraf terug gestort op je rekening.

3. Besparen op je zorgverzekering

Deze verzekering is verplicht door de overheid. Niet voor niets, want je gezondheid is belangrijk! Maar tegelijkertijd worden de polissen elk jaar flink duurder. Daarom loont het ook om elk jaar goed te vergelijken of je nog wel de beste deal hebt met de goede voorwaarden.

Omdat het wel een belangrijk maar ook ingewikkeld product is dat dus over je gezondheid gaat, raden we je aan om dit alleen te vergelijken bij een specialist die er veel van weet. ZorgKiezer is dat, de beste en grootste partij in NL. Hier vind je een goede zorgverzekering voor jouw situatie en bespaar je wellicht een hoop geld.

Het is hier namelijk niet alleen maar zaak om te kijken naar zo min mogelijk geld uitgeven, dus de goedkoopste aanbieder vinden, want je moet wel goede dekking hebben voor de juiste behandelingen en medicatie die je nodig hebt.

Daarnaast kan je ook nog zorgtoeslag krijgen. Maar dan moet je aan voorwaarden voldoen zoals je inkomen en leefsituatie. Via de informatiepagina over zorgtoeslag van de Belastingdienst kan je simpel uitzoeken of je het kan krijgen.

Best slim om dit te laten doen want het kan je zomaar 1000 euro opleveren en niet alleen voor dit jaar maar vaak ook nog voor voorgaand jaar kan je dit alsnog krijgen.

4. Verlaag je huur

Dit is voor de meeste mensen toch wel de allergrootste kostenpost. En het lijkt misschien onmogelijk, maar ook hier kan je nog op besparen. Zo kan je huurverlaging aanvragen bij de landelijke huurcommissie als je jouw huur te hoog vindt. Maar dat kan natuurlijk niet voor iedereen.

Wat ook kan is huurtoeslag aanvragen. Of je dit krijgt hangt af van veel factoren zoals je woonsituatie en inkomen. Huurtoeslag kan je onder een flink aantal voorwaarden krijgen. Ga uitzoeken of je het kan krijgen aangezien het je 5000 euro per jaar scheelt is dat best de moeite waard.

5. Verlaag je hypotheek

Als je geen huur betaalt maar een koopwoning hebt dan betaal je hypotheek. Dat is een contract voor 30 jaar. Toch kan je daar nog op besparen, vooral het oversluiten van de hypotheek is interessant omdat de rentes nu laag zijn.

Via hyptoheekoversluiten.com krijg je advies en een gratis telefonisch consult om te kijken of dit voor jou interessant kan zijn. Scheelt je mogelijk een hoop geld, dus wat houdt je tegen om dit even uit te laten zoeken? Kost niks!

6. Lagere energierekening

Gas en licht worden steeds duurder. En je gebruikt er best veel van! Daarom is het zaak om hier eens goed in te duiken. Van alle kostenposten zijn er voor energie namelijk veruit de meeste tips en tricks om te kunnen besparen.

Die lees je allemaal op onze pagina geld besparen op energie. Van het overstappen naar de goedkoopste energieleverancier tot het doen van kleine aanpassingen in je huis om minder te verbruiken, je kan aan de slag!

7. Besparen op vaste lasten

Vaste lasten, de grootste afschrijvingen van je bankrekening gedurende de maand. Energie valt hieronder maar nog zoveel meer. Maar omdat ze ‘vast’ zijn kan je ze toch niet zomaar verlagen? Jawel!

Ook hier kan je nog prima op bezuinigen. Misschien juist wel, want als je deze met één inspanning verlaagd, heb je daar nog maanden tot jaren profijt van! Lees daarom vooral het artikel geld besparen op vaste lasten.

8. Besparen op abonnementen

De krant die je nooit leest, dat ene tijdschrift dat je eigenlijk allang niet meer interessant vindt, dat extra tv kanaal dat je niet eens kan vinden op je afstandsbediening… allemaal spookkosten die je kan voorkomen!

Lees het artikel geld besparen op abonnementen om te voorkomen dat je geld uitgeeft aan zaken die je helemaal niet gebruikt. Of hoe je eenzelfde abonnement kan afsluiten voor een lager maandbedrag.

9. Zo min mogelijk geld uitgeven in de supermarkt

Bij het doen van boodschappen geef je ongemerkt veel geld uit. En juist daar kan je veel besparen dus. Scheelt je aan de kassa, en misschien ook wel een paar broekmaten! Maar hoe pak je dat nu aan?

Wij hebben een artikel geschreven geld besparen op boodschappen waarin je 25 slimme tips krijgt. En we weten zeker dat ze werken, als jij je er maar aan kan houden natuurlijk.

10. Geld besparen test

Wil je nog meer tips over besparen? Doe eens onze geld besparen test. Daarin leiden we je met 15 vragen door alle kostenposten van een gewoon gezin in NL en geven we je steeds aan hoe je die kan verlagen.

Mocht je nou specifiek op een bepaalde kostenpost willen besparen, dan kan je die ook even opzoeken op onze overzichtspagina met bespaartips, waar al onze tips per categorie staan. Zoals besparen op autokosten, of op woonkosten etc. Daarmee kan je gericht aan de slag met zo min mogelijk geld uitgeven.

Gerelateerde artikelen: