Zo houd je jouw geld in de onderneming
Door Martijn | 29 okt. 2022

Ben je een beginnende ondernemer?

Dan kan het erg overweldigend zijn om te zien hoeveel geld je uitgeeft.

Daarom geven wij je 4 tips om je uitgaven te verlagen en je geld te besparen voor andere investeringen.


Lease een auto

Ben je een nieuwe auto nodig, maar heb je op het moment geen geld bij elkaar? Dan is een auto leasen een goede optie. Je betaalt niet in één keer het volledige bedrag, maar verspreidt het over een bepaalde looptijd. Zo bespaar je je geld en kan je dat uitgeven aan andere investeringen. Er zijn veel leasevormen, maar welke moet je kiezen? Veel ondernemers kiezen voor een financial lease. Dit betekent dat de auto na afbetaling in jouw bezit is. Voordelen zijn ook dat je fiscale voordelen kan gebruiken om geld terug te krijgen. 

Zakelijke rekening

Als ondernemer is het verstandig om een goede en voordelige zakelijke rekening te hebben. Bij de ene bank betaal je extra geld voor transacties, waarbij je bij een andere bank geen geld betaald. Daarom is het belangrijk dat je verschillende banken vergelijkt en één kiest die bij jou past.

Ook moet je goed de administratie regelen. Het is voor de hand liggend om een boekhouder te nemen die alle zaken regelt. Om de in- en uitgaven overzichtelijk te hebben, is het beter om zelf de administratie te doen. Zo weet je zelf hoeveel geld je uitgeeft en kan je zien waar je op kunt besparen. 

Energie besparen

Omdat je als ondernemer vaak op kantoor of thuis werkt, ben je al snel geneigd om de verwarming aan te doen. Dit kan best aantikken op de rekeningen. Om je geld te besparen, is het verstandig om je beter te verdiepen in energieleveranciers. Het beste is om meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken en er één te kiezen die bij jou past. Zo betaal je minder aan energieverbruik en bespaar je je geld!

Passende autoverzekering

Of je nou bezig bent met een auto leasen of zelf een auto hebt, besparen op een autoverzekering. Het is daarom verstandig om over te stappen naar een goedkopere verzekering. Ook hier is het handig om meerdere verzekeringen te vergelijken. Vaak is een lichtere auto goedkoper te leasen dan een zwaardere auto. Dit heeft ook effect op de verzekeringskosten. Maar bij beide soorten auto’s kan je veel geld besparen door over te stappen. Wel is het belangrijk om goed te letten op de kleine lettertjes!