besparen met sim only
Door | 24 jan. 2024

Ben je op zoek naar een nieuw abonnement voor je smartphone? Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende abonnementsvormen. Als je graag niet te veel geld kwijt bent aan je bundel, is het een aanrader om te kiezen voor een sim only abonnement. Deze abonnementsvorm is al jarenlang geliefd, vooral omdat het voordelig is. Benieuwd waarom je makkelijk geld bespaart met een sim only abonnement? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje!


Maandelijkse kosten zijn lager

Een van de belangrijkste redenen waarom een sim only abonnement jou geld bespaart, is omdat de maandelijkse kosten bij deze abonnementsvorm lager liggen dan bij abonnementen inclusief toestel. Dat komt omdat je bij een sim only alleen betaalt voor je bundel met daarin je belminuten, sms’jes en data.

Bij een abonnement met toestel betaal je voor je bundel én de kosten voor je telefoon. Doordat je bij sim only alleen betaalt voor je bundel, kost dat veel minder geld. Dit is dan ook een aanzienlijk verschil ten opzichte van een abonnement met telefoon. Met een goedkoop Sim Only abonnement ben je verzekerd van een betaalbare bundel, wat resulteert in een lagere telefoonrekening.

Je hebt geen nieuwe smartphone nodig

Met een sim only bespaar je ook eenvoudig geld omdat je hiervoor geen nieuwe smartphone nodig hebt. Als je huidige telefoon nog naar behoren werkt, hoef je geen nieuwe telefoon te kopen. Dit type abonnement is geschikt voor iedere smartphone, wat veel gemak biedt. Ga je voor een abonnement inclusief toestel, dan ben je eigenlijk verplicht om een andere telefoon te nemen. Bij sim only betaal je niet voor een nieuwe telefoon en dat bespaart je flink wat geld op de lange termijn.

Je ervaart veel flexibiliteit

Nog een voordeel van sim only, is dat je verzekerd bent van veel flexibiliteit. Heb je deze abonnementsvorm, dan heb je de mogelijkheid om je bundel makkelijk aan te passen. Dat betekent dat als je te veel of te weinig belminuten, sms’jes of data hebt, je dit makkelijk kunt veranderen. De bundel is eenvoudig aan te passen aan je wensen en levensstijl. Merk je dat je minder data nodig hebt dan in je huidige bundel? Dan kun je overstappen naar een goedkopere bundel.

Geen BKR-registratie

Nog een reden om voor sim only te kiezen om geld te besparen, is dat je geen BKR-registratie krijgt. Dat komt omdat je geen lening aan gaat, omdat er bij deze abonnementsvorm geen sprake is van toestelafbetaling. Dit is wel het geval bij een abonnement met toestel en dat is dus een stuk minder gunstig. Met een sim only hoef je je geen zorgen te maken over financiële verplichtingen, wat zorgt voor meer gemoedsrust.

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het om verschillende redenen slim om voor een sim only te kiezen als je graag geld wilt besparen met je nieuwe abonnement. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd goed bereikbaar bent, zonder dat het je veel kost. Een win-winsituatie!