Door Martijn | 11 apr. 2023

Je hebt er misschien weleens van gehoord, een minilening. Een minilening is een kleine lening die je snel en gemakkelijk af kunt sluiten. Je kunt maar tot een bepaald bedrag lenen, in de meeste gevallen loopt dat bedrag op tot 2500 euro. Een minilening kun je voor veel verschillende redenen aanvragen, hieronder lees je precies wat die redenen kunnen zijn. Let op: dit is geen advies.


1. Vakantie

Allereerst kun je een minilening afsluiten voordat je op vakantie wilt gaan. Een vakantie is namelijk een grote uitgave, waarvoor je goed moet sparen. Wanneer je al een vakantie hebt geboekt, alleen je hebt net niet genoeg geld op je rekening om de vakantie door te komen, dan kun je een minilening afsluiten. Je kunt bij verschillende partijen een minilening afsluiten, kijk bijvoorbeeld op directgeld-lenen.nl om te kijken wat je opties zijn. Zo kun je bijvoorbeeld 1000 euro lenen om toch een onvergetelijke vakantie te beleven met je vrienden of met je familie. 

2. Nieuwe auto

Ook kun je al jaren gespaard hebben voor je droomauto, alleen kom je er toch achter dat je een paar euro tekort komt. Hoe kun je dat oplossen? Een minilening kan daarbij een goede oplossing zijn. Wanneer je een minilening namelijk aanvraagt, staat het geld snel op je rekening. Op die manier kun je snel je nieuwe auto kopen met een deel van je eigen geld en je minilening. Het bedrag van een minilening kan verschillen tussen honderd euro en 2500 euro. Je kunt dus je spaarpotje aanvullen tot het bedrag dat je nodig hebt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over de auto.

3. Schoolboeken

Daarnaast kun je ook een minilening afsluiten om bepaalde schoolboeken aan te schaffen. Wanneer je student bent is het soms best lastig om je onvoorziene kosten te betalen, dan kun je bijvoorbeeld een minilening aanvragen om onder andere schoolboeken te kopen. Studenten hebben namelijk wel echt de schoolboeken nodig om vooruit te kunnen komen met hun studie. Daarom is het belangrijk dat de minilening ook voor hen beschikbaar is, om zo toch rond te kunnen komen.

4. Computer

Wanneer je afhankelijk bent van je computer, omdat je er bijvoorbeeld op moet werken, dan is het verstandig om altijd een goede computer in huis te hebben. Toch kan het voorkomen dat je computer of laptop plotseling kapot gaat. Als je het niet zo breed hebt en het gebeurt toch, dan hoef je je geen zorgen te maken. Ook hiervoor kun je een minilening afsluiten. Wanneer je maar een paar honderd euro nodig hebt voor een laptop of computer, kun je dat gemakkelijk en snel aanvragen. Het geld zal snel op je rekening gestort worden en je kunt meteen een nieuwe laptop kopen. Ideaal toch?

5. Huishoudelijke apparaten

Naast een mooie vakantie of een gloednieuwe auto, kun je ook een minilening nodig hebben voor huishoudelijke apparaten die plots kapot kunnen gaan. Wanneer een wasmachine het begeeft en je hebt geen geld om een nieuwe te halen, dan is dat natuurlijk geen probleem, met een minilening kun je gerust een nieuwe wasmachine scoren.

Ook wanneer bijvoorbeeld een koelkast of een diepvries kapot gaat, dan is een minilening voor deze apparaten ook zeker een uitkomst. Vraag een lening aan en binnen 48 uur staat het geld op je rekening. Op deze manier hoef je niet te stressen dat je producten niet gekoeld kunnen worden. 

Als laatste is het wel belangrijk dat je een minilening op tijd terugbetaalt. Een minilening moet namelijk binnen vier maanden weer terug worden betaald. Gebruik dus alleen een minilening wanneer het echt even niet meer anders kan. Je hoeft je dan even geen zorgen te maken en je kunt genieten van een heerlijke vakantie, een nieuwe auto of een mooie laptop.