vastgoed investeren buitenland tips
Door | 13 juli 2023

Denk je eraan om een huis in een ander land te kopen als investering en heb je extra advies nodig? Let Us Ibiza heeft 3 tips verzameld die je kunnen helpen bij het kopen van vastgoed in het buitenland.


Locatie bezichtigen

Ten eerste is het altijd een goed idee om zelf naar de locatie te gaan en het vastgoed te bekijken, zelfs als het ver weg is. Je wilt je investering natuurlijk met je eigen ogen zien en onderzoeken of dit echt iets voor jou is. Maar dat is niet alles. De omgeving speelt ook een belangrijke rol. Wanneer je naar de locatie afreist kun je dus ook de omgeving verkennen en de sfeer van de plaats ervaren. Op deze manier zul je beter begrepen wat andere mensen eventueel aantrekkelijk vinden aan deze locatie. En dat is handig als je het gaat verhuren.

Verhuren

Wanneer je een vastgoed investering maakt in het buitenland, wil je hier rendement op verdienen. Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken. Je moet bijvoorbeeld iemand regelen die de sleutels kan overhandigen, het schoonmaken kan doen en eventueel onderhoud en reparaties kan regelen. Grote kans dat jij niet het hele jaar door in het buitenland bent, en daarom heb je iemand nodig die deze zaken voor jou kan regelen. Je zou zelf iemand kunnen vinden die het vastgoed kan beheren, dit noem je ook wel een vastgoedbeheerder. Met een vastgoedbeheerder hoef je je dus geen zorgen meer te maken over het schoonmaken van het pand, het verhuur en andere zaken die erbij komen kijken.

Juridisch advies inschakelen

Als je een huis in het buitenland wilt kopen, is het erg belangrijk dat alles goed verloopt en dat je aan alle regels voldoet. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen, zodat je weet welke documenten je nodig hebt en welke belastingen je moet betalen. Ook is het belangrijk om te weten of je een vergunning nodig hebt om te bouwen en welke ontwikkelingen er gepland zijn. Daarnaast is het van belang om te begrijpen wat er in de contracten staat, hoeveel je moet aanbetalen en hoe de eigendomsoverdracht werkt. Op die manier bescherm je jezelf en zorg je ervoor dat alles goed geregeld is. De regels kunnen namelijk per land verschillen en het is nodig om op de hoogte te zijn van de lokale of landelijke wet- en regelgeving. Op deze manier zul je niet snel tegen obstakels aanlopen.

Gerelateerde artikelen: