Tips om Geld over te houden: meer dan €10.000,- per jaar!

Auteur: |
tips om geld over te houden

Hoe houd ik geld over?!

Een vraag die veel mensen zich stellen als de rekening aan het eind van de maand weer nagenoeg leeg blijkt.

Tekort aan geld is zelfs een grote bron van stress voor veel mensen.

En dat is zo jammer, want iedereen kan er genoeg aan doen en het is nog vrij makkelijk ook!

Wij gaan in dit artikel heel veel tips met jou delen om dat ook te kunnen.

In dit artikel:

Gratis geld

De eerste tip die we met je willen delen is er een waar wij echt mega enthousiast over zijn, en dat is niet zonder reden! Het is namelijk een manier om gratis geld te pakken, ja je leest het goed, gratis!

We hebben het hier over cashback, of ook wel: “geld terug”. Misschien heb je het wel eens bij een actie gezien: koop nu deze wasmachine / tv / laptop / etc. en krijg X bedrag terug! Of zelfs: stap over naar energieleverancier A/B/C en krijg 200 euro cashback!

Dit zijn eenmalige teruggaves, maar er is ook een manier om dit altijd te krijgen. Op al jouw aankopen. Zelfs bovenop dingen die al in de actie of aanbieding zijn! Eigenlijk altijd een soort van extra korting dus. Hoe dit kan?

Dit fenomeen noemen we ook wel cashback shoppen, oftewel winkelen met casbackkorting. Daar zijn speciale websites voor. Als je daar lid wordt, dan krijg je korting bij alle webwinkels die zijn aangesloten. En bij de meeste cashbacksites zijn dit duizenden shops.

En bij de beste cashbacksite van Nederland (dat is Euroclix) zijn dat er zelfs 2500, waar je oplopend tot 15% terugkrijgt op je orders. Bovenop de acties en lopende promoties. Dus korting op korting!

Hoe het verder precies werkt kan je teruglezen op onze pagina geld verdienen met cashback, maar weet dat lid worden van Euroclix gratis is en vrijblijvend. Sterker nog: je verdient al direct €2,55 als inschrijfbonus! Dat is een mooie start van al vanaf 10 euro kan je jouw verdiende geld weer laten overboeken naar je bank rekening.

Lening of hypotheek oversluiten

Als er iets zonde is, dan is het wel de kosten die je maakt voor een lopende lening. Je betaalt daar immers rente over, geld lenen kost geld weet je wel? Het kan jouw financiële plaatje sterk doen verbeteren als je die lening weet te verlagen of aflossen. Maar dat is vaak lastig.

Toch kan je hier op een andere manier winst pakken, namelijk door de lening of hypotheek over te sluiten. Als je namelijk een lagere rente kan krijgen dan verlaag je het maandbedrag dat je moet betalen, of kan je misschien wel sneller aflossen!

Om met hypotheken te beginnen, dit zijn beste lastige financiële producten. Of het loont om over te sluiten hangt af van veel factoren dus we raden je aan om een financieel adviseur mee te laten kijken. Dit kan zelfs gratis via hypotheekoversluiten.com Je kan hier een gratis aanvraag doen en dan krijg je er ook nog een kosteloos telefonisch consult bij.  

Voor overige leningen kan je ook een expert / specialist inschakelen, dat is in Nederland al jaren Kredietspotter. Ook hier is een offerte gratis. Het schaadt dus niet om die aan te vragen, als is het maar om de uitkomst te vergelijken met je eigen vergelijking van leningen. Dit kan je online vrij makkelijk doen namelijk. In onderstaande widget zie je live de beste rentedeals van dit moment. Via ‘alle leenrentes’ kan je nog specifieker vergelijken voor oversluiten van je bestaande lening.

Bespaartest

Bovenstaande twee paragrafen zijn in principe natuurlijk ook al manieren om te besparen, maar we hebben daar nog veel meer advies over! Of het nu gaat over je vaste lasten of losse uitgaven. Zoveel zelfs dat we ze hebben moeten categoriseren in ons bespaartips overzicht om er nog een beetje zicht op te houden.

Maar wat wellicht nog veel handiger is voor jou om te doen is onze geld besparen test. Hierin doorloop je namelijk met slechts 15 korte ja/nee vragen alle uitgaven van een normaal gemiddeld huishouden in Nederland en zie je meteen erbij hoe je die kan verlagen.

Tips om geen geld uit te geven zijn het niet overigens, daar geloven we niet in. Het leven moet wel leuk blijven. Helaas zijn dit dan vaak weer de zaken die mensen als eerste schrappen als ze gaan bezuinigen, zoals uit eten gaan, een dagje weg of zelfs niet op vakantie! Wij willen juist dat je slim om andere dingen bespaart zodat je dit wel kan (blijven) doen.

Extra inkomen met online thuiswerk

Naast minder uitgeven kan je natuurlijk ook ervoor zorgen dat er meer binnenkomt. Want ook dan zal je per saldo meer overhouden. Maar dat is toch niet zo makkelijk? Moet ik dan mijn baas om opslag gaan vragen ofzo? Nee hoor!

Je kan dezer dagen namelijk vrij simpel zelf wat bijverdienen. Gewoon via internet op je laptop, tablet of telefoon. Dit is eigenlijk de nieuwe manier van thuiswerk, zoals men dat vroeger deed door vanuit huis administratie te doen of inpakwerk. Maar de moderne manieren zijn veel leuker!

We sommen ze voor je op in ons artikel betrouwbaar thuiswerk, maar je kan ook ons artikel geld verdienen via internet erbij pakken. Komt in feite op hetzelfde neer namelijk. Denk eenvoudige dingen als enquêtes invullen voor geld, online spaarprogramma’s, thuis producten testen of reclames en websites beoordelen. Dit levert je zomaar een paar honderd euro per maand op.

Maar het kan nog veel gekker, want je kan ook met methodes zoals affiliate marketing nog veel meer gaan verdienen. Zoveel zelfs dat je niet eens meer voor je baas hoeft te blijven werken! Betekent wel dat de methodes in deze categorie wat lastiger zijn en wat meer werk behoeven.

Welke manier bij jou voorkeuren en doelen past moet je helemaal zelf weten, maar we raden je aan om er ook meerdere uit te proberen en zelfs naast elkaar te blijven doen. Zo zorg je er namelijk niet alleen voor dat je meer verdient, maar ook voor wat afwisseling om het leuker te houden.