review survimo betrouwbaar
Door | 09 mrt. 2023


In deze review over Survimo gaan we kijken of dit enquête panel betrouwbaar is.

Maar ook of ze daarnaast in vergelijking met andere panels wel de moeite waard zijn.

En uit onze test en ervaringen blijkt vrij duidelijk dat ze zeker veilig en eerlijk zijn maar…

niet thuishoren in de top 10 beste enquête sites.

Dus we raden Survimo niet af, maar adviseren je wel om eerst die andere tien te proberen.

Daar kan je simpelweg meer geld verdienen met enquêtes omdat ze beter betalen.

Heb je daarnaast nog meer behoefte aan enquêtes invullen voor geld, dan kan je deze er altijd nog bij doen voor een extraatje.


Plus- en minpunten Survimo review

+ Ze betalen uit in cash / geld via PayPal tegoed.

+ Ze hebben voldoende onderzoek waaraan je mee kan doen elke week / maand;

+ De beloning die je verdient is niet slecht per gemaakte survey.

Er zijn wel wat vraagtekens rondom het goed uitkeren van beloningen het het verwerken van betalingen wat resulteert in een slechte score op Trustpilot.

Het kost je soms veel tijd om een enquête te vinden waaraan je mee mag doen, het systeem lijkt niet helemaal goed te werken.

Wat is Survimo.com?

De site en het panel dat erop draait zijn in eigendom van een bedrijf uit Denemarken, namelijk: Opinodo ApS. Dit is zelf geen marketing- of onderzoeksbureau, maar hun focus is puur het beheren van verschillende consumentenpanels. Ze gebruiken hiervoor de software van CINT AB uit Zweden. Een ander panel van Opinodo is bijvoorbeeld MetroOpinion.

Doordat ze aan het netwerk van CINT zijn aangesloten zijn ze in staat om veel onderzoeken aan te bieden waardoor je er redelijke verdiensten kan maken. Ze geven veel onderzoeksbureaus toegang tot hun panels om survey en vragenlijsten uit te zetten.

opinido
Opinido is eigenaar van Survimo

Hoe werkt Survimo?

Je hoeft maar een paar simpele dingen te doen om daadwerkelijk je eerste verdiensten binnen te hebben. Stap 1 is aanmelden met een kort inschrijfformulier. Daarna je account even bevestigen in je email en klaar is kees. In je account moet je vervolgens even de privacy voorwaarden accorderen en aanvinken wat voor soorten onderzoeken je wil doen.

Belangrijk is dan wel om meteen je profielkenmerken invullen. Ja dat zijn veel vragen maar neem die moeite even. Dit bepaalt namelijk in grote mate welke onderzoeken je vervolgens krijgt en als je dit niet invult (of niet goed up-to-date houdt) kan dit veel gevolgen hebben.

Je ontvangt dan waarschijnlijk minder onderzoeken en bovendien is er een grote kans dat je ook verkeerde surveys gaat krijgen. Daar hoe je eigenlijk niet voor in de doelgroep en vervolgens kan je dus na eert eerst enthousiast enkele vragen in te vullen alsnog niet meedoen. En de onderzoeken die wel voor jou bedoeld hadden kunnen zijn krijg je dan wellicht juist niet. Invullen dus die profielvragen!

Je zal hierna zien dat er vaak al tientallen vragenlijsten voor je klaarstaan in de portal. Verder kan je vervolgens ongeveer om de dag en nieuwe enquête in je mail verwachten. Of in de app mocht je besluiten die te installeren op je telefoon of iPad. Nadat je een enquête hebt afgerond staat de beloning in principe meteen in je account bijgeschreven.

Survimo uitbetalen

Je spaart je verdiende beloningen op tot 10 euro. Vanaf dat bedrag kan je namelijk kiezen voor een uitbetaling. De opties zijn niet geel divers, want de enige is PayPal. Je moet dus wel een PayPal account hebben dat bovendien is gekoppeld aan hetzelfde emailadres waarmee je lid bent. Geen nood, je kan meerdere emails toevoegen aan je PayPal. Let wel op dat je eerste uitbetaling pas wordt verwerkt als je account eenmaal 2 weken oud is.

De uitbetaling is slechts een klik op de knop. Je krijgt geen bevestiging dat is even gek, maar geen nood je kan het geld dan binnen 5 werkdagen verwachten. Jammer dat ze niet via rekening of bonnen uitbetalen, maar paypal geld verdienen is ook prima natuurlijk. Want je kan met PayPal op veel plekken betalen of het gratis en snel overboeken naar je bank. Wel zijn er geruchten dat enquêtes invullen voor cadeaubonnen ook een optie wordt met de komst van Amazon bonnen, maar dat hebben er nog niet gezien.

Wat verdien je met Survimo?

Het voordeel van Survimo is dus dat ze vrij veel onderzoeken kunnen bieden. Daarbij is de beloning per enquête ook netjes en kan je dus wel prima verdienen bij dit panel. Een tientje per maand zeker wel en als je echt je best doet nog een veelvoud. Mits alles goed gaat met uitbetalen natuurlijk, waar nu wel een zorg ligt.

survimo.com
Survimo.com website

Survimo betrouwbaar?

Ja Survimo is wel betrouwbaar. Ze maken gebruiken van goede survey software die bovendien is gecertificeerd met de juisten ISO standaarden waardoor jouw gegevens altijd veilig zijn. Het bijhouden van je saldo en het uitkeren van je beloningen naar je PayPal verloopt in principe zonder issues. Althans dat is onze ervaring, maar niet bij iedereen:

Survimo Trustpilot

Op Trustpilot krijgt Survimo niet een al te beste score. Gemiddeld een 2,5 sterren en dat kan natuurlijk beter. We moeten we wel bij zeggen dat dit enkel reviews zijn uit het buitenland zoals de VS, India en Pakistan dus of het heel representatief is voor de Benelux is nog de vraag. De meeste problemen lijken te ontstaan doordat beloningen niet goed worden toegekend en dat uitbetalingen niet altijd vlekkeloos verlopen.

Conclusie Survimo review

We raden een account aanmaken niet af, maar kijk eerst een in de top 10 van best betaalde enquête sites waar je gewoonweg meer kan verdienen. Met die tien al zomaar een paar honderd euro per maand. Heb je nog meer tijd, prima dan kan je bijvoorbeeld Survimo er nog aan toevoegen.

Waarom deze Survimo review?

Wij bloggen over geld, vandaar ook onze naam. En de meeste interesse is er toch voor het onderwerp verdienen en dan specifiek toch wel online geld verdienen. De meest populaire methode hiervoor, en ook onze favoriet moeten we toegeven, zijn betaalde enquêtes.

Daarom zijn er dan ook heel veel panels ontstaan en die zijn niet allemaal even goed. Erger nog: er zijn ook zeer slechte partijen in de markt en bovendien zelfs websites die zich proberen voor te doen als enquêtepanel maar dat helemaal niet zijn! Zij proberen alleen maar aan je gegevens te komen, zoals bijvoorbeeld EnqueteVergelijk en SurveyWorld.me.

Wij testen persoonlijk alle panels door er lid te worden en onze ervaringen te gebruiken om panels te kunnen vergelijken. Met die resultaten komen we ook tot onze lijst met beste enquête sites. En deze Survimo review is daar onderdeel van, om jou te laten weten dat deze site wel betrouwbaar is, maar niet je eerste keuze zou moeten zijn.