review surveyeah betrouwbaar
Door | 16 mrt. 2023

Het doel van deze SurveYeah review is om jou te helpen om dit panel met al die andere online enquête sites te vergelijken.

Dus niet alleen om te kijken of deze partij betrouwbaar is, maar ook of de ervaringen goed genoeg zijn dat je er lid wil worden.

Wij hebben dit zelf als lid getest en de resultaten zijn voor ons helder:

Surveyeah.com is zeker betrouwbaar en ook geen slecht panel, echter op dit moment behoren ze (nog) niet tot de top 10 best betaalde enquête sites.

Je valt er dus geen buil aan als je jezelf er wel aanmeldt, maar eigenlijk kan je beter eerst die andere tien aanwenden.

Heb je dan nog meer tijd en zin over voor enquêtes invullen voor geld, dan kan deze er ook nog wel bij.

Want uiteindelijk blijft het zo dat je door van meer panels lid te worden ook meer geld zal verdienen met enquêtes, eenvoudig omdat je dan in totaal aan meer onderzoeken mee kan doen.


Plus- en minpunten Surveyeah review

+ De vergoeding per gemaakt enquête is voldoende, het aanbod / aantal enquêtes ook

+ Uitbetalen kan via PayPal tegoed of cadeaubonnen van Amazon en dit wordt snel verwerkt

 Je kan pas een uitbetaling aanvragen vanaf 20 euro, dat is vrij hoog in vergelijking met andere panels

Het toekennen van je verdiensten nadat je een survey hebt afgerond duurt soms vrij lang

De informatie op de voorpagina over overige manieren van uitbetalen klopt niet: Zalando, Decathlon, Skrill, Western Union en Moneygram zijn in NL of België niet beschikbaar.

surveyeah website
Surveyeah.com website

Over Surveyeah.com

De website surveyeah.com en het panel dat je op dat domein vindt zijn in eigendom van een eenmanszaak uit Milaan, Ilatië: Tradatech Srl. Verder is er over dit bedrijf weinig informatie te vinden en hebben ze geen eigen website. Dit panel is dan ook hun enige activiteit.

Ze zijn in ongelooflijk veel landen actief, van Europa, Noord- & Zuid-Amerika, Australië en Azië tot en met vele landen in Afrika zoals Oeganda, Angola en Zimbabwe. Dit lijkt indrukwekkend overigens maar dit zijn dan wel kleine panels.

Het panel werkt met de software van het Zweedse CINT, net als bijvoorbeeld BEENQ en Listwise doen. Er zijn wel wat kleine verschillen in de voorwaarden, want zo is bij Surveyeah de minimumgrens voor een uitbetaling een stuk hoger. Namelijk niet 10 maar 20 euro voor een PayPal uitbetaling.

Hoe werkt Surveyeah?

Aanmelden bij Surveyeah

Het aanmelden bij Surveyeah is simpel en laagdrempelig. Je hoeft alleen je email, gebruikersnaam, wachtwoord, verjaardag en postcode in te voeren. Daarna je account bevestigen per mail en klaar is kees. althans, dan heb je een lidmaatschap. Dit is allemaal uiteraard gratis en vrijblijvend, je kan je account altijd weer opheffen en bent nooit verplicht aan een onderzoek mee te doen.

Profielkenmerken invullen

Als je daarna inlogt moet je nog even de privacy voorwaarden accepteren en daarna zal je zien dat er best veel profielkenmerken zijn om in te vullen in het tabje Profiel. Dit zijn allemaal vragen waarmee het panel jou beter wil leren kennen. Denk aan je werk, je huishouden, je opleiding, hobby’s, interesses, reizen, roken, gezondheid en veel meer.

Toch is het echt van belang dat je deze even zorgvuldig doorneemt en invult, en ook geregeld bijhoudt op nog kloppend zijn. Deze gegevens laten namelijk aan Surveyeah weten welke onderzoeken voor jou interessant zijn, en welke niet. Als je dit dus niet invult krijg je minder vragenlijsten om te doen. Houd je het niet bij, dan krijg je de verkeerde.

Lijkt misschien niet zo erg, maar mocht je inderdaad een enquête ontvangen waarbij je eigenlijk niet in de doelgroep valt dan kom je van een koude kermis thuis. Dan zal je na een paar vragen namelijk alsnog de boodschap zien dat je niet aan het onderzoek kan meedoen en dan verdien je dus niks.

Meedoen aan surveys

Als dit helemaal is ingevuld zal je zien dat onder het tabje enquêtes er al een hoop onderzoeken voor je klaarstaan. Je kan dus meteen aan de slag. Daarnaast kan je ook vanaf nu geregeld uitnodigingen voor nieuwe onderzoeken verwachten in je mailbox en eventueel via de app als je die installeert. Kunnen we je wel aanraden, want dan kan je vaak nog extra surveys doen ook.

Elke uitnodiging bevat de informatie hoe lang het duurt om in te vullen en wat de beloning is. Dat is wel zo transparant zodat jij kan bepalen of je de tijd wel hebt, en of je de beloning daarvoor hoog genoeg vindt. Nogmaals: meedoen is nooit verplicht. Maar wel de enige manier om iets te verdienen uiteraard…

Surveyeah uitbetalen

Met elke enquête verdien je een vergoeding van minimaal 30 cent tot gemiddeld 1,50 euro. Dit spaar je op in je saldo tot je een totaal hebt van 20 euro. Dit kan je dan laten overmaken naar je PayPal rekening binnen maximaal 5 werkdagen. Daar kan je het meteen weer uitgeven bij veel webshops, of alsnog binnen enkele dagen weer overboeken naar je bankrekening. Dit laatste is gratis overigens.

Een alternatief is de Amazon bon, al is het gekke dat dit bonnen zijn voor Amazon.de? Waarschijnlijk klopt die informatie niet en kan je deze gewoon uitgeven bij Amazon.nl Hoe dan ook, deze optie kan je al kiezen vanaf 10 euro dat is wel een voordeel.

Hoeveel verdien je bij Surveyeah?

Hoeveel je verdien bij een panel kan je uitrekenen door de hoogte van de vergoeding per enquête te pakken en dat maal het aantal beschikbare surveys per maand te doen. Nu hoef je hier echt geen exact bedrag van te berekenen, maar we kunnen Surveyeah wel op beide punten vergelijken met andere panels.

Op het eerste punt, de hoogte van de vergoeding, scoort Surveyeah gemiddeld. Niet slechts maar ook niet buitengewoon hoog dus. Laten we zeggen eerlijk. Het tweede punt, de hoeveelheid werk die ze je geven, die is daarbij wel erg hoog. En dat is dus positief, want dat betekent dat je meer kan verdienen. Alleen nog niet zoveel dat ze thuishoren in de top 10 beste enquête sites.

Al met al is de workload vooral in het begin hoog omdat er vaak een voorraad onderzoeken voor je klaarstaat. Als je jezelf daar doorheen hebt gewerkt wordt dat echter minder. Dus zeg in de eerste maanden een paar tientallen euro’s en daarna misschien een enkele uitbetaling per maand.

Surveyeah betrouwbaar?

Surveyeah is zeker betrouwbaar. Ze werken met een grote internationale partij waardoor ze moeten voldoen aan veel eisen en uitbetalingen altijd netjes verlopen. Het systeem werkt dus ook goed en je verdiensten worden goed bijgehouden.

Surveyeah.com Trustpilot

Ze hebben een zeer hoge score op Trustpilot van momenteel 4,6 sterren, zeker voor een enquêtepanel is dat indrukwekkend, en bovendien krijgen ze ook erg veel reviews. Daar zullen ze dus waarschijnlijk actief op sturen. Dat doen ze knap wat ons betreft en zeker een bevestiging voor onze eigen ervaringen dat het een betrouwbaar panel betreft.

surveyeah trustpilot

Conclusie Surveyeah review

Op dit moment hoort dit panel niet bij de 10 best betaalde enquête sites. Ze scoren zeker niet slecht en zijn betrouwbaar, maar leggen het af tegen de concurrentie op een aantal punten. Zeker ten opzichte van evenknie BEENQ zie je dat een hogere uitbetaalgrens en het gemis van een Nederlandse klantenservice ze parten speelt. En gezien hun internationale focus zal dat niet snel veranderen.

Belangrijkste les van deze Surveyeah review is dan ook dat de ervaringen met dit panel zeker niet negatief zijn, maar dat er wel betere optie beschikbaar zijn waardoor je dit panel eigenlijk alleen als extra moet zien als je al eerder lid bent van de tien allerbeste sites.

Meer panel reviews: