Review: is Opnio betrouwbaar of nep?

We kunnen je in ieder geval direct gerust stellen dat het geen oplichterij betreft. Anderzijds is het ook niet de beste keuze als je interesse hebt in enquêtes invullen voor geld.

Waarom we dat vinden?

Opnio.com hoort absoluut niet bij de top 10 best betaalde enquête sites. De panels waar jij jezelf dus wel moet willen inschrijven.

Je hoeft echt niet direct je Opnio account op te schorten als je dit lees, alles wat je er verdient zal je ontvangen ze zijn betrouwbaar, maar in deze recensie lees je vanzelf waarom dit panel gewoon net wat minder goed is dan de topnoteringen.

Plus- en minpunten Opnio review

+ Uitbetalen kan in PayPal geld en veel verschillende bonnen;

+ Hoge beloningen voor de onderzoeken;

+ Ze scoren hoog op betrouwbaarheid;

Ze hebben alleen hele lange onderzoeken;

En mede daardoor ook vrij weinig vragenlijsten om aan mee te doen;

Waardoor je er al met al niet heel veel verdiensten aan overhoudt.

Wat is Opnio?

De website en het panel zijn in beheer van het Finse bedrijf Liidimedia Ltd. Dit is een online onderzoeksbureau dat meerdere vergelijkbare panels in beheer heeft. Te weten in Finland, Zweden, Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Noorwegen. Deze beheren ze met de software van het Zweedse Cint Ab waardoor de portal sterk lijkt op die van onder andere BEENQ die dezelfde tool hanteert. Andere voorbeelden zijn Digiopinion, MetroOpinion en Survimo.

Net als bij de vele andere panels kan je er betaald mee te doen met onderzoek. Kort gezegd, je zal betaald worden voor je mening door vragen te beantwoorden voor geld. Dit is al tijden een van de meest toegankelijke opties van online geld verdienen.

Hoe werkt Opnio?

Inschrijven is gratis en bovendien vrijblijvend te realiseren met slechts enkele basis gegevens. Daarna kan je al je account activeren en direct de eerste surveys gaan invullen. Maar wacht daar eventjes mee, het is aan te raden om eerst de profielkenmerken in te vullen. Ook al zijn dat er bij dit panel best wel heel veel.

Met deze gegeven kan Opnio bepalen voor welke vragenlijsten je in aanmerking hoort te komen, en dus ook welke niet. Geef je ze deze informatie niet dan gaat dit proces geheid mis en weten ze niet of je wel in de juiste doelgroep valt. Dan ontvang je dus verkeerde uitnodigingen, waaraan je dan alsnog niet kan deelnemen, en loop je ook de geschikte enquêtes mis. Dit is niet alleen frustrerend, maar kost je ook verdiensten. Vul de gegevens in en zorg er ook voor dat het accuraat wordt bijgehouden.

Je begint elke dag per mail uitnodigingen voor nieuwe surveys te ontvangen waaraan je kan deelnemen, en als je inlog in je account staan er vaak nog wel meer open. Je hoeft niet aan allemaal mee te doen, er staat altijd bij hoeveel tijd ze kosten en wat voor beloning het je oplevert.

Meestal betreft het online vragenlijsten, maar niet in alle gevallen: Soms mag je ook (thuis) producten testen voor geld of websites testen voor geld. Wat daarnaast wel vaak het geval is, is dat je tijdens de enquêtes reclames kijkt en vervolgens beoordeeld.

Uitbetalen Opnio

Zodra je 10 euro hebt gespaard kan je dit overboeken naar je PayPal rekening, dat komt daar binnen enkele dagen aan. Met dat account kan je het natuurlijk direct spenderen bij vele webshops, maar ook doorsturen naar je bank binnen enkele dagen. Best een goede optie dus. Ook kan je kiezen uit een ruime selectie cadeaubonnen zoals die van Amazon en Bol.com. Je kan bij Opnio dus ook enquêtes invullen voor cadeaubonnen

Hoeveel verdien je met Opnio?

Er zijn twee zaken die ervoor zorgen dat je verdiensten oplopen. Ten eerste de hoogste van de beloning per gemaakte enquête, en ten tweede dat je aan veel onderzoeken mee kan doen. Nu is het bij dit panel zo dat er vooral langere onderzoeken voorbij komen en dat zorgt ervoor dat de beloning per onderzoek ook vanzelf hoger is in vergelijking met andere panels. Maar het kost je dus ook elke keer meer tijd.

Tegelijkertijd zorgt de enkele focus op de langere surveys er wel voor dat het werk aanbod redelijk beperkt is, veel minder zelfs dan bij concurrenten. En dat is zonde. Je kan dus minder vaak meedoen en daarmee minder verdienen. En een kort onderzoek is ook wel eens fijn want je hebt niet altijd de tijd voor een lange zit.

Dat maakt dat je bij Opnio eigenlijk niet zoveel verdient, misschien een paar tientjes per jaar. Des te meer reden om dit panel, als je er dan toch lid wil worden, te combineren met meer partijen. Bij voorkeur natuurlijk de best betaalde enquête sites.

opnio website
opnio.com website

Is Opnio betrouwbaar?

Opnio is betrouwbaar. Als we je iets kunnen garanderen is het wel dat alle panels die via de techniek van CINT Ab werken een goede betrouwbaarheid hebben. Wij letten dan met name erop of je verdiensten goed worden geregistreerd en alle uitbetalingen goed worden afgehandeld. Ook wordt er met de hoogste nauwkeurigheid omgegaan met je privacy gevoelige gegevens.

opnio.com trustpilot

Opnio Trustpilot

Er staan niet heel veel reviews over Opnio.com op Trustpilot maar wat wel duidelijk is, is dat de ervaringen over het algemeen er negatief zijn. De score komt dan ook niet eens aan 2 sterren. Net als veel andere panels is er vaak veel te doen om mensen die hun account zijn kwijtgeraakt omdat ze niet eerlijk meedoen met de onderzoeken. En tja, dat is natuurlijk je eigen schuld.

Conclusie Opnio review

We zullen je niet actief afraden hier lid te worden, en al helemaal niet om je account er op te zeggen als je er al lid bent. Want nogmaals, Opnio is betrouwbaar en je verdient er zeker goed geld. Alleen zijn er wel andere panels die beter zijn, en dan doelen we met name op de 10 best enquête sites. Daar kan je dus beter eerst eens rondkijken. Met die partijen zijn de ervaringen gewoon net wat beter dan met Opnio, zoveel mag blijken uit deze review.

Andere panel reviews: