review ivox panel betrouwbaar
Door | 08 mrt. 2023

In deze iVox Panel review gaan we beoordelen of deze site betrouwbaar is en de moeite waard om lid van te worden.

Net als we doen bij andere panels die we vergelijken hebben we dit zelf getest als lid en delen we onze ervaringen met je. De korte samenvatting is helder:

ivoxpanel.be is op zichzelf helemaal geen slecht programma, alleen zijn ze net niet één van de beste betaalde enquêtes van België.

Dat betekent niet dat we je jou afraden er lid te worden, want dat is zeker niet het geval.

Maar het is wel slimmer om eerst die tien beste panels te proberen want daar verdien je gewoon meer geld. Houd je dan nog meer tijd en zin over voor enquêtes invullen voor geld, dan kan je er altijd nog eentje extra doen.

Je gaat namelijk vooral meer geld verdienen met enquêtes door je ook bij meer panels aan te melden omdat je dan gewoonweg meer werk te doen zult hebben.


Plus- en minpunten iVox review

+ De beloning per gemaakte enquête is fair en transparant

+ Je kan veel verschillende cadeaubonnen verdienen, maar ook kiezen voor producten en je kan je verdiensten doneren aan enkele goede doelen.

 Wat helaas niet kan is uit te laten betalen in geld naar je bank of PayPal. Natuurlijk kan je met de verschillende bonnen en vouchers ook praktisch alles kopen maar toch.

Het aantal onderzoeken dat beschikbaar komt is wat tegenvallend, waardoor datzelfde ook geldt voor de totale inkomsten bij dit panel.

bilendi ivox panel

Over iVoxPanel.be

iVox zelf bestaat als panel al sinds 2004 en is sinds 2017 overgenomen door Bilendi. Dit is een interactief onderzoeks- en marketing bureau dat specifiek is gespecialiseerd in online marktonderzoek. Het iVox Panel maakt als Belgische tak deel uit van Bilendi SA uit Frankrijk, tevens beursgenoteerd in Parijs. Dit concern heeft momenteel ruim 330 medewerkers in 13 landen. Ze hebben dan ook evenveel panels met daarin totaal met dan 2,5 miljoen actieve panelleden. In Nederland zijn ze actief onder de naam Maximiles.

Het beheren van dergelijke panels en daarmee data collecteren voor onderzoekers is hun focusgebied. Vragen beantwoorden voor geld dus. Hoewel dit voornamelijk bestaat uit online surveys willen ze ook zeer graag vernieuwen met meer interactief onderzoek waarbij je kan denken aan focusgroups, communities, websites testen voor geld, geld verdienen met producten testen en bekijken en boordelen van reclames.

hoe werkt ivox panel

Hoe werkt iVox?

Allereerst moet je jezelf inschrijven bij het ivox panel. Dit is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt zelfs meteen een welkomstbonus van 50 punten (waarde van omme nabij 30 cent). Je vult hiervoor een kort formulier in met gegevens over jezelf. Denk aan je postcode, leeftijd, hoogste diploma, huishoudsituatie en professionele situatie.

Bijzonder is wel dat dit formulier vrij uitgebreid is in vergelijking met andere panels en je bijvoorbeeld ook je laatste aankoop en beslissingsproces moet beschrijven. Maar echter is dit niet een heel groot probleem, want je moet na activatie van je account toch nog altijd zoals bij elk ander panel je profielkenmerken volledig maken. En die zijn altijd vrij omvangrijk, dus deze ene vraag maakt het verschil niet.

Vul altijd je profiel(kenmerken) helemaal in en vergeet ze niet periodiek te controleren en te updaten als er dingen anders zijn geworden. Als je dat niet doet, of ze niet meer kloppen, kan het panel je niet voor de juiste onderzoeken uitnodigen of zelfs voor minder onderzoeken. In het ergste geval krijg je dan een onderzoek wat eigenlijk voor een andere doelgroep is. Dan moet je alsnog na een paar vragen stoppen, verdien je er niks mee en heb je toch weer tijd en moeite verspild voor niks.

Nu je lid bent geworden zal je per mail en via de app uitnodigingen gaan krijgen voor enquêtes. Maar daarnaast staan er ook vaak extra onderzoeken klaar in de portal / app als je even de moeite neemt om in te loggen. Je krijgt altijd vooraf te zien hoe lang een vragenlijst duurt en het aantal punten dat het je gaat opleveren. Meedoen is nooit verplicht, maar alleen door het wel te doen verdien je geld.

iVox app

Er bestaat ook een vrij goede app van ivox panel. Deze kan je installeren op je smartphone en tablet. Doe dit zeker, want dan kan je vaak zelfs nog meer surveys invullen ook.

iVox panel punten inwisselen

Na het maken van een enquête is je beloning meteen toegevoegd aan je puntentotaal. Die kan je vervolgens in de panelshop gebruiken om een beloning / uitbetaling te kiezen. Het minimale aantal is hiervoor 2200 punten dus dit moet je eerst bij elkaar sparen. Eventueel nog wat meer als je een duurdere beloning wil.

iVox panelshop: e-vouchers & cadeaus

Het aantal uitbetaal opties in de shop is zeer groot, veel groter dan dat andere panels vaak hebben. Helaas is uitkeren in geld geen mogelijkheid. Niet via je bank en ook niet naar je PayPal. Wel is er een grote keuze aan cadeaubonnen (Bol.com, Zalando, Decathlon), e-vouchers (BONGO, Nintendo e-shop, Playstation Store, iTunes tegoed), prijzen (zoals computergames en Google chromecast / Google Smart luidspreker) en ook donaties aan goede doelen.

Hoeveel verdien je bij iVox panel?

Hoeveel je kan verdienen bij een panel is vrij simpel. Je neemt de beloning die je krijgt per enquête en die vermenigvuldig je met de hoeveelheid onderzoeken die je er kan maken per week of maand.

Bij iVox is de beloning niet per se hoog, maar zeker ook niet laag. Gemiddeld dus. Wat alleen wel ietwat tegenvalt is het aantal surveys, daar zouden ze nog aan mogen werken. Maar voor nu zijn de verdiensten dus nog een beetje ondermaats.

We moeten we hierbij opmerken dat het aantal punten dat je nodig hebt voor een uitbetaling de laatste tijd is gestegen en ook niet altijd even helder is. Zo is een bon van 15€ te krijgen voor 2450 punten en die van 20€ voor 3250 punten. Dit komt neer op een andere inwisselkoers en zeker geen ronde getallen, vreemd.

Er is hier dus nog wel genoeg ruimte voor verbetering willen ze in de top 10 beste enquête sites komen op termijn.

Is iVox betrouwbaar?

Ja, het iVox Panel is zeker betrouwbaar. We zien eigenlijk geen gekke dingen als we kijken naar privacy en datagevoeligheid. Zo zijn ze ook lid van branche organisatie ESOMAR. Betrouwbaarheid is wat ons betreft daarbij vooral dat punten goed worden bijgeschreven op je account en dat je uitbetalingen goed verlopen, dus snel en foutloos. Dat lijkt het geval.

ivoxpanel.be Trustpilot

iVox panel heeft verrassenderwijs nog geen pagina op Trustpilot. Hier kunnen we dus nog niks over zeggen, hoewel ons gevoel is dat dit stiekem een goed teken is. Als er namelijk veel gedoe is rondom een panel dan hoor je dat vaak snel genoeg op Trustpilot.

Het zusje Maximiles echter scoort wel vrij slecht op Trustpilot wat betreft de Nederlandse reviews, maar dan weer wel ruim voldoende in alle andere landen en gemiddeld nu een 4,2 sterren wat eigenlijk heel hoog is, zeker voor een enquête panel.

Conclusie iVox panel review

Al me al staat dit panel niet in onze top 10 beste enquête sites. De voorspelbare conclusie is dus ook dat je jezelf beter eerst op die panels kan toeleggen. En hoewel je daarmee al voldoende tijd kan vullen en goed zal verdienen, kan je iVox er altijd nog bij doen. Dat raden we je ook zeker niet af.

Reden om eerder van dit panel lid te worden is toch wel de variëteit aan bonnen en e-vouchers die je lang niet allemaal bij andere enquêtesites zal vinden. Wil je dus daar graag voor sparen dan is dit wel een voordeel en misschien de belangrijkste les uit deze iVox Panel review. Plus natuurlijk dat onze ervaringen goed zijn en het panel betrouwbaar blijkt.

Meer enquête panel reviews: