review yougov nederland recensie
Door | 26 juni 2023

Op zoek naar een review / recensie over Yougov?

Want je bent geïnteresseerd in geld verdienen met enquêtes?

En wil daarom lid worden van YouGov Nederland of YouGov België?

Dat is op zich helemaal geen slecht idee.

Ze zijn namelijk wel één van de best betaalde enquête sites zijn (NL & BE).

Komt er op neer dat je jezelf beter eerst bij die tien kan aanmelden, waaronder YouGov, voordat je andere gaat uitproberen.

Waarom zetten we uiteraard uiteen in een volledige recensie waarin we alle belangrijke punten.


Plus- en minpunten YouGov review

+  De beloningen zijn eerlijk en er zijn ook genoeg onderzoeken om aan mee te doen;

+ De enquêtes zijn altijd interessant en recent omdat het laatste nieuws het onderwerp is;

+ Uitbetalen kan in geld naar je bankrekening dat is positief. Je kan helaas niet voor andere uitbetaalmogelijkheden kiezen, dus bijvoorbeeld geen cadeaubonnen.

 Wat gek is dat je vooraf nooit weet welke beloning je krijgt voor een onderzoek en ook niet hoe lang het invullen gaat duren. Dat maakt het lastig om in te schatten of je wel mee wil of kan doen en is gewoonweg ook niet transparant;

– Meedoen kan officieel vanaf 18 jaar, maar eigenlijk werven ze vooral vanaf 21 jaar. Dat is zonde want bij de betere panels kun je al vanaf 16 en soms zelfs vanaf 13 meedoen.

Over YouGov

YouGov is een marktonderzoeksbureau met specialisatie in data en analyse. Een grote speler die werkt met grote merken als klant. De focus is met name de media industrie. Ze hebben een eigen onderzoekspanel waar je lid kan worden en tegen betaling mee doet aan hun onderzoeken.

De organisatie is actief in 37 landen verdeeld over alle contignenten. Het panel heeft meer dan 11 miljoen leden en de meeste onderzoeken worden gedaan in Noord Amerika, Europa en specifiek ook veel in de UK, waar het bedrijf vandaan komt. Nederland en België zijn wat nieuwere markten waarin ze nog niet lang actief zijn.

Dat de klanten vooral nieuwsbedrijven zijn betekent dat de onderwerpen van de onderzoeken altijd een bepaalde nieuwswaarde moeten hebben. Vaak gaat het dus over opinie rondom actuele zaken de spelen, denk aan politiek, economie en dergelijke.

yougov logo

Hoe werkt YouGov?

Om te beginnen moet je je natuurlijk inschrijven. Alleen je postcode en geboortejaar is genoeg, dan verdien je bovendien je eerste 20 punten al mee. Altijd fijn als een enquête panel werk met een aanmeldbonus dan begin je niet op €0,-

Belangrijk om te vermelden is dan je lidmaatschap altijd gratis is en vrijblijvend. Dat eerste is wellicht niet zo verassend maar dat laatste des te belangrijker om te onthouden: er is geen verplichting om aan onderzoeken mee te doen of bijvoorbeeld een minimaal aantal enquêtes per maand.

Als je meedoet is dat fijn en verdien je er mee, zo niet dan is er geen man overboord. Bij elke uitnodiging die je krijgt voor een nieuwe vragenlijst kan je dus nog steeds zelf bedenken of je mee wil doen.

Wat dit helaas wel lastig maakt is dat er in die uitnodiging helemaal geen informatie staat over de in te vullen survey. Niet hoeveel punten / euro’s je ervoor als beloning krijgt en zelfs niet hoe lang het duurt om alles in te vullen.

Dat vinden we wel een minpunt, alle andere enquête sites doen dit namelijk wel en dat helpt je om deze keuze te maken. Misschien heb je wel zin in een langer onderzoek voor een hogere vergoeding omdat je dan kan laten uitbetalen? Of misschien zit je nog 10 minuten in de trein die je wil vullen met een korte enquête?

Het kan trouwens gebeuren dat je wel op een uitnodiging wil ingaan maar je alsnog niet mee blijkt te kunnen doen. Omdat het maximaal aantal respondenten als is bereikt, maar ook omdat je op basis van je profiel niet kan meedoen.

Dit kan je echter voorkomen door je profielkenmerken goed in te vullen en die ook up-to-date te houden wanneer er iets veranderd. We raden je dit dan ook aan om te doen bij alle enquête sites waar je lid bent. Op basis van die informatie kunnen dan namelijk alleen de goede invites naar jou worden gestuurd en voorkom je die teleurstelling.

De onderzoeken kan je trouwens ook maken in de app, handig voor op je telefoon of tablet. Maar als jouw voorkeur je laptop is ook prima. Voor zover we weten zijn er bij YouGov geen onderzoeken die verplicht op een bepaalde device moeten worden ingevuld.

Net als bij de meeste enquêtes sites ga je enquêtes invullen voor geld. Soms kan het echter ook zo zijn dat je producten mag testen, alhoewel daar dan vaak ook weer een vragenlijst achteraan komt.

Die kan je maken op je laptop maar ook op je tablet of telefoon. Je deelt hiermee je mening over allerlei onderwerpen. Dat kunnen merken zijn, producten, reclame uitingen maar ook politieke kwesties.

YouGov uitbetaling

Na het maken van een enquête wordt je beloning direct bijgeschreven in je account. Die punten kan je dan vanaf een minimum van 1500 weer laten uitbetalen. Dit gaat in geld naar je bankrekening. In dit voorbeeld is dat dan een bedrag van tien euro. Je mag uiteraard ook langer doorsparen voor een hoger bedrag maar je punten blijven altijd even veel waard.

YouGov verdienste / hoeveel verdien je met YouGov?

De beloningen zijn bij YouGov eerlijk. En dan bedoelen we niet per se veel hoger of lager dan de meeste andere partijen in deze markt aanbieden. De beperking zit er meer in hoeveel onderzoeken je kan maken per week / maand om te berekenen hoeveel je kunt verdienen.

De oplossing hiervoor is om altijd lid te worden bij meerdere sites. Dan krijg je sowieso meer uitnodigingen en kan je aan meer sureys meedoen. Zeker als je de websites uit de Top 10 best betaalde enquête sites als uitgangspunt neemt verdien je het meest. Als je met die allemaal meedoet kan je zomaar €500,- per maand verdienen.

yougov nederland website
YouGov website

Is YouGov betrouwbaar?

Er zijn echt wel wat kleine dingen aan te merken of het panel en de informatie die beschikbaar is voor leden, maar in algemene zin zijn die wel erg positief. Sparen gaat niet heel snel tot je kan uitbetalen maar in principe gaat dit wel altijd goed.

En juist de eerlijkheid en dat je uiteindelijk je geld krijgt is het belangrijkste als we betrouwbaarheid willen beoordelen. Je weet dus in ieder geval zeker dat je niet voor niets meedoet aan al die onderzoeken. Dus het antwoord is ja, YouGov is betrouwbaar.

YouGov Trustpilot

Op Trustpilot krijgt Yougov een hele mooie score van ruim 4 sterren, dat is voor een panel echt hoog in vergelijking met concurrenten. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis maar dit is best indrukwekkend te noemen. Temeer omdat het bedrijf meer dan 16.000 reviews heeft op dit platform waarvan een groot deel de maximale score van 5 sterren. Ze reageren ook altijd netjes op nieuwe reviews, positief en negatief.

Conclusie YouGov review

Nogmaals: YouGov NL en Yougov BE zijn prima enquête panels die een positieve review verdienen. Ze bieden een goede ervaring aan hun leden waarbij je op een eerlijke manier wat extra geld kan verdienen. Goede site, goede app, leuke onderzoeken over actuele onderwerpen.

Ze zijn alleen niet een van de top enquête sites gezien de kanttekeningen die we hierboven uiteen hebben gezet. We raden je dan ook aan om je eerst te schrijven bij de 10 best betaalde enquête sites en pas als je daarbovenop nog meer wil verdienen en daar tijd voor over hebt dit panel als aanvullende optie te zien.

Waarom deze YouGov review?

Wij schrijven veel reviews, over allerlei websites en bedrijven die iets doen rondom geldzaken. Opvallen veel gaan er daarvan over geld verdienen, en een hoop daarvan weer over enquête partijen.

Dat is niet gek want dit is een van de meest populaire manieren van online geld verdienen. Niet gekd want het is ook onze favoriet: makkelijk, je hebt er niks voor nodig, het verdient echt prima en het is nog eens leuk ook.

Dus wij schrijven ons in bij de verschillende panels als normaal lid om alles goed te kunnen te testen, als een soort van mystery shoppen zeg maar gerust. En daarna kunnen we de resultaten mooi vergelijken met andere panels.

Er zijn namelijk helaas ook behoorlijk slechte sites en panels, die alleen maar geïnteresseerd zijn in geld verdienen en desnoods over de rug van hun leden. Zo geven ze lage vergoedingen, keren ze niet uit of gooien leden voor de meest stompzinnige redenen uit hun account waardoor ze hun zuurverdiende geld kwijtraken.

Zo zijn er zelf ook een hoop partijen die eigenlijk niets een een panel zijn, maar jouw gegevens voorspelen naar de daadwerkelijk panels tegen een vergoeding als soort van sluwe tussenportal. Denk een Enquetevergelijk en SurveyWorld.

Dat geldt dus niet voor YouGov, het blijkt wel duidelijk uit deze review en andere recensies dat Yougov betrouwbaar is en de moeite waard om aan mee te doen.

Andere enquête panel reviews: