waardevolle mening review ervaringen
Door | 26 juni 2023

Overweeg je om jezelf in te schrijven bij Waardevolle Mening?

Is dat een goed idee?

Dat lees je in deze review.

Toch alvast een klein spoiler alert:

Waardevolle Mening staat NIET in onze top 10 met best betaalde enquête sites, en dat is natuurlijk niet zomaar…

Hieronder lees je waarom ze niet in die top tien thuis horen aan de hand van een beoordeling / recensie van de belangrijke eigenschappen en betrouwbaarheid.

Dit betekent niet helemaal dat we Waardevolle Mening helemaal afraden overigens, want het is geen louche of onbetrouwbare partij.

Maar bij die andere sites kun je gewoonweg meer geld verdienen met enquêtes… en daar doe je het voor toch?


Plus- en minpunten Waardevolle Mening review

+ De site werkt naar behoren, de beloningen per survey zijn goed te noemen;

  Er zijn veel klachten dat er te weinig onderzoeken beschikbaar zijn om iets te verdienen;

Daarnaast zijn er ook veel klachten dat accounts worden opgeschort op TrustPilot;

  Je krijgt vergoedingen enkel in cadeau- of waardebonnen, dus geen cash naar je bankrekening of PayPal;

 De vergoedingen per vragenlijst zijn bovendien ook niet erg hoog als je kijkt naar de tijd die het kost om de vragenlijsten helemaal in te vullen.

Over Waardevolle Mening

WaardevolleMening.nl is van een enquête site / onderzoekspanel waar je jezelf kan aanmelden voor enquêtes invullen voor geld. Het is onderdeel van Research Now en ze richten zich op online marktonderzoek. Research Now zou de grootste online enquêtefirma van de wereld zijn overigens. Met andere woorden: aan de hand van de enquêtes die hun leden invullen kunnen ze analyses maken over allerlei vraagstukken.

Uiteraard vraagstukken waar hun opdrachtgevers antwoord op willen hebben. Dat zijn voornamelijk grote bedrijven die onderzoek doen over hun merken, producten en diensten over de hele wereld. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: milieu kwesties, block busters (films), modetrends, of je lievelingseten.

Omdat ze een grote partij zijn, zijn ze ook lid van een aantal brancheverenigingen:

  1. The Marketing Research Association (MRA)
  2. The Market Research Society (MRS)
  3. ESOMAR

Hoe werkt Waardevolle Mening?

Zoals met bijna alle enquêtes sites kan je geld verdienen met enquêtes invullen. Kortom: het invullen van enquêtes en vragenlijsten. Die kan je voltooien op een laptop maar ook op een tablet of telefoon. Daarin geef je jouw mening over uiteenlopende zaken zoals we eerder al hebben benoemd. Soms mag je ook een nieuw product thuis uitproberen of is er een enquête per telefoon. Maar dat gebeurt niet vaak.

Deze onderzoeken worden gebruikt door bedrijven om hun marketing of producten en diensten te verbeteren. Omdat dit iets oplevert zijn bedrijven ook bereid om jou ervoor te betalen. Een win-win situatie dus. Uiteraard betalen de bedrijven je niet direct maar via het panel, die daar ook weer hun deel van houden.

Inschrijven bij Waardevolle Mening is gratis en zonder verplichtingen. Zodra je bent ingeschreven is het aan te raden om je profiel helemaal in te vullen (ook wel profielkenmerken genoemd). Met die informatie over bijvoorbeeld jouw voorkeuren en leefsituatie zorg je er namelijk voor dat je alleen maar uitnodigingen voor onderzoeken krijgt die ook echt voor jou bedoeld zijn.

Het is namelijk heel vervelend op het moment dat je uitnodigingen voor vragenlijsten krijgt waarbij je niet binnen de doelgroep past. Dan wordt je vaak na een paar eerste vragen uit de vragenlijst gegooid en krijg je ook geen beloning. Vul dus de kenmerken in en houd die af en toe up to date.

De uitnodigingen voor de enquêtes krijg je in je e-mail. Of je op dat moment mee wil of kan doen moet je helemaal zelf beslissen want nogmaals: er is geen verplichting. Maar dan verdien je dus ook niks he, we nemen aan dat je die wel doorhebt…

Voordat je aan de enquête start zie je altijd staan hoeveel de beloning gaat zijn. Dat is wel zo transparant, want dan weet je van tevoren hoeveel je ermee gaat verdienen. Meteen na het afronden van het onderzoek wordt de vergoeding op je account bijgeteld.

Waardevolle Mening uitbetaling

Dit saldo spaar je op tot op zijn minst €10,- waarna je het kan inwisselen voor cadeaubonnen van Bol.com, Zalando, VVV online cadeau code of Amazon.nl. Je kan ook langer doorsparen mocht je dat willen.

Je kan bij dit panel dus bij uitstek enquêtes invullen voor waardebonnen. Daarentegen is geld of PayPal tegoed verdienen geen optie en dat is jammer want daarmee heb je minder mogelijkheden om je verdiensten uit te geven aan wat jij wil.

Hoeveel verdien je bij Waardevolle Mening?

Dat ligt er maar net aan hoe vaak je reageert op de uitnodigingen. Wat je verdient alleen als je daadwerkelijk je mening geeft. De beloning varieert per vragenlijst.

Het probleem is echter dat je niet heel veel onderzoeken ter beschikking hebt waardoor de potentie om echt een leuk bedrag te verdienen ook niet aanwezig is.

Nu raden we je sowieso aan om je voor meerdere onderzoek panels in te schrijven als je meer wil verdienen, maar we weten er sowieso al 10 die beter zijn, dus begin daar maar eens mee.

Is Waardevolle Mening betrouwbaar?

Onze eigen ervaring is eigenlijk prima, maar je leest op internet wel veel reviews waar je toch een beetje van schrikt. Bonnen die niet aankomen, weinig onderzoeken, veel onderzoeken die je niet kan afmaken omdat je tóch niet in de doelgroep past en slechte of geen reactie van de klantenservice. Toch allemaal punten die wel afdoen aan de betrouwbaarheid.

Waardevolle Mening op Trustpilot

Op de bekendste reviewsite Trustpilot zijn vooral negatieve ervaringen te lezen met dit panel de laatste tijd. Vooral veel accounts die zonder enige uitleg worden geblokt. De gemiddelde score is nu nog maar 2,9. Dit terwijl enige jaren geleden de reviews nog positiever waren.

Ook interessant is dat het bedrijf normaliter altijd reageerde op negatieve reviews om het op te lossen, maar dat ook dit de laatste maanden niet meer gebeurd.

Conclusie Waardevolle Mening review

Hey je bent er nog… waarom eigenlijk? Volgens mij had je inmiddels wel door kunnen hebben wat de conclusie van dit artikel zou gaan worden toch? Of heb je niet goed gelezen? Of misschien ben je gelijk naar beneden gescrold om de conclusie erbij te pakken? Maakt allemaal niet uit, hier komt ‘ie nog eens kort en krachtig:

Hoewel het geen ramp is als je jezelf wel inschrijft op waardevollemening.nl is het veel slimmer je aan te melden bij andere panels. Ja we raden je altijd aan om je bij meerdere enquêtes sites aan te melden want dan verdien je ook meer, en aangezien er sowieso al 10 aanzienlijk beter zijn in onze toplijst met best betaalde enquête sites kan je best daar mee beginnen. Dan pak je zo al €500,- per maand. Mocht je nog meer willen dan is dat helemaal aan jou om verder te kijken, maar lees dan alsnog even de hele tekst.

Andere panel reviews: