Ervaringen / Review: Vava Lifestyle Onderzoek Betrouwbaar?

Auteur: |
VAVA lifestyle onderzoek logo

Denk je erover om mee te doen aan het Vava Lifestyle Onderzoek (vavaonderzoek.nl)?

Lees dan eerst deze recensie!

Je kan namelijk VEEL MEER geld verdienen bij de 10 best betaalde enquête sites... en daar hoort Vava niet bij.

Gek?

Nee hoor, dat wordt je vanzelf duidelijk in de beoordeling hieronder ;-)

In deze review:

Plus- en minpunten

Interessante onderzoeken die leuk zijn om te maken

Je kan grote prijzen winnen zoals een jaar geen vaste lasten of een jaar lang gratis boodschappen

Maar verder verdien je er geen geld of bonnen mee, dus grote kans dat je met lege handen achterblijft

Je kan maar één keer per 4 jaar meedoen!

Wat is Vava Onderzoek?

Vava is eigenlijk een afkorting voor Verenigde Aanbieders van A-merken. Het onderzoekspanel is onderdeel van EDM BV, de Nederlandse tak van EDM Media Group dat ook actief is in Engeland en België. Naast consumentenondezoek doen ze veel met digitale en datagedreven (datascience) oplossingen waarbij uitgangspunt is om organisaties te helpen om op basis van die data beter in contact te staan met hun klanten, doordat ze ze in principe beter gaan begrijpen.

Doel van de Vava panel is dan ook om meer inzicht te krijgen in consumentengrgedrag. Daarom voeren ze marktonderzoeken uit om daarmee weer bedrijven te adviseren hoe ze hun producten, diensten of marketing campagnes kunnen verbeteren. Daar willen die instellingen uiteraard graag voor betalen, want ze gaan er ook meer door verkopen. Geen probleem dus voor EDM om flinke prijzen te verloten onder de deelnemers, want dan doen er juist meer mensen mee!

Hoe werken de onderzoeken?

Je kan op de site eerst bepalen welke onderzoeken er allemaal zijn. Dat weet je meteen naar welke prijs je meedingt, want daar baseer je jouw keuze op. Je moet natuurlijk wel blij zijn als je de winnaar blijkt!

Inschrijven en meedoen is verder weinig moeite, en geheel gratis en zonder enige verplichting. Wil je dus alnog veranderen van onderzoek of niet meedoen dan kan dat gewoon.

Nadat je het onderzoek helemaal hebt ingevuld doe je automatisch mee in de prijstrekking. Als je gewonnen hebt dan krijg je daar bericht over. Op de site kan je allerlei voorbeelden zien van vorige winnaars.

Wat kan je ermee verdienen?

In principe ding je eenmalig mee naar een aardige prijs, maar verder verdien je niks. €0,- dus. Daar moet je het dus ook niet voor doen. Wil je bijverdienen dan moet je jezelf aanmelden bij de 10 best betaalde enquête sites en Vava is gewoon leuk om een keertje iets anders te doen, meer niet.

Is Vava betrouwbaar?

Oei dit is wel een beladen onderdeel! Want hoewel er eigenlijk reden is vanuit onze eigen ervaring om te twijfelen over de betrouwbaarheid, lees je online wel veel slechte verhalen.

Zelf letten we altijd vooral op het correct toewijzen van beloningen en correct uitbetalen van verdiensten, maar bij dit panel is natuurlijk geen sprake van vergoeding in de vorm van geld of waardebonnen dus kan dat niet worden gecontroleerd.

Wel klagen veel mensen erover dat ze na een Vava Onderzoek te hebben ingevuld opeens van alle kanten spam ontvangen van louche bedrijfjes, zelfs telefonisch! Dat zou betekenen dat het niet goed zit met de privacy en de veiligheid van jouw gegevens.

Nu hebben ze wel een kenmerk voor privacy waarborg, maar zijn ze niet erkend door marktonderzoek brancheorganisaties zoals ESOMAR en MOA (althans dat is nergens te vinden). Dat zijn eigenlijk alle andere enquête site wel! Let erop dat we dit niet hard kunnen maken, maar voelt toch niet helemaal prettig...

Meedoen of niet?

Het kan eigenlijk geen kwaad, want tja je kan toch meer eens deelnemen per vier jaar. Dus het is niet dat je daarmee tijd verspilt die je aan een ander panel had kunnen besteden. En je maakt wel kans op flinke prijzen! Veel serieuzere dingen te winnen dan bij andere enquête sites die werken met loterijen of prijstrekkingen.

Dus doe gewoon een keertje mee, maar ga vooral daarna hard aan de slag met meerdere van de 10 beste enquêtes sites om echt goed te gaan verdienen, tot wel honderden euro's per maand!