review triaba betrouwbaar ervaringen
Door | 26 juni 2023

Bij het Triaba Panel kan je geld verdienen met enquêtes. Maar is dat wel de moeite waard? Dat hebben we voor je uitgezocht in deze review.

We kunnen je vast verklappen dat ze NIET in de lijst met 10 best betaalde enquêtes sites staan (niet voor België noch voor Nederland).

Daar kan je jezelf dus beter eerst aanmelden…

Waarom we dit vinden kan je hieronder lezen in een volledige recensie met een beoordeling op alle belangrijke kenmerken.

Dat houdt trouwens niet in dat we dit panel actief afraden, want ze zijn zeker wel betrouwbaar en meedoen loont wel degelijk.


Plus- en minpunten Triaba review

 + Moderne en goed werkende website

+ Weinig klachten over uitbetalen van beloningen (cash via PayPal)

 In vergelijk met andere enquête sites wel te weinig surveys

– Waardoor je ook minder kan verdienen per week / maand

Over Triaba.com

Triaba.nl is onderdeel van het overkoepelende Triaba.com, een Noors enquête bedrijf dat zich helemaal toelegt op online marktonderzoek in samenwerking met het Zweedse Cint AB dat de techniek erachter levert waarmee de vragenlijsten worden afgenomen.

Ze zijn lid van de American Marketing Association (AMA), voldoen aan de AAPOR Code en ESOMAr gedragscode. Ander gezegd: je gegevens zijn er veilig en de onderzoeken worden op een goede manier afgenomen.

In totaal zijn ze actief in meer dan 60 landen over alle continenten en hebben ze ze ruim 15 miljoen leden in al die panels tezamen. Ze doen hun onderzoeken in opdracht van bedrijven en overheden met als doel om voor hen informatie te verzamelen waarmee producten, diensten en marketing uitingen verbeterd kunnen worden.

Hoe werkt het Triaba panel?

Stap 1 – Inschrijven. Aanmelden kost je niks en is dus gratis. Daarnaast is het ook zonder verplichtingen en dus vrijblijvend. Dit betekent dat je nooit verplicht bent om in te gaan op een uitnodiging om mee te doen aan een bepaald onderzoek.

Stap 2 – Profiel invullen. We raden je aan om zoveel mogelijk informatie te geven in je profiel zodat Triaba goed kan bepalen tot welke doelgroepen je wel en niet behoort. Anders kan het namelijk vaker voorkomen dat je de verkeerde vragenlijsten krijgt toegestuurd, waar je uiteindelijk toch zonder enige beloning uit wordt gegooid. Maar dan heb je er vaak wel al werk ingestopt en dat is een beetje jammer…

Toch zie je dat dit nog vaak misgaat bij de panels die werken met de portal van CINT. We hopen dat dit snel beter wordt maar momenteel is dit echt een stuk minder dan bij de concurrentie.

Stap 3 – Enquêtes invullen. Zodra je bent ingeschreven ontvang je vanzelf uitnodigingen om mee te doen aan onderzoeken. Dus het daadwerkelijke enquêtes invullen voor geld. Let op dat je niet te lang wacht om er op in te gaan, want ze zijn vaak maar enkele dagen actief. Nogmaals: je hoeft niet mee te doen, maar dan verdien je natuurlijk ook minder / niks.

Stap 4 – Uitbetaling. Direct nadat je succesvol een survey hebt gemaakt krijg je je beloning bijgeschreven in je account. Vanaf een saldo van €5,- kan je dit laten uitkeren via je PayPal account. Vanaf hier kan je het uitgeven of het verdiende PayPal tegoed weer doorsluizen naar je bankrekening. Deze storting naar je rekening kost niks want is een gratis dienst en is in enkele dagen geregeld. Je kan niet kiezen voor enquêtes invullen voor waardebonnen of andere vergoedingen.

Hoeveel verdien je bij Triaba?

Het vervelende op dit punt is dat de beloning per gemaakte enquête op zich prima is als je het afzet tegen de andere panels. Des te meer het zo jammer is dat je gewoonweg te weinig onderzoeken krijgt om aan mee te doen.

Je ontvangt er namelijk maar 1-7 per week, afhankelijk van de doelgroep waartoe je behoort. Met een gemiddelde vergoeding van €1,- verdien je dus niet bijster veel. Je moet dit panel daarom sowieso combineren met andere websites om een redelijke bijverdienste te mogen verwachten. Maar zonde van je tijd is het ook niet.

Is Triaba betrouwbaar?

Er staan tienduizenden reviews online van dit panel en daar vind je echt bizar weinig klachten tussen. Bijna niet te geloven zelfs. Ze hebben dus hun processen prima op orde. Wij hebben ons natuurlijk ook even aangemeld en kunnen je dit beeld bevestigen.

Onderzoeken vullen prettig in, beloningen worden snel toegekend, en verdiensten worden altijd wel zonder enige problemen en accuraat uitbetaald naar je PayPal account. Niet te klagen wat over de betrouwbaarheid dus.

Conclusie Triaba review

Geen slecht panel, maar gewoon niet een van de beste. Daarom eerst maar eens jezelf aanmelden bij meerdere van de 10 beste enquêtepanels van Nederland / België voordat je erover na hoeft te denken om aan deze site mee te doen.

Mocht Triaba dit kunnen veranderen dan denken we overigens wel dat ze de potentie hebben om in de Top 10 terecht te komen, want op andere vlakken scoren ze dikke voldoendes. Echter hoeveel je ermee kan verdienen weegt voor ons toch net iets zwaarder dan de rest. Daarom komen we tot deze conclusie op basis van onze Triaba ervaringen.

Overige panel reviews: