'Take a Break' Betrouwbaar? Ervaringen / Review

Auteur: |

Take A Break is een panel dat soms in onze top 10 best betaalde enquête sites te vinden is, vaak als tip / extra vermelding.

Reden dat ze er geen vaste notering in hebben is dat ze maar sporadisch nieuwe leden toelaten.

Best jammer, want het is dus zeker wel een goede community om lid van te worden als je wilt geld verdienen met enquêtes.

Waarom we dat vinden zetten we uiteen in dit artikel, een complete review met beoordelingen op alle belangijke punten op basis van onze eigen ervaringen als lid, maar ook die van onze bezoekers.

Tip: schrijf je sowieso ook in bij de andere tien of negen onderzoekspanels, want dan kan je meer meedoen en zal je dus ook meer verdienen.

In deze review:

Plus- en minpunten

Innovatieve en interactieve manier van onderzoek. Niet enkele lange saaie vragenlijsten maar ook online forumdiscussies;

Je weet altijd waar je aan toe bent want de onderwerpen zijn altijd gericht op koffie, thee of andere soms dranken. Zeker als je koffie en thee belangrijk / leuk vindt is dat extra mooi!

De verdiensten zijn prima omdat de vergoeding per deelgenomen onderzoek goed is;

Helaas zijn er niet zo vaak nieuwe surveys als bij andere panels;

Ze zoeken niet altijd nieuwe leden, het is dan ook een exclusieve community waarvan het een voorrecht is om mee te doen. Anders gezegd: als je de kans krijgt om je in te schrijven zeker doen!

Over TakeABreak

Deze community is powered door Future Talkers, wat zelf ook een panel was maar tijdelijk niet online is. Zij doen het allemaal net even wat anders dan het gros van de enquête sites. Want naast de eenvoudige vragenlijsten die je bij elke panel kan invullen vor een vergoeding, doet Future Talkers haar best om ook op innovatieve en vooral ook interactieve wijze de marktonderzoeken uit te zetten.

Zo kun je geregeld participeren in online fora om daar live met een groep te discussiëren over een onderzoeksvraag. Het komt ook wel eens voor dat je een artikel / essay kan schrijven over een thema. Kortom: het is afwisselend en minder langdradig.

De websites en het panels zijn beiden trouwens van InSites Consulting. Een Nederlands bedrijf dat vanaf 1997 grensverleggend wil zijn in digitaal marktonderzoek, en op dit moment behoren ze tot de 100 grootste en 10 meest innovatieve bedrijven in marktonderzoek wereldwijd (daar hebben ze een prijs gewonnen). Ze werken vanaf 7 locaties gevestigd op 3 continenten en hebben een focus op grote internationals, overheid en NGO's om voor hen de marketing inspanningen te optimaliseren.

Hoe werkt de community?

Als je dus lid kan worden van TakeABreak dan moet je dat zeker doen, want de inschrijving staat maar heel soms open. Aanmelden is natuurlijk wel gratis en ook vrijblijvend, daarover later meer. Let is goed op dat je meteen je profielkenmerken goed en volledig invult. En natuurlijk zoeken ze alleen mensen die ook daadwerkelijk koffie en thee drinken...

Vul je nou je profiel niet goed in, of houd je deze gegevens niet regelmatig bij waardoor ze niet meer kloppen dat ontstaat er een goede kans dat je voor verkeerde onderzoeken wordt uitgenodigd. Maar dan blijkt vaak in het onderzoek al snel dat je niet in de doelgroep past en mag je alsnog niet meedoen.

Dat is niet alleen zonde van je tijd en enthousiasme op dat moment, gezien je dan dus ook geen beloning krijgt, maar het kan zelfs zo zijn dat je uitnodigingen voor onderzoek misloopt wat juist wel geschikt was geweest voor jou en mis je ook nog eens die verdiensten.

Maar genoeg over je profiel. Als dat allemaal klopt krijg je vanzelf uitnodigingen voor onderzoeken. Surveys kan je invullen wanneer je dat wil, maar wacht niet te lang want vaak is het onderzoek gesloten zodra er genoeg respons is en dat gaat vrij snel. In de uitnodiging staat altijd hoeveel je voor de enquête krijgt en hoe lang het invullen duurt.

Als het een discussie is dan zit er vaak nog een vaste tijd en datum aan vast waarop je me kunt doen. Dit is omdat ze dan iedereen tegelijkertijd in het forum willen hebben want anders werkt het niet. Het is vrijblijvend dus je hoeft niet verplicht mee te doen, en is ook geen vereiste voor een minimaal aantal deelnames. Maar wie niet deelneemt verdient uiteraard ook niks.

Uitbetaling

Als je aan genoeg onderzoeken hebt meegedaan kan je jouw verdiensten laten uitkeren in de vorm van gift vouchers. Dan heb je dus wel dat bedrag eerst minimaal nodig. Enquêtes invullen voor waardebonnen dus. Geld of PayPal tegoed verdienen is helaas niet mogelijk.

Wat ga je verdienen?

De beloning per deelname is uitstekend dus dat is mooi, maar er is helaas niet altijd nieuw onderzoek om te doen. Er is echt wel geregeld wat te verdienen hoor, maar niet zoveel als bij andere panels waar je dagelijks meerdere surveys kunt maken.

Daarom raden we je aan om je naar Take A Break. ook in te schrijven bij alle andere van de 10 best betaalde enquête panels. Dit betekent simpelweg meer uitnodigingen, meer werk en dus meer verdiensten. Dan kan je zomaar 200 tot 400 euro per maand binnenhalen!

Is Take a Break betrouwbaar?

Dat antwoord is kortweg ja. Er zijn amper klachten over deze community en wij hebben er zelf zelfs nog helemaal geen binnengehad. Belangrijkste is in ieder geval dat je beloningen altijd netjes worden uitgekeerd en dat is dan ook het voornaamste punt waar wij op letten als het gaat om betrouwbaarheid.

Conclusie

Eigenlijk zijn we best enthousiast over de community en ook over het marktonderzoeksbureau dat ervan eigenaar is. Ze zijn echt bezig om onderzoek op een andere en leuke manier te doen voor hun panelleden. Jammer dat je niet altijd lid kan worden, dus nogmaals als die kans zich voordoet niet laten schieten!