stempunt review ervaringen
Door | 26 juni 2023

Wil jij enquêtes invullen voor geld? Bij StemPunt.nu? Eerst even deze review lezen dan.

Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de best bestaalde enquête sites, en je zal zien dat StemPunt NIET in die Top 10 staat.

Ja, nu verklappen we het einde van dit artikel al…

maar als je wil weten waarom dit zo is: lees dan vooral verder.

Het panel is namelijk zeker wel veilig en betrouwbaar.

Je vind een complete recensie met een beoordeling van alle punten die er toe doen.

Op basis van onze eigen ervaringen als lid en die van onze oplettende bezoekers.


Plus- en minpunten StemPunt review

+ Meer dan genoeg surveys beschikbaar per week;

+  Je krijgt voor elk onderzoek een uitnodiging per mail. Of je installeert de app en maakt ze op te telefoon of tablet!

+ Je kan extra verdienen door leden aan te brengen, zoals vrienden en familie;

–  Uitbetalen kan niet in geld naar je bankrekening, maar in cadeaus of waardebonnen;

 Punten (je verdiensten) hebben een houdbaarheidsdatum. Verdien je niet snel genoeg voor een uitbetaling dan vervallen ze.

Over het StemPunt panel

Stempunt.nu is onderdeel van Motivaction. Dit laatste is een bedrijf dat aan marktonderzoek doet. StemPunt is voor hen de website die de onderzoeken uitvoert onder de panelleden. Daarvan hebben ze er inmiddels 60.000. M-Select is een ander panel van Motivaction, waarbij je meedoet aan kwalitatief onderzoek (bijvoorbeeld interviews, groepsdiscussies of e-Safari’s).

De onderzoeken die Motivaction doet via StemPunt gaat over producten en diensten van bedrijven. Met jouw mening en feedback kunnen zij deze verbeteren. Denk aan een nieuwe smaak ijsjes, welke nummers op de radio komen en welke reclames op tv. Dat kan jij dus mede bepalen, gaaf toch?

Hoe werkt StemPunt?

Zoals bij eigenlijk alle onderzoekspanels verdien je beloningen met het invullen van enquêtes. Deze kan je heel makkelijk invullen op alle apparaten die internet hebben: dus een laptop, desktop computer, tablet of smartphone. Soms krijg je zelfs nieuwe producten opgestuurd zodat je ze thuis kan uitproberen.

Inschrijven kost je niks. Het is bovendien niet alleen gratis, maar ook vrijblijvend. Dit betekent dat er geen verplichtingen aan zitten. Je hoeft dus niet aan onderzoeken mee te doen. Zodra je bent aangemeld raden we je aan om alle gegevens in te vullen om daarmee je profiel zo compleet mogelijk te maken.

Hoe oud moet je zijn voor StemPunt?

Meedoen bij Stempunt kan vanaf 16 jaar oud en niet jonger helaas.

StemPunt profiel

Deze zogenaamde profielkenmerken bepalen namelijk welke vragenlijsten stempunt je toe gaat sturen. Je wil dat dit alleen maar vragenlijsten zijn waarbij jij ook tot de doelgroep behoort. Is dit namelijk niet het geval, krijg je wel een uitnodiging maar mag je niet meedoen. Dan wordt je na enkele standaard vragen al uit het onderzoek gezet. Zonde van de tijd en moeite. Houd deze kenmerken dus ook af en toe bij zodat ze altijd kloppen.

Uitnodiging voor een vragenlijst ontvang je per e-mail, al kan je ook een prettige app installeren. In elke uitnodiging zie je of wat de beloning gaat zijn, en hoe lang het duurt om alles af te ronden. Kan je dus goed inschatten of je genoeg tijd en / of zin hebt om mee te doen. Geen verplichting nogmaals, maar wel zo handig als je daad werkelijk wil geld verdienen met enquêtes.

Mocht het toch per ongeluk gebeuren dat je een onderzoek ontvangt dat niet voor jouw doelgroep bedoeld is, krijg je toch altijf een minimum van 15 punten. Dat is best netjes, gezien weinig andere onderzoekspanels dit doet.

Maar natuurlijk is het fijner als je de enquête gewoon helemaal kan maken want dan verdien je een veelvoud. Die beloning wordt na afloop direct op het saldo van je account bijgestort. Dit kan je daarna laten uitkeren in de vorm van cadeaus of cadeaubonnen van webshops als Bol.com en Zalando.

StemPunt Topic van de Dag

Het Topic van de dag is een dagelijkste stelling, je kan aangeven of je het hiermee eens bent of niet. Dit gaat vaak over actualiteiten. Je krijgt geen punten voor het beantwoorden van deze vragen.

StemPunt Vriendenvoordeel

Dit is een bonus die jij krijgt wanneer jij iemand als lid aanbrengt. Dus een vriend, familielid of kennis bijvoorbeeld, maar het mogen ook totale vreemden zijn. Je krijgt daarvoor 500 punten, zodra jouw referral (zo heten aangebrachte leden officieel) zijn / haar eerste onderzoek heeft ingevuld.

Hoeveel verdien je met StemPunt?

Het belangrijkste is dat je actief meedoet. Dus als je een uitnodiging krijgt, maak dan ook de vragenlijst. Want als je niet meedoet verdien je zeker niks. Aangezien het aantal onderzoeken goed is per week / maand, en ook de beloning per enquête goed is, kan je er prima mee verdienen.

Wij durven te beweren dat je zeker wel op €30,- per maand aan waardebonnen rekenen. Het zou zelfs meer kunnen worden, vooral als je het combineert met meerdere websites uit onze Top 10 beste enquêtesites binnen Nederland of België. Afhankelijk van waar je woont.

StemPunt Cadeaushop

Een extra voordeel van Opinieland is dat je het geld ook kan laten uitbetalen in cadeaubonnen. Omdat je hier geen geld mee verdient dat ok je bankrekening komt hoef je er van de Belastingdienst ook geen belasting over te betalen. Dat scheelt je zomaar alweer de helft! Je kan ook kiezen om te doneren aan een goed doel.

Is StemPunt betrouwbaar?

Uit onze ervaringen, maar ook die van anderen, blijkt dat dit zeker het geval is. Ook als je andere StemPunt ervaringen op internet opzoekt is dit het geval. Er is een goede FAQ, een goede klantenservice en ze zijn erg helder over de voorwaarden en regels.

We hebben ook nog nooit problemen gehad met het uitbetalen van beloningen via de cadeaushop. Ook hebben we nog nooit een issue gehad met het goed registreren van de beloning voor een survey die we hadden ingevuld. Juist die twee laatste dingen zijn erg belangrijk als je betrouwbaarheid wilt meten.

Conclusie StemPunt review

Stempunt.nu staat niet in onze toplijst met beste enquête sites maar wil je jezelf bij meer dan 10 panels inschrijven, schrijf je er dan gewoon in. Ze zijn modern en gaan met hun tijd mee. Zo is de website een van de betere en kan je de meeste onderzoeken ook op je telefoon of tablet invullen.

Daar is ook een speciale app voor. Je verdient er goede bijverdiensten mee die je kan laten uitbetalen in verschillende soorten cadeaubonnen. Je kan ook doneren aan goede doelen als je in een filantropische bui bent.

Waarom deze StemPunt review?

Wij schrijven veel over online geld verdienen, en enquêtes invullen is bij veel mensen populair. Dus spelen er ook veel bedrijven op in maar die zijn helaas niet allemaal even goed en betrouwbaar. Dus schrijven wij onszelf in bij al deze panels om ze te testen en zo te kunnen vergelijken. Met de resultaten kan jij beter kiezen bij welke je lid wordt en welke niet. Zo zijn surveyworld en enquêtevergelijk helemaal niet eens een panel, maar willen ze wel je gegeven hebben. Daar willen we je voor waarschuwen. Daarom deze stempunt review.

Overige panel reviews: