samsam enquetes review
Door | 28 juni 2023

Update: SAMSAM panel bestaat niet meer dus deze review is niet meer van toepassing. Wil je meedoen met enquêtes invullen voor geld? Kijk dan wat de best betaalde enquête sites zijn.

——————————————————————

Is het verstandig om je in te schrijven bij SAMSAM?

Nu alvast een klein geheim: dit panel staat NIET in onze Top 10 beste enquête sites.

Ze zijn echt wel betrouwbaar en ze hebben leuke onderzoeken,

maar ze betalen je geen beloning naast de mogelijke prijzen die je kunt winnen.

Bij de andere panels krijg je gegarandeerd een vergoeding in geld of bonnen.

Daar kan je dus wel echt geld verdienen met enquêtes…

Zie SAMSAM als een leuke aanvulling als je al lid bent van de 10 beste en daarnaast nog tijd overhebt 🙂

Waarom lees je in deze recensie waarin we SAMSAM zo volledig mogelijk beoordelen.


Plus- en minpunten SAMSAM review

+ Het is een leuke en moderne site. Ze bestaan nog niet zo lang dus er valt nog veel verbetering te verwachten.

+ Je kan leuke prijzen winnen, zoals een ballonvaart.

+ Leuke surveys over diverse onderwerpen.

– Nog geen beloningen in geld of waarde- / cadeaubonnen.

Over SAMSAM

SAMSAM is het online consumentenpanel van SAMR – marktvinders. Dat is een onderzoekbureau dat op een moderne manier marktonderzoek doet. Onder andere dus via dit online enquêtepanel.

Niet alleen zijn ze heel modern, ze hebben ook een hele reeks certificeringen waaruit blijkt dat ze goed omgaan met jouw gegevens en data. Voor het panel is vooral ISO 26362 belangrijk. Daarnaast zijn ze officieel een Fair Data Company volgens het keurmerk van de Nederlands Marktonderzoek Associatie waarmee ze voldoen aan de fair data privacy code.

Hoe werkt SAMSAM?

Je kan je via de website geheel kosteloos (dus gratis) en geheel vrijblijvend inschrijven. Vervolgens krijg je per e-mail uitnodigingen om mee te doen aan onderzoeken. Deze worden door SAMSAM uitgevoerd in opdracht van bedrijven.

Het grappige aan SAMSAM is dat ze heel erg proberen om de surveys ook echt leuk te maken. Dit omdat ze zien dat dit bij andere online panels vaak saaie lange vragenlijsten zijn. Hiermee krijgen ze het voor elkaar om hun leden langer aan zich te binden. Ze hebben al 30.000 leden in korte tijd.

Uitbetaling

Er is zoals eerder benoemd nog geen vergoeding per gemaakt enquête, maar er worden prijzen verdeeld onder leden. Hoe actiever je bent, des te groter jouw winkans is uiteraard. Maar als je een enquête uitnodiding krijgt hoef je hem niet per se te maken hoor.

Je kan dus vooralnog geen direct verdienste eruit halen en dat is jammer. We hopen dat je snel PayPal tegoed kan verdienen of de enquêtes invullen voor waardebonnen ofzo, want je gaat niet enkel de enquêtes invullen voor de lol. Daar zijn genoeg andere betere panels voor.

Hoeveel verdien je bij SAMSAM?

Tja dit is dus wel het minpunt, je verdient er niks mee. Je maakt wel kans of de prijzen maar daar kan je natuurlijk niet van uit gaan. Wij verwachten echter wel als het panel wat groter wordt dat dit snel zal veranderen.

Maar we hebben in de Top 10 beste onderzoekspanels nog genoeg andere goede opties… dus schrijf je gewoon bij meerdere panels in en doe deze erbij 🙂 Dan verdien je in totaal zomaar enkele honderden euro’s per maand.

Is SAMSAM betrouwbaar?

Vooralsnog zijn er enkel positieve reacties en reviews, en nog helemaal geen klachten! Dat komt waarschijnlijk ook omdat hun communicatie van tevoren, dus voordat je lid wordt, heel open en eerlijk is.

En nogmaals: ze doen echt hun best om de onderzoeken leuk te maken en daarmee zijn ze wel een voorloper in deze markt.

We kunnen dus nog niet testen of het uitbetalen van beloningen goed gaat, want die hebben ze niet. normaal is dit juist een van de belangrijkste punten waar we naar kijken bij betaalde enquête sites.

Conclusie SAMSAM review

Ons eindoordeel is dat SAMSAM vooral een veelbelovend panel is voor de toekomst. Wij geloven dat ze een van de beste van de industrie willen én kunnen worden. Schrijf je dus vooral in om mee te maken wat ze anders doen.

Overige panel reviews: