respondenten.nl review
Door | 28 juni 2023

Review: Is Respondenten.nl betrouwbaar?

Volgens ons wel ja.

Moet je er dan nu meteen aanmelden?

Dat ligt eraan…

Niet als je vanuit huis, online dus, mee wil doen om met enquêtes geld te verdienen.

Dit panel doet namelijk juist onderzoeken op locatie of via live video gesprekken.

Vind je dat wel leuk? Lees dan vooral de hele recensie / beoordeling.

Wil je via internet surveys maken voor geld? Kijk dan in de top 10 10 best betaalde enquête sites waar je het beste terecht kunt.


Plus- en minpunten Respondenten.nl

! Ze doen juist onderzoeken op locatie door het land heen waar je met andere mensen in discussie gaat. Dus geen online enquêtes.

+ De vergoeding is prima, ongeveer €30,- per uur is wel het minimum. Maar soms ook veel hoger, wel €75,- voor een half uurtje!

 Let wel dat op dat je ook reistijd hebt en reiskosten, die moet je zelf van je vergoeding betalen.

Over Respondenten.nl

Dit is dus echt een marktonderzoek bureau dat het anders doet en echt onderscheidend is. Ze doen onderzoeken op locatie, face-to-face. Daarmee leveren ze voor de bedrijven die hun opdrachtgever zijn zeer hoge kwaliteit. Ze kunnen namelijk altijd even doorvragen en ook beter bepalen of je eerlijke antwoorden geeft. Soms ga je zelfs direct met de bedrijven zelf in gesprek.

Goed om te weten: Respondenten.nl B.V. heeft eigen locaties in Amsterdam en Amersfoort, grote kans dus dat je daar aan onderzoeken mee gaat doen! Woon je daar in de buurt is dat dus wel een voordeeltje, aangezien je jouw eigen reiskosten moet voorzien.

respondenten.nl website

Hoe werkt Respondenten.nl?

Helemaal anders dan bij de enquêtepanels die je misschien wel gewend bent of waar je nu al meedoet aan geld verdienen met enquêtes. Je moet je namelijk inschrijven via de app of web portal voor onderzoeken. Daar staat dan al een datum en locatie bij en wat het onderzoek ongeveer inhoudt. Ook zie je erbij staan hoe lang het gesprek of discussie gaat duren en wat je beloning is.

Je kan jezelf opgeven om mee te doen, en als je in de doelgroep valt en wordt gekozen dan krijg je een belletje om alles af te spreken. Best netjes dus. Vaak ga je met meerdere respondenten naar een onderzoek locatie en daar doe je dan een test of opdracht. Het kan ook zijn dat je één-op-één met een onderzoeker spreekt.

Na het afronden van de vragen of discussie wordt de vergoeding overgemaakt naar je eigen bankrekening. Volgens de ervaringen van de meeste leden gaat dit altijd goed en snel. Let dat dit panel ook wel eens online onderzoeken uitzet per e-mail bijvoorbeeld of dat het gesprek via internet plaatsvindt, maar dat dit niet vaak gebeurt. En ook dan zijn het langere onderzoeken.

Belangrijk na aanmelden is overigens dat je even je persoonlijke gegevens helemaal goed invult, evenals de ‘extra vragen’ waarin je jouw profielkenmerken invult. Daarmee kunnen ze je namelijk nog beter selecteren voor de juiste onderzoeken.

Uitbetaling Respondenten.nl

Het uitkeren van je saldo of punten kan enkel in cadeaubonnen. Je kan dus geen geld of PayPal tegoed verdienen.

Hoeveel kan je verdienen?

Het ligt er wel een beetje aan of je vaak in een doelgroep valt die gezocht wordt. Dan kan je namelijk aan meer onderzoeken meedoen. Per marktonderzoek is de vergoeding zoals vermeldt erg prima. De verdienste ligt tussen de €30,- en €75,- per keer. Daarbij wordt er op locatie doorgaans ook goed voor je gezorgd met koffie, thee en wat te eten.

Bedenk je wel dat je een dag of dagdeel in de weer bent om mee te doen. Maar dat geeft ook niet, want meedoen aan dit soort onderzoeken is ook gewoon heel erg leuk!

Is Respondenten.nl betrouwbaar?

Gezien onze eigen ervaring en die van vele anderen die online te vinden zijn op met name Facebook: jazeker! Uitbetalen is toch wel een van de belangrijkste indicatoren van betrouwbaarheid en dat blijkt elke keer weer zonder problemen te verlopen. Ook hebben ze een goede privacy statement waaruit blijkt dat je vertrouwelijk met je gegevens omgaan.

Conclusie Respondenten.nl review

Aanmelden moet je vooral doen als je het leuk vindt om op locatie / live online mee te doen aan onderzoeken. Denk aan interviews of groepsdiscussies en opdrachten.

Wil je liever vanuit huis wat bijverdienen op internet, dan kan je beter even kijken bij de lijst met best betaalde enquêtes (Nederland én België). Met die panels kan je ook zomaar enkele honderden euro’s per maand bijschrijven in geld of waardebonnen. Dan moet je dus niet bij respondenten.nl zijn…

Overige panel reviews: