respondentendatabase review
Door | 28 juni 2023

Moet je jezelf inschrijven bij RespondentenDatabase.nl?

Met andere woorden: is dit een goed enquêtepanel waar je veilig online geld kan verdienen?

Ze staan in ieder geval NIET in de top 10 best betaalde enquête sites van Nederland.

Oeps, spoiler alert…

Lees vooral nog de review als je meer wil weten over onze ervaringen en die van onze bezoekers, maar je kan wel raden hoe dit artikel afloopt.


Plus- en minpunten RespondentenDatabase

 De site oogt en voelt wat oubollig, niet modern in ieder geval.

 De activatielink werkte niet bij aanmelden, maar we konden daarna wel inloggen.

 Er staat erg weinig informatie op de site over beloningen en hoeveel je kan verdienen.

 Leuk dat je credits kan verdienen met vrienden aanbrengen, maar omgerekend krijg je maar 3 cent per vriend?!

Over RespondentenDatabase

De website en panel respondentendatabase.nl bestaat als sinds 2012 en is in eigendom van CHJ Internet. Dit is weer een bedrijf in eigendom van internet ondernemer Chris Bakker. Hij heeft meerdere website en dit is de enige in zijn soort als zijnde een online consumentenpanel.

Het doel van de website is om een database met respondenten te creëren zoals de naam doet vermoeden. Daarbij kunnen de leden geld verdienen. Anderzijds kunnen bedrijven hier dus hun marktonderzoeken uitzetten.

Hoe werkt RespondentenDatabase?

Zoals je bij een online onderzoek panel kan verwachten, want die werken allemaal wel een beetje hetzelfde. Het start uiteraard met inschrijven, wat gratis is en bovendien vrijblijvend. Je geeft direct informatie over jezelf zoals inkomen en gezinssamenstelling.

Daarna ga je uitnodigingen ontvangen voor onderzoeken, waarmee je credits verdient. Vooraf krijg je altijd te zien wat de verwachte tijdsduur en beloning zijn voor een vragenlijst, zodat je nog kan afwegen of je kan / wilt meedoen.

Dit is dus het daadwerkelijke enquêtes invullen voor geld. De credits spaar je op in je account. Deze kan je daarna inwisselen voor geld, dat wordt overgeschreven naar je bankrekening, of je kan het laten doneren aan een goed doel. Een overschrijving naar je rekening van vanaf €10,- en een donatie aan een goed doel al vanaf €5,-

Je kunt dus niet kiezen om PayPal tegoed te verdienen en je kan ook niet de enquêtes invullen voor waardebonnen. Wat ons betreft niet per se een minpunt want wij vinden geld de beste optie, maar wellicht is jouw voorkeur anders.

Hoeveel kan je verdienen?

We krijgen niet de indruk dat er veel surveys zijn om aan mee te doen. De site oogt in zijn geheel een beetje verwaarloost eigenlijk. Veel pagina’s doen het ook niet, zoals de FAQ voor respondenten noch de pagina over het partnerprogramma waarvan we dus niet weten of het bestaat.

Ook de lage beloning voor het aanbrengen van vrienden beloofd weinig goeds. Nee, dit panel is niet eentje die een van de betere vergoedingen heeft. En is daarom ook niet een van de betere keuzes voor het geld verdienen met enquêtes.

Is RespondentenDatabase betrouwbaar?

Weten we eigenlijk niet zo goed, want we hebben nog geen uitbetaling kunnen aanvragen. Maar nogmaals de look en feel van de site geven geen prettig gevoel. Daarnaast is er geen echt privacy statement en zijn de algemene voorwaarden al sinds 2016 niet meer geüpdatet… daarmee denken we niet dat ze voldoen aan de voorwaarden van de AVG / GDPR omtrent de bescherming van jouw persoonsgegevens.

Dus om een voorzichtige conclusie te trekken, nee we denken niet dat we dit panel op dit punt een voldoende kunnen geven.

Conclusie RespondentenDatabase review

Niet doen. Kijk liever in onze Top 10 best betaalde / betrouwbare enquête en kies er daar eens een paar van uit om mee te beginnen. Dan verdien je al een mooi extraatje bij. En als je jezelf bij al die tien aanmeldt kan dat zelfs oplopen naar een paar honderd euro in de maand, lekker!

Overige panel reviews: