Ervaringen / Review: is Quaestion Betrouwbaar?

Auteur: |
quaestion.com logo

Of wij je advies kunnen geven over Quaestion?

Ja kunnen we.

En dat is kort maar krachtig:

NIET MEEDOEN!

Waarom niet? Deze site is inactief en vraagt je bovendien om veel te veel gevoelige personlijke gegevens bij inschrijving! Dan kan je beter aan de slag met de beste en betrouwbare enquêtes sites, daar verdien je meer en zijn je persoonsgegevens veilig.

Waarom Quaestion niet door ons wordt aanbevolen lees je in de recensie hieronder met een beoordeling op alle belangrijke punten.

In deze review:

Plus- en minpunten

De site lijkt al een tijdje niet meer actief te zijn, noch de social meda, sinds 2013 niet (!)

Er is ook weinig informatie beschikbaar, niks over mogelijke vergoedingen per survey

Ze vragen wel erg veel informatie al direct bij inschrijven

Nergens is vermeld wie er achter de website zit, de "over ons" pagina is zelfs leeg...

Over Quaestion.com

We weten dat qua insteek de site wel de bedoeling heeft om zelf een onderzoekpanel te zijn, gezien ze gebruik maken van de software van CINT. Dit is een Zweeds bedrijf die een programma verkoopt waarmee iedereen enquêtes kan afnemen. Gewoon door per e-mail vragenlijsten te versturen. Daarin lijken ze op zich nog een een heel aantal andere onderzoekspanels.

Maar meer weten we eigenlijk niet, en dat komt omdat grote delen van de website leeg zijn of eigenlijk niks zeggen als er al iets staat. We vinden wel terug dat de hosting wordt betaald door een vaag Duits bedrijf maar ook dat is weer een dood spoor en een lege site.

Hoe werkt deze site?

Belangrijk om vooraf te melden is dat we dit niet zelf hebben getest maar dat we deze informatie hebben ingewonnen via de site zelf.

Het proces is eigenlijk exact hetzelfde als bij alle andere panels waar je betaalde enquêtes kan invullen. Je moet je eerst inschrijven, en dit is gratis en nog zonder verplichting. Daarna krijg je vanzelf uitnodigingen voor onderzoeken in je mailbox. Daar staat dan bij hoe lang het onderzoek ongeveer moet duren en wat de beloning is. Je mag dan dus steeds zelf afwegen of je ingaat op de uitnodiging of niet.

Zodra je een totaalbedrag hebt verdient van € 10,- dus van alle vergoedingen bij elkaar opgeteld, dan kan je deze verdiensten laten uitbetalen.

Hoeveel verdien je er dan?

Geen flauw idee, wij gaan ons er niet aan branden om onze gegevens in te vullen (waarom lees je hieronder bij het hoofdstuk over betrouwbaarheid). Zelf maken ze ook geen melding over de mogelijke verdiensten of beloning per onderzoek waaraan je meedoet. Maar in ieder geval niet zoveel als bij de beste sites... daar pak je zomaar €300,- per maand of meer.

Is dit een betrouwbare site?

Nou we kunnen het wellicht niet hard maken maar ons gevoel zegt van niet. De site oogt inactief en de pagina "over ons" is zelfs helemaal leeg! Het Twitter account heeft al sinds 2013 geen nieuw bericht meer en de gebruikersvoorwaarden lijken nog zeker niet te zijn bijewerkt naar aanleiding van de AVG / GDPR...

Dan is er nog het euvel van de informatie die je direct bij je inschrijving al moet geven. Bij de meeste panels is dit enkel je email en naam, maar hier moet je meteen je geboortedatum en postcode geven, waarom?

Zeker ook omdat er nergens melding is van welk bedrijf of welke BV er achter de site zit, in combinatie met de afwezigheid van een goede privacy statement, én omdat ze ook niet zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals ESOMAR en MOA is ons gevoel dat je je zeker niet moet willen aanmelden.

Ons Advies

We raden Quasestion helaas stellig af, en raden je aan om in plaats daarvan te kijken in de Top 10 best betaalde enquête sites. Met enkele van die panels of zelfs alle tien bij elkaar verdien jij gewoon een paar honderd euro per maand als je maar een klein beetje moeite erin stopt. Kortom, je kan er goed mee bijverdienen.

En geloof ons, als je na die tien nog tijd over hebt (zouden we knap vinden), of je wilt gewoonweg nog meer geld verdienen (dat snappen we wel) dan kan je beter naast het invullen van enquêtes nog wat andere methodes proberen van online geld verdienen die je op deze site kan vinden. Kijk maar eens op onze pagina over geld verdienen op internet voor een overzicht.