pollland enquêtes review
Door | 28 juni 2023

Review: Inschrijven bij Pollland enquêtes? Of misschien toch maar niet?

Wij halen de twijfels maar meteen bij je weg:

Pollland.nl behoort NIET tot de 10 best betaalde enquête sites in Nederland, waar je jezelf dus beter eerst kan aanmelden omdat je er meer verdient.

Maar heb je na die tien panels nog tijd over dan mag je weten dat Pollland een prima website is.

Dus kan je er dan nog wel lid worden en meer geld verdienen met enquêtes.

Hieronder lees je waarom, aan de hand van een complete recensie en een beoordeling van alle belangrijke kenmerken.


Plus- en minpunten Pollland enquêtes

+ Moderne en goedwerkende website

+ Uitbetalen in cadeaubonnen en cash naar je bankrekening

– Vergoedingen (Polletjes) hadden wat hoger gemogen, want die zijn eigenlijk gewoon slecht.

+ Pollland.nl steunt het goede doel BeatBatten!

Over Pollland.nl

Pollland.nl is een website die onderdeel is van het consumentenpanel Pollland. Dit online onderzoek panel doet onder haar leden onderzoeken in opdracht van derden. Dit zijn vaak bekende grote bedrijven zoals Heineken, Philips en Rabobank, maar ook mediabedrijven, omroepen, radio stations, overheden of andere onderzoeksbureaus. Soms doen ze ook uit zichzelf onderzoeken om mediaberichten mee te kunnen maken.

Omdat ze graag veel leden willen die hun surveys goed invullen belonen ze hen daarvoor. Zodoende kan je bij deze site geld verdienen met enquêtes invullen. Natuurlijk verdient Pollland op haar beurt er ook weer aan, en de bedrijven erachter evengoed omdat ze hun producten en diensten kunnen verbeteren aan de hand van jouw mening, dus iedereen wint!

Pollland werkt helemaal volgens de regels en gedragscodes van nationale (MarktOnderzoeksAssociatie) en internationale (Esomar) brancheorganisaties op het gebied van marktonderzoek en de daarbij behorende regels die gaan over privacy en beveiliging van persoonsgegevens.

pollland.nl website
Pollland.nl website

Hoe werkt Pollland?

Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Zodra je bent aangemeld raden we je ook aan om alle profielonderzoeken in te vullen. Daarmee kan Pollland namelijk ervoor zorgen dat ze jou alleen de goede onderzoeken toesturen die voor jouw doelgroep bedoeld zijn.

Vul je deze informatie niet in dan kan het gebeuren dat je geregeld uitnodigingen krijgt om aan een survey mee te doen waarbij je uiteindelijk toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. Ben je helemaal enthousiast begonnen en heb je vaak ook al aardig wat werk erin gestopt, wordt je alsnog eruit gegooid zonder pardon en krijg je geen cent! Invullen en bijhouden dus die profielkenmerken.

Als je bent aangemeld ga je dus vanzelf uitnodigingen krijgen om aan onderzoek mee te doen. Vooraf weet je al wat de beloning gaat zijn en krijg je ook een indicatie hoe lang het duurt om alles in te vullen. Kan je dus zelf vooraf al even afwegen of je het waard vindt om mee te doen. Want je hoeft niet op elke invite in te gaan, maar dan verdien je natuurlijk ook niks hé.

Pollland Uitbetaling

Na het afmaken van de enquête krijg je gelijk je beloning. Dit heten overigens “Polletjes”. 5000 van deze polletjes zijn €10,- waard, of je ze nu inwisselt voor geld of een cadeaubon voor bijvoorbeeld Bol.com. Vanaf dat bedrag kan je dat ook laten uitkeren. Je kan dus bij dit panel prima geld verdienen of je enquêtes invullen voor waardebonnen, alleen kun je geen PayPal tegoed verdienen als je dat per se mocht willen.

Hoeveel kan je met Pollland verdienen?

Er zijn genoeg enquêtes om aan mee te doen, maar zoals vermeldt zijn de verdiensten per vragenlijst gewoon te mager. Natuurlijk ligt het er dan nog steeds aan of je vaak genoeg in de juiste doelgroep valt en genoeg tijd hebt om mee te doen. Maar als we dat even laten voor wat het is denken we wel dat je in een maand €5,- tot €10,- kan pakken.

Is Pollland betrouwbaar?

Kort maar krachtig: Ja! Wij hebben ons ook ingeschreven als panellid en we letten dan altijd op een aantal zaken:

1) de vergoedingen voor een survey worden altijd snel en accuraat bijgeschreven op het saldo van je account, en 2) het uitbetalen van je saldo gaat zonder problemen en het liefst duurt het niet te lang.

Op beide punten scoort Pollland meer dan voldoende. Ons saldo klopte altijd en werd direct na de gemaakte onderzoeken bijgeschreven en ook het overboeken van geld naar onze eigen bankrekening was nooit een issue. Goede ervaringen dus, maakt het extra zuur dat ze niet net even een wat hogere en meer eerlijke beloning betalen.

Conclusie Pollland review

… heb je waarschijnlijk allang gelezen in de inleiding bovenaan de pagina, maar goed hier komt ‘ie alsnog! Pollland.nl is een prima site die goed werkt en in potentie een van de beste van Nederland zou kunnen zijn waar je kan enquêtes invullen voor geld.

Echter, de vergoeding die je krijgt voor een ingevulde vragenlijst is te laag om ook maar in de top 10 best betaalde enquête sites te eindigen. Enough said… daar kan je jezelf dus beter eerst inschrijven en heb je dan nog tijd over om meer te doen dan is Pollland wel een gezonde optie.

Meer panel reviews: