panelwizard review ervaringen betrouwbaar
Door | 28 juni 2023

Review: Denk je erover om lid te worden bij PanelWizard Direct?

Maar vraag je jezelf af of PanelWizard betrouwbaar en veilig is?

Goed dat je eerst wat reviews en ervaringen opzoekt.

In dit artikel geven we je onze recensie, met een beoordeling op alle punten die je moet weten. Gebaseerd op onze eigen ervaring (we zijn ook aangemeld om zelf te testen) en die van anderen.

Om een tipje van de sluier te lichten:

je moet je gewoon aanmelden bij Panelwizard want het is een hele goede site waar je eerlijk wordt beloond.

Niet voor niet staan ze in de Top 10 best betaalde enquête sites in Nederland.

Wil je weten waarom dat zo is? Dan moet je wel even verder lezen.


Plus- en minpunten PanelWizard review

+  Hoogste vergoeding per vraag van alle online enquêtes sites, namelijk 10 eurocent!

+  Goede app om ook op je telefoon of tablet makkelijk mee te doen;

+  Alle onderzoeken zijn prettig in te vullen en niet zo lang;

  We zouden willen dat je meer onderzoeken zou kunnen maken, want je verdient er zo lekker mee… helaas valt dat aanbod een beetje tegen.

Over PanelWizard

Panelwizard Direct zoals ze officieel volledig heten, is één van de oudste onderzoekspanel van Nederland, zo menen ze zelf. Ze vinden zichzelf ook een van de beste. Vinden wij ook hoor 🙂 De community aan leden van de website is inmiddels meer dan 30.000 leden groot.

Ze zijn onderdeel van Kien Onderzoek, het marktonderzoeksbureau achter de website dat gespecialiseerd is in kwantitatief onderzoek. Zo zijn ze ook eigenaar van Factsnapp. Zij vinden kwaliteit het belangrijkste wat er is voor de leden en klanten. Die laatste geven dan ook een 8,2 voor de dienstverlening.

Keurmerken en lidmaatschappen

Kwaliteit is heel er belangrijk voor PanelWizard Direct. Om dat te laten blijken is PanelWizard ISO gecertificeerd:

  • ISO 20252 (voor marktonderzoek)
  • ISO 26362 (voor de kwaliteit van het panel)

PanelWizard is bovendien lid van de volgende brancheorganisaties:

  • MOA
  • Esomar
panelwizard website
Panelwizard.com

Hoe werkt PanelWizard?

Aanmelden voor Panelwizard kost je niks. Het kost maar enkele minuten om een account aan te maken en dat is geheel vrijblijvend. Er zitten dus geen verplichtingen aan vast.

Na inschrijven raden we je wel aan om meteen alle gegevens in te vullen voor zover mogelijk. Daarmee stel je namelijk al je profielkenmerken vast. Daarmee kan Panelwizard ervoor zorgen dat je alleen maar onderzoeken toe krijgt gestuurd die ook echt voor jou bedoeld zijn (waarbij je in de doelgroep valt).

Gaat dit mis, dan krijg je enquêtes die eigenlijk niet voor jouw doelgroep zijn en wordt je vaak nog na enkele vragen, zonder beloning, uit de vragenlijst gegooid. Zonder van de tijd en moeite!

Na het aanmelden kan je beginnen met verdienen. Per e-mail zal je vanzelf uitgenodigd worden om mee te doen aan een online onderzoek. Als je de app installeerd, wat we je zeker aanraden, krijg je een push-bericht op je telefoon.

De vragenlijsten zijn vaak niet langer dan 5-6 minuten dus zo gepiept. Die kan je maken op je laptop / desktop / computer, maar ook op je telefoon / smartphone of tablet / iPad. Eigenlijk op alle apparaten met internet dus.

Je hoeft niet mee te doen bij elke uitnodiging, dat mag je zelf weten. Maar niet meedoen betekent ook dat je niks verdient…

Als je klaar bent met invullen zal je ziet dat je verdienste meteen is opgeteld bij je saldo in je account. Eén probleem: je kan niet zoals bij andere onderzoekspanels zelf bepalen wanneer je dit laat uitbetalen.

Panelwizard uitbetaling

Uitbetalen gebeurt namelijk slechts enkele keren per jaar, als Panelwizard.com dat wil. Meestal in juni en december. Doet niks af aan je verdiende inkomen, maar je kan het dus niet uitgeven wanneer je zelf wil. Het wordt dan uitgekeerd in geld naar je bankrekening. Het is dus echt enquêtes invullen voor geld.

Je kan niet kiezen om PayPal tegoed te verdienen en dus ook niet enquêtes voor waardebonnen invullen. Maar er zijn genoeg andere sites waar je dat wel kan doen en omdat je jezelf toch het beste bij meerdere panels kan inschrijven om meer te verdienen is dat niet zo erg.

Hoeveel verdien je met Panelwizard?

Tja dit is een beetje het probleem… hoewel dit panel je verreweg het beste betaalt per vraag en daarmee ook per minuut / uur, is de verdienpotentie toch gering! Hoe dat kan? Je krijg niet zo gek veel onderzoeken te beschikking om te maken. Slechts enkele per maand.

Daarmee verdien je echt wel een mooie bijverdienste maar niet zoveel als met andere enquête sites. Daarom staat deze wel in de top 10 beste betaalde enquête sites, maar niet bovenaan. Het is dus ook raadzaam om je bij meerdere van deze site aan te melden om in totaal meer te kunnen verdienen.

Panelwizard betrouwbaar

Is Panelwizard betrouwbaar?

Betrouwbaarheid moet blijken uit een aantal dingen: Wij kijken vooral naar de uitbetaling van de verdiensten en of je saldo goed, snel en eerlijk bijgehouden wordt. Niks is namelijk zo vervelend als dat je de klantenservice moet bellen en mailen omdat dit niet goed loopt.

Je wilt gewoon direct na een survey dat je beloning is bijgeteld en als je het laat uitbetalen dat dit zonder problemen wordt overgeboekt toch? Nou dan kunnen we je wat betreft Panelziward gerust stellen: dit gaat nooit verkeerd!

Misschien wel een klein minpuntje is dat de uitbetaling maar 1 – 2 keer per jaar is op moment gekozen door panelziward. Dat kan je dan dus niet zelf bepalen.

Conclusie PanelWizard review

Panelwizard is absoluut een panel waarvan we aanraden dat je meteen lid moet worden. De beloningen zijn simpelweg erg hoog en ook al krijg je weinig onderzoeken om te maken verdien je toch gewoon erg goed ten opzichte van de tijd die je erin steekt.

Meld je dan ook meteen aan bij een paar andere site uit onze Top 10 (zie pagina geld verdienen met enquêtes). Dan kan je er ook echt een leuke bijverdienste van maken van € 500,- per maand.

Overige panel reviews: