panelclub review ervaringen betrouwbaar
Door | 28 juni 2023

Review: Is Panelclub.nl / PanelClub.be betrouwbaar of nep?

Nou, ze zijn in ieder geval niet helemaal eerlijk.

Panelclub is namelijk zelf geen echt panel, maar gewoon een slimme site die je contactgegevens wil verkrijgen om je daarna aan te brengen bij de echte enquête sites.

Want zo verdienen ze hun geld…

Maar daar kan jij je ook gewoon direct aanmelden.

Kijk gewoon eens in de top 10 beste betaalde enquête sites in Nederland / België.

Kun je zelf bepalen welke je kiest om te beginnen met geld verdienen met enquêtes.


Plus- en minpunten PanelClub review

 Ze zijn zelf geen onderzoek panel, ze betalen jou dus niet voor enquêtes invullen voor geld.

 Ze willen je informatie alleen om je in te schrijven bij de echte enquête sites, want daar verdienen ze aan.

– Je heb deze “hulp” gewoon niet nodig, je kan hier de 10 best betaalde enquête sites vinden. Zowel in NL als BE.

Over PanelClub.nl

De website is in eigendom van Zaludo BV. Dit is ook de eigenaar van onder andere het spaarprogramma Qlics.nl en is ingeschreven bij de KvK en gevestigd in Rotterdam. Ze hebben dus al wel wat langer ervaring met online marketing en manieren om geld te verdienen op internet.

Het doel van deze website is om mensen te verleiden zich aan te melden voor het “panel”. Dat is echter helemaal geen panel, want als je lid wordt krijg je enkel reclamemails over daadwerkelijke enquête sites van echte onderzoeksbureaus. Waarom? Nou als je jezelf dan bij die echte sites aanmeldt krijgt Zaludo daar een vergoeding voor.

Dat is natuurlijk hun goed recht, maar waarom moeten ze dan per se eerst je gegevens hebben? Ze kunnen je toch ook meteen vertellen bij welke echt panels je jezelf volgens hen zou moeten aanmelden?

Gekke is ook dat ze namen noemen van panels waarmee ze samenwerken die allang niet meer bestaan, en dat daar ook namen tussen zitten die niet per se goed staan aangeschreven. In ieder geval niet als panels die goed betalen. Er zit zelfs één panel tussen dat überhaupt geen vergoeding geeft in geld of bonnen.

Hoe werkt Panelclub?

Je schrijf je gratis en vrijblijvend in. Maar hier gaat het al meteen mis, want de eerste zin op hun pagina is al “wij belonen uw mening”. Maar dat is regelrecht misleidend want dat doen ze niet. Daarnaast vragen ze om allerlei gegevens die ze niet nodig hebben om hun doel, jou reclamemails sturen over de echte panels, te bereiken. Dat is dus niet geoorloofd volgens de wet AVG. Ze hebben je adres, geslacht en leeftijd helemaal nergens voor nodig.

Vervolgens ga je dus mails ontvangen over de echte panels waar ze partner van zijn. Dat doen ze omdat ze van die partners geld krijgen. Maar zijn dat wel de beste panels?

En waarom geef je in de algemene voorwaarden ook toestemming om reclamemails te krijgen van niet alleen die partners maar ook van “sponsoren”? En waarom mogen zij jou commerciële voorstellen sturen? Dat kan van alles zijn. Allerlei spam waar je niet op zit te wachten, dat krijg je al genoeg.

Meer houdt het eigenlijk niet in. Je gaat dus niet via PanelClub geld ontvangen of beloningen krijgen, dat verloopt allemaal via de echte panels. Het is simpelweg een ‘dienst’ die je helemaal niet nodig hebt.

panelclub website
PanelClub website

Hoeveel verdien je met PanelClub?

Wij weten uit eigen ervaring dat je tot een paar honderd euro kan bijverdienen per maand met de 10 best betaalde enquête sites. Je kan zelf je voorkeur geven aan geld naar je bankrekening, PayPal tegoed verdienen of toch liever enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

Maar niet als je jezelf bij slechte sites aanmeldt. Daarom hebben we ook die top 10 samengesteld. Maar dat ga je niet halen door lid te worden van Panelclub. Die bevelen namelijk ook sites aan die beduidend minder verdienen of die helemaal geen financiële beloning geven… en ze vermelden zelfs panels die al niet meer in de lucht zijn. Daarmee blijken ze net zo onnodig als bijvoorbeeld SurveyWorld en Enquetevergelijk.

Is PanelClub betrouwbaar?

Nou we willen niet zeggen dat deze site, of het bedrijf erachter niet betrouwbaar is, want dat is het vast wel gezien de KvK registratie en de uitgebreide Algemene Voorwaarden en Privacy Beleid. Maar ze zijn gewoon niet eerlijk, hebben niet bepaald de beste intenties en zoals je eerder kon lezen houden ze zich ook niet aan de wet op gegevensbescherming. Oké, misschien zijn ze toch niet betrouwbaar… Wat ons vooral stoort zijn een drietal dingen:

Allereerst is het vooral kwalijk dat de site sterk wil doen lijken alsof ze wel degelijk een legitiem onderzoek panel zijn en jou voor je mening gaan belonen. Dat is gewoon niet het geval. Dus hebben ze ook niet je persoonlijke gegeven nodig zoals geboortedatum, geslacht en al helemaal niet je adresgegevens!

De site lijkt ten tweede verouderd, omdat er enquêtepanels als partner worden genoemd die al een tijd niet meer bestaan. Dat is nog te overzien wellicht, maar ten derde valt ons op dat je niet alleen mails krijgt over goede enquêtesites, maar ook door lid te worden toestemming geeft om reclamemails en commerciële aanbiedingen te ontvangen van “sponsoren”. Dat kan dus van alles zijn, en dus ben je niet beschermd tegen allerlei ongewenste spam.

Conclusie PanelClub review

Inschrijven is zinloos en zorgt er alleen maar voor dat er onnodig een extra partij is aan wie jij allerlei persoonlijke gegevens moet afstaan. En vooral omdat je ook toestemming geeft om allerlei commercieel getinte mails te mogen ontvangen lijkt ons dit niet wenselijk.

Dus voor de laatste keer: schrijf je gewoon zelf in bij de betrouwbare enquête sites in Nederland of België. Je kan helemaal zelf bepalen bij welke jij je wil inschrijven. Zoals Panelclix en BEENQ betere opties zijn. Juist om je hiervoor te waarschuwen delen we hier onze ervaringen in deze PanelClub review.