opinionworld review betrouwbaar
Door | 09 aug. 2023

Overweeg je de mogelijkheid je in te schrijven bij Opinionworld.be?

Dan vooral deze recensie aandachtig doorlezen.

Het goede nieuws kunnen we wel vast delen:

Opinionworld is een van de betere enquête sites van België die wij zodoende dan ook zeer aan kunnen bevelen.

Zij staan al lange tijd in de top 10 best betaalde enquête sites.

Hieronder kan je nalezen waarom dit het geval is wat ons betreft, met daarbij een complete beoordeling van alle belangrijke aspecten.

NB: Opinionworld in Nederland heeft een andere naam namelijk Opinieland. Daar kan je meedoen als Nederlander.


Plus- en minpunten OpinionWorld review

Veel onderzoeken beschikbaar per week / maand om aan mee te doen;

+ Voor alle enquêtes ontvang je een uitnodiging per mail;

+ Verdiensten worden meteen bijgeteld op je account;

+ Saldo is altijd snel overgeboekt naar jouw PayPal;

 De vergoeding per enquête is niet de hoogste (maar zeker wel voldoende).

Over OpinionWorld België

Opinionworld.be en het panel zijn eigendom van Survey Sampling International en dit bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar. Het voorname wat zij doen is marktonderzoek, zodat je kan zeggen dat ze een specialist zijn. Ze hebben nauwe samenwerkingen met marktonderzoekbureaus en aan de andere kant met het bedrijfsleven: grote en kleine merken, direct met fabrikanten en andere soorten organisaties zoals overheden en non-profit.

De missie is om met de onderzoeken de producten en diensten die wij allemaal dagelijks gebruiken te verbeteren. Dit doen zij in meerdere landen binnen en buiten Europa, zodat ze goed verschillen tussen culturen en geografische regio’s in kaart kunnen brengen. In Nederland heet hun panel Opinieland.

Jij bent met jouw mening altijd het belangrijkst. De bedrijven zijn nieuwsgierig jouw visie want daar kunnen ze aan verdienen en daarom krijg jij er ook weer voor betaald. Het is voor jou bovendien ook een kans om het verschil te maken want door je mening te geven kan je verschil maken in de ontwikkeling van producten, diensten en reclames.

Opinionworld denkt ook aan Goede Doelen, want voor elke vragenlijst die jij afrond steunen ze er eentje naar keuze. Deze donatie maken zij zelf over, dat doet niks aan aan jouw beloning.

Opinionworld website
Opinionworld website

Hoe werkt OpinionWorld?

Zoals bij eigenlijk alle online consumentenpanels ga je enquêtes invullen voor geld. Dit gaat via internet vragenlijsten en over verschillende onderwerpen. Van apparatuur tot reclame uitingen, van gezondheid tot hobby. Deze kan je simpel maken via elk device dat internet geeft, dus bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone. Soms mag je ook producten thuis uitproberen en testen.

Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Zodra je bent aangemeld adviseren we je aan om zoveel als mogelijk alle profielkenmerken in te vullen. Dit maakt je niet alleen de eerste verdiensten, want je krijgt er al meteen een beloning voor , maar het zorgt er met name ook voor dat je uitnodigingen krijgt voor enkel de juiste enquêtes.

Je wilt die namelijk niet krijgen voor surveys die eigenlijk niet voor jou bedoeld zijn (je valt niet in de doelgroep). Dan wordt je al na een paar vragen uit de survey gezet en ontvang je ook geen geld. Vul dus de kenmerken in en houd die up-to-date om de zoveel maanden, of als er iets verandert.

De uitnodiging voor elke enquête ontvang je per e-mail. En ter herhaling, er is geen verplichting om mee te doen. Maar natuurlijk verdien je alleen iets als dat wel doet.

Alvorens je een onderzoek gaat maken zie je altijd vermeldt wat de beloning gaat zijn. Wel zo prettig om dit vooraf te weten. Ook staat erbij hoe lang de enquête ongeveer zal duren, zodat je kan bepalen of je het ten opzichte van de vergoeding wel waard vindt. En of je op dat moment wel genoeg tijd hebt. Direct na het maken van de survey wordt de vergoeding op je account gestort.

OpinionWorld uitbetalen

Alle verdiensten spaar je tot ten minste €10,- zodat je het kan omruilen voor geld. Dat gaat altijd via PayPal, maar je kan ook uitbetalen in cadeabonnen. Ook ding je automatisch mee in een prijs trekking waarbij je kans maakt op €2000,- De trekking is eens per drie maanden.

Hoeveel verdien je met OpinionWorld?

Het belangrijkste is dat je veelvuldig meedoet aan onderzoeken, omdat er ook zoveel zijn om aan mee te doen. Wij vinden dat je dan zeker wel €50,- per maand mag terugvinden op je bankrekening. Het zou zelfs meer kunnen worden, met name als je Opinionworld combineert met andere webpanels van de top 10 beste enquêtes sites van België.

Een extra voordeel van Opinieland is dat je het geld ook kan laten uitbetalen in bonnen zoals app store / iTunes tegoed of vouchers voor Bol.com, Fnac.be, INNO, Carrefour en Decathlon. Je kan dus enquêtes invullen voor waardebonnen, maar ook PayPal tegoed verdienen. Je mag zelf bepalen wat je voorkeur heeft.

Is Opinionworld betrouwbaar?

Zeker en vast, Opinionworld is betrouwbaar. Wijzelf hebben meerdere overboekingen aangevraagd en is het geld immer zonder enig oponthoud gearriveerd via PayPal. Vanaf daar elke keer weer zonder problemen naar de bankrekening. Je kan het overigens ook meteen met je PayPal gebruiken om er via internet mee te betalen bij meerdere webshops

Naast het uitbetalen is het ook belangrijk dat je saldo wel klopt. Wij ervaren dat beloningen van gemaakt enquêtes altijd direct worden bijgeschreven en altijd kloppen.

Conclusie OpinionWorld review

Opinionworld.be is zeker en vast een de beste consumentenpanels van België en we raden je dan ook zonder twijfel aan om je aan te melden. Je krijgt daar namelijk de meeste enquêtes om in te vullen en daarmee direct ook in potentie de grootste verdiensten.

De site is eigentijds en alles doet wat het moet doen. Het is betrouwbaar en uitbetalingen gaan rap. Ze steunen ook meerdere goede doelen dan dat spreekt erg voor hen. Wil je dus geld verdienen met enquêtes dan blijkt uit deze review dat Opinionworld betrouwbaar is en een belangrijk panel om te overwegen.

Andere panel reviews: