Is Opinionbar Betrouwbaar? Reviews en Ervaringen

Auteur: |
opinionbar logo

Hoe zit het met Opinionbar.com?

Is dat een goede enquête site?

Nou ... ze scoren op zich erg goed, zelfs goed genoeg voor de Top 10 beste enquêtesites van Nederland.

Jezelf er aanmelden raden we je zeker aan.

Je kan je gewoon het beste bij alle tien de beste websites aanmelden, inclusief Opinionbar, want dan zal je meer verdienen.

Waarom dat het geval is lees je hieronder in een volledige recensie met een beoordeling van alle belangrijke kenmerken van een panel waar je geld kan verdienen met betaalde enquêtes.

In deze review:

Plus- en minpunten

De vergoeding per enquête is altijd hoog, toch wel minimaal 1 euro! Dat zie je niet vaak

De onderzoeken duren dan ook wat langer dan bij andere panels. Daarom is Opinionbar ook een leuke aanvulling op de rest van de websites.

Uitbetalen gaat in onze beleving altijd goed. Dat was eerst via je bankrekening, maar gaat tegenwoordig via PayPal.

De vragenlijsten / surveys zijn wel een beetje repeterend en dus lang: veel dezelfde vragen + laden van de volgende vraag duurt even waardoor je niet altijd lekker door kan werken

Over Opinionbar

Dit panel is in maar liefst 30 landen actief verdeeld over alle continenten! Ze zijn onderdeel van MetrixLab. Hun onderzoeken gingen in eerste instantie vooral over het beoordelen van websites, maar ze hebben daar andere specialismes aan toegevoegd. Nu doen ze ook het beoordelen van nieuwe product ideeën, producten thuis testen, en het beoordelen van reclames en advertentie campagnes die vaak nog uit moeten komen.

Best gaaf toch? Ze doen dat ook nog eens voor mooie merken zoals Philips, Canon, Heineken, Microsoft, PepsiCo, MSN, Sara Lee, Nike, eBay, WWF, UNICEF en Yahoo.

Hoe werkt Opinionbar?

Begin eerst maar eens met inschrijven. Kost je niks en er zitten ook geen verplichtingen aan, dus wat let je? Vul daarna even alle profielonderzoeken in. Nee hier verdien je nog niks mee, maar het is wel belangrijk dat Opinionbar deze informatie van je heeft!

Op basis van deze informatie bepalen ze namelijk streekproeven voor de onderzoeken die ze uitzetten. En als je niet alle informatie geeft, of je past deze niet aan als er zaken veranderen, dan kan het veel sneller gebeuren dat je uitnodigingen krijgt voor onderzoeken waarbij je halverwege het onderzoek toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. Nu krijg je bij dit panel gelukkig altijd nog 10 cent, maar toch is het zonde van je tijd.

Maar dat ga jij dus invullen :-) Daarna zal je zien dat je vanzelf uitnodigingen zal gaan ontvangen in je email inbox. Niet te lang wachten met reageren want dan is een onderzoek wellicht alweer gesloten. Je ziet altijd vooraf een indicatie van de tijdsduur die het invullen van de vragenlijst in beslag zal nemen, en wat de beloning ervoor is. Het is altijd vrijblijven dus je hoeft niet meer te doen. Bedenk je gewoon even rustig of je voldoende tijd hebt en het de vergoeding waard vindt.

Na het afronden van de survey krijg je direct de verdienste toegekend in je account. Zodra dat een totaal heeft van €10,- of meer kan je dit laten uitbetalen naar je bankrekening. Dit duurt wel even maar het komt altijd aan in onze ervaring.

Hoeveel verdient het?

Ze menen zelf dat je per onderzoek minimaal 1 euro verdient, en maximaal liefst 10 euro! Maar voor de goede orde, dit hebben wij in de afgelopen jaren nog nooit meegemaakt... wel af en toe €1,50 en €2,- Vermenigvuldig dit dan met gemiddeld 5 onderzoeken waaraan je kan meedoen en dan kan je er dus een grappige bijverdienste mee halen.

Leuk is ook dat je altijd 10 cent krijgt voor het meedoen, ook al blijk je na enkele vragen niet in de doelgroep te vallen. Dat is echt veel beter dan bij andere survey panels, want dan krijg je doorgaans helemaal niks!

Is dit panel betrouwbaar?

We moeten toegeven dat er op internet veel negatieve reviews te vinden zijn. Maar als je daar even goed naar kijkt zie je dat die allemaal al erg lang geleden zijn gepost. Wij doen zelf sinds 2015 mee met Opinionbar en kunnen je het volgende melden uit eigen ervaring:

Wij vinden het belangrijk dat je beloningen altijd snel worden toegekend en bijgeteld op je accountsaldo. Dit gebeurt altijd zonder fouten en direct, zonder enige vertraging. Daarnaast is het aller belangrijkste dat je de verdiensten ook daadwerkelijk krijgt overgemaakt naar je bankrekening. Ja - we geven toe dat dit wel even duurt - maar het is tot nu toe wel elke keer goed gegaan. dat is positief.

Ook maakt Opinionbar er een punt van om goed om te gaan met jouw privacy en de veiligheid van jouw persoonsgegevens. Daarvoor hebben ze certificaten en erkenningen. Kortom: wij geven Opinionbar een maximale score op betrouwbaarheid!

Conclusie

Dit onderzoekspanel staat in de lijst met 10 beste & betrouwbare enquêtepanels. Dus raden we je aan om eerst daar eens te kijken naar een enquête site om geld te gaan verdienen. Met die tien tesamen pak je al zomaar een bijverdienste van enkele honderden euro's per maand! En daarin is Opinionbar een leuke aanvulling omdat ze zich als enige vooral richten op langere onderzoeken met hogere beloningen.

Maar wellicht is het nog slimmer om ook eens naar andere manieren van geld verdienen op internet te kijken. Door naast enquêtes invullen nog 1 of meerdere andere methodes toe te passen krijg je wat meer afwisseling en wordt het ook niet zo snel saai... wat jij wilt!