Review: Hoe zit het met Opinionbar.com? Is dat een goed betrouwbaar panel voor enquêtes invullen voor geld?

Nou … ze scoren op zich erg goed, alleen net niet goed genoeg voor de top 10 beste enquête sites van Nederland.

Maar jezelf er aanmelden raden we je zeker aan. Laten we zeggen dat dit dan onze nr. 11 is.

Je kan je gewoon bij alle tien de beste websites aanmelden plus Opinionbar, want dan zal je meer verdienen.

Waarom dat het geval is lees je hieronder in een volledige recensie met een beoordeling van alle belangrijke kenmerken van een panel waar je geld kan verdienen met enquêtes.


Plus- en minpunten OpinionBar review

+ De vergoeding per enquête is altijd hoog, toch wel minimaal 1 euro en geregeld 2 euro! Dat zie je niet vaak

+ De onderzoeken duren dan ook wat langer dan bij andere panels, zoals websites testen. Daarom is Opinionbar ook een leuke aanvulling op de rest van de aanbieders.

+ Uitbetalen gaat in onze beleving altijd goed. Dat was eerst via je bankrekening, maar gaat tegenwoordig via PayPal of in verschillende bonnen.

 De vragenlijsten / surveys zijn wel een beetje repeterend en dus lang: veel dezelfde vragen + laden van de volgende vraag duurt even waardoor je niet altijd lekker door kan werken

Over Opinionbar

Dit panel is in maar liefst 30 landen actief verdeeld over alle continenten. Ze zijn onderdeel van MetrixLab. Hun onderzoeken gingen in eerste instantie vooral over het beoordelen van websites, maar ze hebben daar andere specialismes aan toegevoegd. Nu doen ze ook het beoordelen van nieuwe product ideeën, producten testen, en het beoordelen van reclames en advertentie campagnes die vaak nog uit moeten komen.

Best gaaf toch? Ze doen dat ook nog eens voor mooie merken zoals Philips, Canon, Heineken, Microsoft, PepsiCo, MSN, Sara Lee, Nike, eBay, WWF, UNICEF en Yahoo.

Ze hebben ook onlangs hun hele website en portal vernieuwd en meer inwisselmogelijkheden voor je verdiensten beschikbaar gemaakt. Ze zijn dus nog steeds bezig met verbeteren en dat geeft ons moed dat ze in de toekomst alleen nog maar beter zullen worden.

Hoe werkt Opinionbar?

Begin eerst maar eens met inschrijven. Kost je niks en er zitten ook geen verplichtingen aan, dus wat let je? Vul daarna even alle profielonderzoeken in. Nee hier verdien je nog niks mee, maar het is wel belangrijk dat Opinionbar deze informatie van je heeft.

Op basis van deze informatie bepalen ze namelijk streekproeven voor de onderzoeken die ze uitzetten. En als je niet alle informatie geeft, of je past deze niet aan als er zaken veranderen, dan kan het veel sneller gebeuren dat je uitnodigingen krijgt voor onderzoeken waarbij je halverwege het onderzoek toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. Nu krijg je bij dit panel gelukkig altijd nog 10 cent, maar toch is het zonde van je tijd.

Maar dat ga jij dus invullen. Daarna zal je zien dat je vanzelf uitnodigingen zal gaan ontvangen in je email inbox. Niet te lang wachten met reageren want dan is een onderzoek wellicht alweer gesloten. Je ziet altijd vooraf een indicatie van de tijdsduur die het invullen van de vragenlijst in beslag zal nemen, en wat de beloning ervoor is. Het is altijd vrijblijvend dus je hoeft niet meer te doen. Bedenk je gewoon even rustig of je voldoende tijd hebt en het de vergoeding waard vindt.

Na het afronden van de survey krijg je direct de verdienste toegekend in je account. Zodra dat een totaal heeft van €20,- of meer kan je dit laten uitbetalen naar PayPal. Dit duurt niet lang om over te boeken en kan vanaf daar weer naar je bankrekening. Je kan ook kiezen voor bonnen (soms al vanaf 10 euro saldo) van o.a. Bol.com, Amazon.nl, HEMA, GAMMA, Douglas, Intratuin, Mango, VVV, Nationale Bioscoopbon, Douglas of Decathlon.

opinionbar uitbetalen
Opinionbar beloningen

Hoeveel verdien je met Opinionbar?

Ze menen zelf dat je per onderzoek minimaal 1 euro verdient en maximaal liefst 10 euro. Maar voor de goede orde, dit laatste hebben wij in de afgelopen jaren nog nooit meegemaakt… wel af en toe €1,50 en €2,- Vermenigvuldig dit dan met gemiddeld 5 onderzoeken waaraan je kan meedoen en dan kan je er dus een grappige bijverdienste mee halen.

Leuk is ook dat je altijd 10 cent krijgt voor het meedoen, ook al blijk je na enkele vragen niet in de doelgroep te vallen. Dat is echt veel beter dan bij andere survey panels, want dan krijg je doorgaans helemaal niks. Een belangrijk pluspunt.

Is Opinionbar betrouwbaar?

We moeten toegeven dat er op internet veel negatieve reviews te vinden zijn. Maar als je daar even goed naar kijkt zie je dat die allemaal al erg lang geleden zijn gepost. Wij doen zelf sinds 2015 mee met Opinionbar en kunnen je het volgende melden uit eigen ervaring:

Wij vinden het belangrijk dat je beloningen altijd snel worden toegekend en bijgeteld op je accountsaldo. Dit gebeurt altijd zonder fouten en direct, zonder enige vertraging. Daarnaast is het aller belangrijkste dat je de verdiensten ook daadwerkelijk krijgt overgemaakt naar je bankrekening. Ja – we geven toe dat dit wel even duurt – maar het is tot nu toe wel elke keer goed gegaan. dat is positief.

Ook maakt Opinionbar er een punt van om goed om te gaan met jouw privacy en de veiligheid van jouw persoonsgegevens. Daarvoor hebben ze certificaten en erkenningen. Kortom: wij geven Opinionbar een maximale score op betrouwbaarheid.

Opinionbar Trustpilot

Er is nog geen profiel van dit panel op Trustpilot. Best wel gek omdat het al een lang bestaande site is, maar anderzijds ook vaak goed nieuws omdat er meestal pas een account wordt aangemaakt door een zeer ontevreden lid. En die is er kennelijk nog niet geweest wat wij wel snappen.

Conclusie Opinionbar review

Dit onderzoek panel staat in de lijst met 10 beste betrouwbare enquête sites. Dus raden we je aan om eerst daar eens te kijken naar een enquête site om geld te gaan verdienen. Met die tien tezamen pak je al zomaar een bijverdienste van enkele honderden euro’s per maand! En daarin is Opinionbar een leuke aanvulling omdat ze zich als enige vooral richten op langere onderzoeken met hogere beloningen.

Maar wellicht is het nog slimmer om ook eens naar andere manieren van geld verdienen op internet te kijken. Door naast enquêtes invullen nog 1 of meerdere andere methodes toe te passen krijg je wat meer afwisseling en wordt het ook niet zo snel saai… wat jij wilt.

Andere panel reviews: