Opiniemeters Betrouwbaar? Ervaringen / Review

Auteur: |
opiniemeters logo

Is de site Opiniemeters.nl betrouwbaar en veilig?

Ja

Moet je jezelf er dus nu meteen aanmelden?

Dat ligt eraan.

Waaraan? Of je al bent ingeschreven bij de 10 best betaalde enquête sites van Nederland.

Die sites zijn namelijk beter dan Opiniemeters omdat je er meer mee kan verdienen.

Maar als je naast deze 10 sites nog meer werk wil / tijd over hebt dan is Opiniemeters.nl een prima optie hoor.

Waarom? Bekijk hieronder een complete beoordeling in de recensie hieronder.

In deze review:

Plus- en minpunten

Genoeg enquêtes om te maken

Je valt wel geregeld buiten de doelgroep (en krijgt dan dus geen beloning)

Uitbetalen kan pas bij €12,50 waar dit bij andere panels al kan vanaf €10,- of zelfs €5,-

Verdiensten betaal je uit in geld naar je bankrekening, maar cadeaubonnen zijn niet mogelijk

Je doet naar de punten ook mee aan een prijstrekking met wisselende prijzen

Over Opiniemeters

De website en panel met dat een van de grootste van Nederland zou moeten zijn, zijn onderdeel van het bedrijf Panel Inzicht B.V.. Ze voeren elk jaar meer dan 1000 onderzoeken uit voor hun klanten, zo valt terug te vinden op de website. Het panel is ooit opgericht door Mark in zijn studietijd, maar geen idee welke Mark overigens ;-)

Hoe werkt het?

Het begint uiteraard dat je jezelf moet inschrijven. Nadat je jouw account hebt geactiveerd kan je inloggen. Ons advies is om dan eerst zoveel mogelijk gegevens in te vullen en je profiel zo compleet mogelijk te maken.

Dit zijn namelijk ook selectiecriteria voor onderzoeken. Daarmee bedoelen we dat de opdrachtgevers van de onderzoeken vaak hun vragen willen voorleggen aan een specifieke groep mensen. Dat kan zijn bijvoorbeeld alleen mannen, of 60% mannen / 60% vrouwen. Maar dit kan ook worden bepaald op basis van leeftijd, opleiding, gezinssamenstelling, hobby’s en nog veel meer.

Het punt is dat hoe meer Opiniemeters op voorhand van jou weet, des te beter ze kunnen inschatten of een onderzoek voor jou bedoeld is. Gaat dit namelijk mis dan wordt je halverwege het onderzoek alsnog eruit gezet en krijg je geen vergoeding. En dat kan je Opiniemeters niet aanrekenen. Goed invullen dus je gegevens!

De uitnodigingen voor de betaalde surveys krijg je vanzelf in je mailbox binnen en kun je beginnen met enquêtes invullen voor geld. Probeer niet te lang te wachten voordat je reageert want dan kan een onderzoek alweer gesloten zijn. In de uitnodiging staat altijd al hoe lang het invullen ongeveer zal duren en wat de beloning is. Die krijg je direct nadat je de enquête hebt ingevuld bijgeschreven.

Uitbetaling

Zodra je in totaal genoeg punten hebt verdient, in dit geval 1 miljoen punten, kan je die laten uitbetalen. De 1.000.000 vertegenwoordigen een waarde van €12,50 en dit wordt overgeboekt naar je bankrekening.

Er zijn geen andere inwissel mogelijkheden. Dus PayPal tegoed verdienen of de enquêtes invullen voor waardebonnen is helaas geen optie op dit moment.

Naast het inwisselen van je punten voor geld kun je ook in de prijzen vallen. Je doet automatisch mee en hoe vaker je meedoet met een onderzoek hoe hoger de kans dat je iets wint. Denk aan Bol.com bonnen, producten van JBL of Rituals. Dat zijn althans de prijzen die onlangs zijn uitgekeerd.

Hoeveel verdien je er?

Lastig om dit precies voor je te voorspellen omdat het er heel erg aan ligt in welke doelgroep je valt. En natuurlijk hoeveel tijd je ervoor hebt, maar dat laten we voor nu even buiten beschouwing.

De grens van €12,50 moet je toch wel elk kwartaal kunnen halen denken wij, dus €50,- per jaar is realistisch. Dit lijkt niet veel maar is echt niet slecht hoor. Alleen niet zo goed als bij de best betaalde enquête panels.

Is het een betrouwbare site?

Als er dan een onderdeel is waarop deze site goed scoort dan is het deze wel. Want dit is een van de meest benoemde positieve punten van dit onderzoekspanel. Ze zijn erg open en transparant in wat ze doen en wat de regels zijn. Ook over het feit dat er wel eens dingen misgaan. En wat wij erg belangrijk vinden: de betaling van je verdiende geld naar je rekening verloopt soepel, vlekkeloos, correct en vooral snel.

Ons Advies

We raden Opiniemeters niet af, maar raden je wel aan om eerst te kijken naar de Top 10 best betaalde enquêtes. Daar verdien je meer, zo simpel is het. Met die tien bij elkaar zomaar een paar honderd euro per maand als je een beetje je best doet.

Heb je daarnaast nog tijd over, of gewoonweg meer geld nodig, dan is Opiniemeters.nl wel de overweging waard. Maar er zijn er meer die in die categorie vallen, dus kijk vooral even door al onze reviews van enquête sites heen ;-) Hieronder in de footer onder het kopje 'reviews'.