metroopinion review betrouwbaar
Door | 30 jan. 2024


Review: is MetroOpinion betrouwbaar en de moeite waard?

Of met andere woorden, is het een goed idee jezelf er in te schrijven als je wil geld verdienen met enquêtes?

Ja en nee…

Dit panel hoort namelijk niet in de lijst van beste enquête sites in Nederland / België, waar je jezelf dus beter eerst kan aanmelden, maar ze zijn daarentegen zeker wel betrouwbaar en betalen een eerlijke beloning.

Dus vooral niet jezelf laten tegenhouden om je hier in te schrijven. Waarom we dit zo vinden lees in hieronder, met een volledige beoordeling en recensie op de belangrijke punten.


Plus- en minpunten MetroOpinion review

+ Ze betalen uit in geld via PayPal of in Amazon cadeaubonnen, wat jij fijn vindt;

+ Ze hebben genoeg onderzoeken en ook leuke surveys;

+ Ze geven een eerlijke beloning voor het invullen die afhangt van de tijdsduur.

Ze bieden wel minder enquêtes dan de betere panels, waar je dus meer kan verdienen.

Wat is MetroOpinion?

Deze website en het panel dat erachter zit is onderdeel van een bedrijf uit Denemarken genaamd Opinodo ApS. Ze zijn niet een onderzoeksbureau, maar beheren wel hun eigen panel en zetten de onderzoeken uit via de software van CINT, een bedrijf uit Zweden. Via die software lopen ook de uitbetalingen. Dat doen andere panels als BEENQ en Listwise bijvoorbeeld ook.

Voordeel is dat ze echter meer onderzoeken kunnen bieden omdat ze ook met nog andere partijen samenwerken dan alleen CINT. Zo heb je meer werk en kan je dus meer verdienen.

Hoe werkt MetroOpinion?

Heel simpel eigenlijk. Eerst jezelf (gratis) aanmelden en dan je profielkenmerken invullen. Daarmee kan MetroOpinion er namelijk voor zorgen dat je alleen de goede onderzoeken toegestuurd krijgt. Wel zo prettig anders krijg je allemaal verkeerde uitnodigingen voor surveys waaraan je niet kunt meedoen. Daarover later meer.

Maar dan kan je eigenlijk al van start met enquêtes invullen voor geld. Door in te loggen kan je kijken of er al enquêtes beschikbaar zijn om in te vullen, en elke keer als er een nieuwe bijkomt krijg je een melding per mail. Daar staat altijd bij wat de beloning is en hoe lang je er gemiddeld over zou moeten doen om hem helemaal te maken. Je mag zelf weten of je meedoet of niet, dat is niet verplicht. Maar dan verdien je natuurlijk ook niks he, dat snap je.

Uitbetaling MetroOpinion

Zodra je in totaal 10 euro hebt verdient kan je dit laten uitkeren via PayPal tegoed, dat duurt max 3 dagen, en vanaf daar weer naar je bankrekening. Je kan het ook direct via PayPal uitgeven. En als je die opties niet wilt kan je ook altijd nog kiezen voor vouchers.

Je kan op dit moment kiezen voor cadeaubonnen voor Amazon.nl, meer keuze heb je momenteel nog niet. Enquêtes invullen voor cadeaubonnen is dus beperkt mogelijke en hopelijk komen er snel meer soorten bonnen beschikbaar.

Wat verdien je met MetroOpinion?

Hoeveel je exact verdient ligt er natuurlijk aan hoeveel onderzoeken je kan invullen. En dat ligt er weer aan in welke doelgroep je valt. Merken en bedrijven willen namelijk meestal hun onderzoeken doen onder een specifieke soort mensen en daar moet je dan wel toe behoren.

Als je bijvoorbeeld nooit bier drinkt zal Heineken je minder snel uitnodigingen voor hun vragenlijst en ben je een vrouw dan zal je niet worden uitgenodigd naar een onderzoek over tampons. Logisch toch?

Voordeel van MetroOpinion is wel dat de vergoeding per enkele enquête goed is. Dit doen ze heel eerlijk door te kijken naar de tijd die het je kost om hem in te vullen. Die varieert van enkele dubbeltjes voor de korte vragen tot wel 5 euro voor de langere onderzoeken.

metroopinion website
metroopinion website screenshot

Is MetroOpinion betrouwbaar?

Ja dat zijn ze. Ze zijn lid van de belangrijke brancheverenigingen dus met je gegevens zullen ze niks raars doen. Maar normaal letten we voor de betrouwbaarheid vooral erop of je beloning goed wordt geregistreerd en of je verdiende saldo correct en snel wordt uitbetaald, even los van het feit of dit nu is naar je bankrekening, PayPal of in de vorm van een waardebon.

En dit is allemaal goed in orde. Sterker nog, omdat ze uitbetalen via PayPal gaat dit nog eens heel snel ook!

MetroOpinion Trustpilot

De reviews van metroopinion op trustpilot zijn niet erg goed, daar krijgen ze maar 2,9 van 5 sterren. Echter scoren de meeste enquête panels een relatief lager cijfer en zijn ook de klachten dezelfde die je vaak terugziet: leden worden hun account ontzegd omdat ze niet eerlijk meedoen met de onderzoeken. Dat is natuurlijk gewoon je eigen schuld in veel gevallen.

metroopinion review trustpilot

Conclusie MetroOpinion review

Meld je zeker aan. Inschrijven kan je het beste wel pas doen als je eerst al lid bent bij de top 10 best betaalde enquêtes maar daarnaast nog meer tijd overhebt. Dan is MetroOpinion een goede toevoeging zodat je ook meer kan verdienen! Als je bij allemaal lid wordt dan denken we dat je zomaar in een maand €300,- tot €500,- kan binnenhalen aan verdiensten!

Waarom deze MetroOpinion review?

Waar wij veel schrijven over geldzaken, is informatie over online geld verdienen het meest gevraagd door onze bezoekers. Niet per se hoe ze dit kunnen doen, maar vooral ook hoe een keuze te maken tussen al die websites. Welke zijn betrouwbaar, en welke niet?

Dit gaat ook zeker op voor enquête panels, want die schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet gek want onderzoek is belangrijk voor bedrijven en tegelijkertijd is het voor leden een leuke, makkelijke manier van verdienen.

Helaas zijn er ook veel minder goede panels, die lage vergoedingen geven of te snel leden royeren en hun verdiensten / account afpakken. En sommigen zijn zelfs regelrechte oplichters. Ook gaan er sommigen zo ver zich als panel voor te doen terwijl ze dat helemaal niet zijn. Denk aan enquetevergelijk en surveyworld.

Daarom reviewen zoveel mogelijk van dit soort sites, door onszelf gewoon in te schrijven en alles uit eigen ervaring te testen. Natuurlijk luisteren we ook naar feedback die we van onze bezoekers krijgen. Tezamen presenteren we hieruit onze resultaten waarmee jij alle panels goed kan vergelijken. Daarom dus deze metroopinion review.

Andere panel reviews: