memopanel review
Door | 10 aug. 2023

MeMoPanel review: is memopanel.nl betrouwbaar en moet je er lid worden?

Of met andere woorden, is het een goed idee?

NEE …

Sorry dat is een beetje bot… maar dit panel komt gewoon niet in de buurt van de 10 best betaalde enquête sites van Nederland. Schrijf je dus alsjeblieft voor die panels in.

En heb je dan nog tijd en energie over en wil je meer geld verdienen met enquêtes, dan moet je maar gewoon even de onderstaande recensie lezen.

Daarin geven we je een beoordeling van alle belangrijke onderdelen van MeMoPanel.nl


Plus- en minpunten MeMoPanel review

Enquêtes zijn niet te lang en kan je dus makkelijk even tussendoor doen

 Als je surveys maakt dan verdien je … niks! Je kan wel prijzen winnen maar dat is geen garantie.

 Vaak dezelfde algemene vragen die te vaak terugkomen over je profielkenmerken na elk onderzoek

 Aangegeven tijd die een vragenlijst zou moeten duren klopt vaak niet

Wat is MeMoPanel?

Deze website en het onderzoek panel zijn onderdeel van MeMo² (memo2.nl). Dit is een onderzoeksbureau dat zich helemaal toelegt op het onderzoeken en analyseren van het succes van marketing campagnes en reclames. Ze werken voor grote merken die je op de site kan terugvinden zoals: Bever, de Overheid, Tele2, Nikon, ABN AMRO, Twitter en Friesland Campina.

Om hun professionaliteit te onderstrepen zijn ze lid van de wereldwijde marktonderzoeksbranche organisatie ESOMAR. Binnen Nederland zijn ze lid van de vergelijkbare MOA. In totaal zijn ze op dit moment actief in 19 landen en nemen ze een half miljoen (500.000) surveys af per jaar van hun panelleden.

MeMoPanel.nl website
MeMoPanel.nl website

Hoe werkt MeMoPanel?

Het is allemaal net even anders bij deze site / dit programma, want je verdient er zoals gezegd geen geld / cadeaubonnen. Er is dus ook geen saldo dat je moet sparen voordat je het kan laten uitbetalen want er is niet om in te wisselen / incasseren zoals je misschien wel zou hopen.

Het enige dat je krijgt als dank voor het meedoen aan onderzoeken en het geven van je mening is dat je loten krijgt voor een verloting van prijzen. Deze variëren van Bol.com bon tot steunen van Goede Doelen, en dan geven ze ook nog periodiek een iPad weg.

Maar de rest is allemaal hetzelfde, aanmelden kost je niks (dat zou er nog een bij moeten komen) en is ook vrijblijvend. Je hebt dus geen verplichting om aan onderzoeken mee te doen. Als je daar dus een uitnodiging voor krijgt in je inbox dan mag je zelf weten of je wil meedoen. Er staat wel altijd bij het lang het invullen zou moeten duren dus kan je wel even afwegen of het je uitkomt of niet.

Wat verdien je met MeMoPanel?

Niks, dat is eigenlijk ons hele probleem waardoor we eigenlijk niet eens meer geïnteresseerd zijn in de rest van het verhaal. Misschien is het wel een fantastisch leuk panel met innovatieve onderzoeken en manieren van vraagstellingen, maar als je er niets voor terug krijgt waarom zou je het dan doen?

Ja, je maakt wel kans op prijzen. Maar de kans dat je die wint is natuurlijk niet heel groot. Niet genoeg in ieder geval. Daarnaast wisselen de prijzen ook geregeld zodat je niet eens weet waar je aan toe bent. De prijs kan zelfs zijn dat je een Goed Doel mag steunen. Mag ik dat alsjeblieft zelf bepalen?

Er zijn genoeg panels waar je wel beloond wordt en geld of PayPal tegoed kunt verdienen. Of je kan bij een hoop partijen ervoor kiezen om de enquêtes in te vullen voor waardebonnen.

Is MeMoPanel betrouwbaar?

Ja, Memopanel is denken we betrouwbaar. Ze zijn lid van de belangrijke brancheverenigingen dus met je gegevens zullen ze niks raars doen. Maar normaal letten we voor de betrouwbaarheid vooral erop of je beloning goed wordt geregistreerd en of je verdiende saldo correct en snel wordt uitbetaald, even los van het feit of dit nu is naar je bankrekening, PayPal of in de vorm van een waardebon.

Maar bij dit panel heb je helemaal geen saldo dat je kan laten uitbetalen, dus tja waar hebben we het dan nog over? Ze zijn vast betrouwbaar, maar het is niet te meten voor ons aan de hand van de normale criteria.

Conclusie MeMoPanel review

Meld je maar niet aan. Inschrijven kan je beter doen bij de top 10 best betaalde enquêtes en dan wel het liefst bij meerdere van die tien zodat je ook meer kan verdienen. Dus op zijn minst Panelclix, BEENQ, Toluna etc. Als je bij allemaal lid wordt dan denken we dat je zomaar in een maand €300,- tot €500,- kan binnenhalen aan verdiensten!

Heb je daarna nog wat vrije tijd die je moet doden, of wil je gewoon enquêtes invullen voor de lol, by all means dan kan je uit nieuwsgierigheid altijd kijken of het MeMoPanel leuk is en je een andere vorm van voldoening geeft dan geld.