review meedoenaanonderzoek betrouwbaar
Door | 10 aug. 2023

Wil je geld verdienen met enquêtes, oftewel door mee te doen aan onderzoek? Dat kan vast heel goed via MeedoenAanOnderzoek zou je denken.

Maar is meedoenaanonderzoek.nl betrouwbaar en veilig? Dit gaan we je vertellen in deze review.

GeldGenius gaat namelijk over allerlei geldzaken, waaronder online geld verdienen op internet.

En een van de beste manieren om dat te doen is enquêtes invullen voor geld.

Daar krijg je namelijk bij veel sites geld voor, of bonnen en cadeaus. Ze zijn echter niet allemaal even goed en eerlijk.

En om maar meteen het slechte nieuws te brengen: MeedoenAanOnderzoek staat niet in onze top 10 beste enquête sites. Je kan je dus beter bij die tien sites aanmelden.

Oké dat is een flinke spoiler alert…

hieronder lees je waarom we dit precies vinden onderbouwd met de beoordeling / recensie van de belangrijke punten en de betrouwbaarheid.


Min- en pluspunten Meedoenaanonderzoek review

+ De beloning per ingevulde enquête is gemiddeld, maar verschilt wel sterk per keer;

+ Uitbetalen is mogelijk per PayPal van € 10, en dat geld kan weer naar je bankrekening!

–  Er zijn veel te weinig onderzoeken beschikbaar zijn om een volwaardige (bij)verdienste te kunnen verdienen;

  Je wordt te vaak uitgenodigd voor onderzoeken die niet voor jou bedoeld zijn. Dit is zelfs vaker dan dat het wel goed gaat.

Over meedoenaanonderzoek.nl

Meedoenaanonderzoek.nl, vroeger ook wel bekend als Proefpersonen.nl en nog steeds onderdeel van Uncharted B.V., zegt een van de grootste aanbieders te zijn van betaalde marktonderzoeken en enquêtes in Nederland. Ze hebben meer dan 10.000 leden.

Het is enkel een website, en geen onderzoeksbureau van zichzelf. Daarvoor werken ze samen met Cint. Via dat systeem krijg je namelijk de uitnodigingen voor vragenlijsten. Dit platform zorgt ervoor dat de surveys naar bepaalde doelgroepen worden gestuurd in opdracht van bedrijven waarvoor ze werken. Dit is wel een gigantische partij met wel 40.000.000 leden trouwens. Zo werken ook BEENQ, Listwise en MetroOpinion met hen samen. Wat Meedoenaanonderzoek.nl verder wel doet is het registreren van de beloningen en de uitbetaling daarvan.

Meedoenaanonderzoek.nl website
Meedoenaanonderzoek.nl website

Hoe werkt Meedoenaanonderzoek?

Betaald meedoen aan onderzoek werkt eigenlijk op bijna alle sites die dit aanbieden hetzelfde. Je vult online vragenlijsten in. Dit kan in principe via elk apparaat dat internet heeft. Dus een laptop, desktop computer, telefoon (smartphone) of tablet.

In de survey geef je altijd je mening over onderwerpen waar men meer over wil weten. Daarbij is het belangrijk dat je eerlijk bent en niet probeert snel af te raffelen, want daar kunnen ze op controleren.

Soms kan er ook telefonisch onderzoeken zijn of een andere vorm zoals online communities of een product dat je thuis mag testen. Maar dat is niet vaak.

Met de informatie komen opdrachtgevers meer te weten over de opinie over bepaalde zaken. Daarmee kunnen zij hun producten of diensten verbeteren, maar soms ook hun reclame uitingen of klantenservice.

Daar hebben ze dus een financieel belang bij en dus is het voor hen geen probleem om jou er voor te betalen. Uiteraard betalen zij aan Meedoenaanonderzoek.nl en die betalen jou weer. Een mooie situatie waarin iedereen wint.

Profiel invullen

Jezelf aanmelden kost niks en is zonder enige verplichting. Wel raden we je aan om je inschrijving zo compleet mogelijk te doen. Zo kan je een hele reeks aan vragen invullen om jouw zogenaamde profielkenmerken kenbaar te maken. Hiermee kunnen ze ervoor zorgen dat je alleen de goede enquêtes toegestuurd krijgt die voor jouw doelgroep bedoeld zijn.

Gaat dit mis dan wordt je vaak na enkele vragen, en soms helaas pas na een hoop werk, alsnog uit de vragenlijst gezet en krijg je geen beloning! Zonde van ieders tijd wat ons betreft. Vul dus vooral die kenmerken in en houd ze af en toe up to date.

De uitnodiging voor een onderzoek ontvang je per e-mail. Of je op dan wel of niet mee wil of kan doen moet je helemaal zelf beslissen want wederom: er is geen verplichting. Maar dan verdien je dus ook geen cent he dat snap je ook wel.

Voordat je aan een onderzoek start wordt je geïnformeerd hoe lang het invullen gemiddeld duurt en wat de beloning is. Kan je zelf goed inschatten of het de moeite waard is en of je genoeg tijd hebt. Gelijk na het einde van het onderzoek wordt de verdienste op jouw account vrijgegeven.

MeedoenAanOnderzoek uitbetaling

Het totaalbedrag spaar je op tot op zijn minst € 10,- zodat je het kan uitbetalen via PayPal. Dit duurt slechts enkele dagen en om het vanaf daar weer over te boeken naar je bankrekening kost ook maar 2 tot 3 dagen.

Je kan bij deze site dus heel goed PayPal tegoed verdienen, maar enquêtes invullen voor waardebonnen gaat helaas niet. Vinden wij overigens niet zo erg want geld is de meest flexibele vorm van beloning, maar jouw voorkeur is wellicht anders.

Hoeveel kan je verdienen met Meedoenaanonderzoek.nl?

Helaas niet zo heel veel. Je hebt vast wel gezien bij de pluspunten en minpunten dat de vergoedingen per onderzoek op zich niet het probleem zijn. Dit zit hem juist in het aantal onderzoeken waarvoor je uitgenodigd wordt.

Dit zijn er niet zo heel veel. En omdat het vaak vragenlijsten zijn die niet voor jou zijn bedoeld maar een andere doelgroep mag je ze geregeld ook nog eens niet afmaken, waardoor je alsnog geen beloning ontvangt. Erg jammer dus, en meer dan eens teleurstellend.

Is Meedoenaanonderzoek.nl betrouwbaar?

Ja, Meedoenaanonderzoek.nl is betrouwbaar. Of een onderzoekspanel betrouwbaar en veilig is kan je opmaken uit een aantal punten: ten eerste is het belangrijk dat ze goed met jouw persoonlijke gegevens omgaan. Voor zover geen klachten, op hun website zijn ze ook heel duidelijk dat ze dit belangrijk vinden.

Ten tweede is belangrijk of beloftes worden nagekomen en dat dus beloningen correct worden bijgehouden, en dat daarna de verdiensten ook goed worden uitbetaald. Ook dit gaat in principe altijd goed in onze ervaring. Dus ja het is een betrouwbare en veilige site.

Conclusie Meedoenaanonderzoek.nl review

Als we alles bij elkaar optellen is dit panel niet de moeite waard om je op te focussen. Er zijn betere panels, waarbij wij een Top 10 beste betaalde enquêtesites voor je hebben samengesteld.

Daar verdien je meer, sneller en makkelijker. We gaan het je niet actief afraden om je aan te melden overigens wat het kan ook weer geen kwaad… maar verwacht er dan niet teveel van.

De andere tien sites die we wel aanbevelen, daar kan je wel op bouwen. Als je een beetje actief meedoet kan je daarmee simpel € 300,- per maand mee verdienen en misschien wel het dubbele! Ga daar eerst maar eens voor en heb je tijd over, dan doe je meedoenaanonderzoek.nl er gewoon nog bij als extraatje.

Meer panel reviews: