mediajury review ervaringen
Door | 10 aug. 2023

Let op! MediaJury bestaat niet meer.

Het bestaat nu onder de naam van MediaPanel.be waar je jezelf dus nu kan inschrijven voor enquêtes invullen voor geld.

In deze recensie kan je wel verder lezen wat het oude MediaJury wat en wat de ervaringen daarmee waren, omdat je die nog niet veel kan vinden van de het nieuwe panel.

Wel kan je ook onze aparte review over MediaPanel lezen natuurlijk over het nieuwe panel.

Onderstaande informatie is dus verouderd en niet meer relevant.

Het zegt ook niets over het nieuwe panel want dat is compleet vernieuwd door de nieuwe eigenaar.


Plus- en minpunten MediaJury

+ De vragenlijsten zijn interessant en gaan altijd over recente zaken, namelijk de laatste tv en radio programma’s en het medialandschap in Vlaanderen;

+ Vergoedingen zijn prima per survey die je maakt, en er zijn ook elke dag lekker korte enquêtes beschikbaar;

– Je kunt jouw verdiensten laten uitkeren in waardebonnen maar niet in geld of PayPal tegoed;

– Hoewel er regelmatig tot dagelijks nieuwe onderzoeken bijkomen, is de frequentie toch net even wat minder dan bij andere enquêtepanels. Combineer deze dan ook met andere uit de top 10 best betaalde enquête sites.

Over MediaJury

Mediajury is onderdeel van het onderzoeksbureau GFK. Zij beheren daarnaast ook nog het meer bekende GFK Panel waarin meer onderzoeken worden uitgezet. Ook hebben ze nog enkele ander specialistische panels die zich focussen op een bepaald onderwerp zoals het GFK Digital Trends panel en het GFK Scan panel. Het is bij elkaar een van de grootste onderzoeksbureaus ter wereld en de grootste in Nederland.

Het is een Duits bedrijf uit Neurenberg en is genoteerd aan de beurs in Frankfurt. Ze hebben meer dan 13.000 medewerkers in meer dan 100 landen. Dat media een belangrijk onderwerp is in hun onderzoek blijkt wel uit het feit dat ze onder andere de Album Top 100 en de Single Top 100 bijhouden.

Hoe werkt MediaJury?

Net als alle andere enquête sites / panels schrijf je jezelf er sowieso gratis en vrijblijvend in. Zodra je lid bent kan je deelnemen aan betaalde onderzoeken en dus geld verdienen met enquêtes. Bij dit panel gaan die altijd over het specifieke onderwerp media. In de basis vooral over de TV programma’s die je kijkt, maar soms ook onderzoeken over radioshows die je luistert of algemeen onderzoek naar het medialandschap.

Net als bij alle andere panels raden we je aan om bij het aanmelden meteen je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Daarmee wordt namelijk bepaald voor welke onderzoeken je een uitnodiging krijgt.

Vul je de profielkenmerken niet in, of houdt je ze niet geregeld bij zodat de informatie kloppend is, dan zal je zien dat je voor verkeerde surveys wordt uitgenodigd. Dan val je niet in de doelgroep en kan je niet meedoen.

Dat is jammer want vaak kom je daar pas achter na enkele vragen en heeft het je al tijd gekost. En jij was dan net blij dat je wat kon verdienen… in het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat je om deze reden een onderzoek niet krijgt wat juist wel voor jou bedoeld was!

De uitnodigingen voor enquêtes krijg je in je mail. Wacht niet te lang met reageren want ze zijn snel gesloten. Er is vaak namelijk maar een bepaald aantal antwoorden nodig. Je hoeft trouwens niet verplicht mee te doen, maar kan aan de hand van de verwachte invultijd en de beloning zelf inschatten of het past in je agenda en of je de verdienste genoeg vindt.

Mediajury uitbetaling

Na het invullen krijg je het verdiende bedrag meteen bijgeschreven in je account en vanaf 10 euro kan je dit laten uitbetalen in verschillende soorten cadeaubonnen of vouchers. Dit kan alleen in ronde bedragen.

Je kan bij deze site dus enquêtes invullen voor waardebonnen, maar niet voor geld en ook geen PayPal tegoed verdienen. Dat is best jammer en een klein minpunt want je kan je verdiensten daarmee ook minder flexibel uitgeven waar jij dat wilt.

Hoeveel verdient je bij MediaJury?

De verdienpotentie hangt bij enquête sites af van 2 zaken: Ten eerste van de vergoeding die je krijgt per gemaakt onderzoek, en ten tweede natuurlijk hoe veel surveys er beschikbaar zijn elke week / maand.

Op beide punten scoort MediaJury verdienstelijk want de beloningen zijn prima en de frequentie van de onderzoeken is met elke dag bijna wel een nieuwe vragenlijst ook niet slecht.

Maar ze zijn niet het panel waar je het meeste kan verdienen, er zijn betere. Maar dat geeft helemaal niet want de truc bij deze manier van geld verdienen via internet is juist om jezelf bij meerdere van dit soort sites aan te melden!

Dan kan je aan meer enquêtes deelnemen en dus logischerwijs meer verdienen. Schrijf je dus zeker in bij alle 10 best betaalde enquête sites. Dan verdien je zomaar een paar honderd euro extra per maand.

Is MediaJury.be betrouwbaar?

Zeker weten! Zoals we al hebben aangegeven eerder in dit artikel is deze site in beheer van het grote GFK dat tevens het meer bekende en vaak aanbevolen GFK Online Panel runt. Je hoeft je hier dus helemaal niet te twijfelen aan de betrouwbaarheid dat zit wel goed.

Daarnaast zijn onze ervaringen, die van onze bezoekers en die van alle andere online reviews meer dan positief. Natuurlijk gaat niet alles 100% goed en dat is nergens zo.

Conclusie Mediajury review

Dit is gewoon een goede en prettige site om lid van te worden als je het vergelijkt met de concurrentie. Niet de allerbeste, maar zeker een fijne om erbij te hebben voor extra werk naast de andere enquête panels waar je ook lid van bent.

Wat fijn is, is dat je precies weet waar je aan toe bent betreft de onderzoeksonderwerpen en de vragenlijsten zelf want die variëren niet zo veel, wat invullen makkelijker maakt. Daarnaast zijn de verdiensten eerlijk en goed. Al met al is deze MediaJury review dus aardig positief.

Andere panel reviews: