Ervaringen / Review: Jouw-Mening.be Betrouwbaar?

Auteur: |
jouw-mening.be logo

Jouw-mening.be is dat een goede enquête site?

Of kan je er beter niet aan beginnen?

Het antwoord is vanuit ons zeer positief!

Niet voor niets staat dit panel in onze Top 10 best betaalde enquêtes België.

Wij vinden het dus de moeite waard.

Waarom we dit vinden lees je in de recensie hieronder inclusief een heldere beoordeling van alle belangrijke aspecten.

In deze review:

Plus- en minpunten

Goede site met voldoende aantal surveys;

Prima beloning per afgeronde vragenlijst;

Alleen voor België / Belgen, niet actief in NL;

Uitbetalen in bonnen maar niet in cash geld.

Over Jouw Mening

De website jouw-mening.be en het achterliggende panel van leden is onderdeel van Research Now, de grootste online marktonderzoek instelling ter wereld op dit moment. Zij zijn opgericht in 1999 en hebben miljoenen leden over de hele wereld. Om precies te zijn 60.000.000 panelleden in meer dan 45 landen.

Zij doen hun onderzoeken voor meer dan 5800 klanten. Vaak bedrijven en instellingen die willen weten hun consumenten aankijken tegen hun organisatie, producten, diensten of marketing uitingen. Allemaal met het doel om deze, op basis van onder andere jouw mening, te gaan verbeteren.

Omdat er zo’n grote organisatie achter zit kan je er ook op vertrouwen dat je gegevens er veilig zijn. Ze voldoen aan alle belangrijke criteria van brancheorganisaties zoals Esomar.

Hoe werkt dit panel?

Aanmelden kan via de website en is kosteloos. En het is niet alleen gratis maar ook vrijblijvend. Er zitten dus geen verplichtingen aan. Dit betekent dat je nooit verplicht bent om mee te doen aan een enquête maar dat altijd zelf mag weten.

Elke keer dat jij namelijk een uitnodiging ontvangt om aan een onderzoek mee te doen mag je dit dus zelf afwegen. Daarom krijg je ook altijd van tevoren te zien het lang de vragenlijst duurt om in te vullen en wat de beloning er voor is.

Voordat je echter aan de slag gaat raden we je aan om zoveel als mogelijk de profielkenmerken in te vullen in je account. Dat zorgt er namelijk voor de je voor zover mogelijk enkel uitnodigingen krijgt voor surveys waarbij je ook tot de doelgroep behoort.

Vul je deze niet in kan het vaker voorkomen dat je de verkeerde uitnodigingen krijgt. Dan wordt je tijdens het onderzoek vaak alsnog gedwongen om te stoppen en krijg je ook geen beloning. Zonde van je tijd en inzet.

Na het invullen van de enquêtes krijg je direct de vergoeding toegekend en bijgeschreven op het saldo van je account. Zodra je een saldo van €10,- bij elkaar hebt verdiend kan je dit verzilveren middels een aantal verschillende beloningen. Mogelijke manieren om jouw verdiensten uit te laten keren zijn uitbetalingen in: Ticket compliments, Bol.com cadeaubon, App store / iTunes gift card, Decathlon e-gift card.

Hoeveel kan je er verdienen?

Let op dat dit geen eenduidig antwoord is. Het ligt er namelijk maar net aan hoeveel tijd je hebt om aan al de enquêtes mee te doen, en bovendien ook afhankelijk is of jij wel in de doelgroep valt van veel of weinig van deze onderzoeken.

Dan nog durven wij wel te beweren dat je zeker €100,- per jaar zou kunnen verdienen. Dat zijn best wat leuke cadeaubonnen toch? Combineer daarnaast Jouw Mening door je bij nog meer panels aan te melden uit onze lijst met best betaalde enquête panels in België en je kan dit bedrag verhogen naar datzelfde bedrag op maandbasis of zelfs een veelvoud daarvan!

Is deze site betrouwbaar?

Goed om eerst even te vertellen wat betrouwbaar voor ons betekent. Betrouwbaarheid blijkt wat ons betreft namelijk uit een aantal dingen, die we vatten in 2 kenmerken:

Ten eerste moeten de beloningen voor gemaakte surveys altijd accuraat en snel worden toegekend. Ten tweede moet het saldo in je account altijd goed worden bijgehouden en snel en zonder fouten worden uitbetaald in de gekozen vergoeding.

In het geval van Jouw Mening hebben we op beide vlakken niks aan te merken omdat we zelf als lid hier nog nooit problemen mee hebben gehad.

Samenvatting

Het is wel helder dat wij fan zijn van Jouw Mening. Een goede site, met goede beloning en goede betrouwbaarheid. Nogmaals jammer dat je alleen in België aan dit panel kan meedoen. Dus ben je Belg, vooral aanmelden!

Ben je Nederlander, geen nood, dan hebben we genoeg alternatieven voor je in onze Top 10 beste enquête sites.