glaxes.com review
Door | 09 aug. 2023

Denk je erover om je in te schrijven bij Glaxes.com?

Maar weet je niet zeker of dit wel een goed idee is?

Het antwoord is NEE!

Er zijn genoeg betere panels voor geld verdienen met enquêtes.

Kijk maar eens in de top 10 best betaalde enquête sites (zowel voor NL als België).

Waarom Glaxes daar niet tussen staat lees je hieronder.

Op basis van onze eigen ervaringen en die van onze bezoekers.


Plus- en minpunten Glaxes review

+ Uitbetalen kan in geld naar Paypal, of in cadeaus of waardebonnen.

+ Uitbetalen kan al vanaf slechts 5 euro.

– Grote delen van de voorwaarden zijn in het Duits geschreven. Ze lijken nog niet helemaal bezig te zijn met de Nederlandse markt.

– De website is al sinds 2018 niet meer geüpdatet en lijkt inactief te zijn.

– De beloning per enquête is laag, in ieder geval lager dan bij veel andere panels.

Over Glaxes.com

De site is eigendom van een Duits bedrijf genaamd Untiedt Research GmbH. Een marketing en markonderzoeksbureau dus dat onder andere online onderzoeken uitzet, maar ook andere soorten onderzoek doet. Offline onderzoeken, product testen en groepsdiscussies.

De site van dit bureau lijkt wat ouderwets, maar de privacy statement is wel redelijk recent bijgewerkt. Bovendien is positief dat deze partij lid is van de belangrijkere branche organisaties waaromder ESOMAR.

Ze zijn actief in vele landen in Europa en ver daarbuiten. Nederland staat echter nog nergens vermeld, misschien daarom zijn grote delen van de site Glaxes.com daarom nu nog in het Duits?

Hoe werkt Glaxes panel?

Hier verschillen ze nauwelijks van de andere panels die je online kan vinden. Enquêtes sites werken dan ook allemaal ongeveer hetzelfde:

1. Je moet je eerst aanmelden met je naam en e-mail. Dit is gratis en vrijblijvend, er zitten dus aan je lidmaatschap geen verplichtingen vast dat je aan onderzoeken mee moet doen.

2. Daarna kan je jouw account activeren met de bevestigingsemail die je ontvangt. Direct daarna wordt je gevraagd om de eerste vragenlijst in te vullen over jouw persoonlijke gegevens. Dit noemen we ook wel de profielkenmerken. Dit is vooral belangrijk voor bij bepaling of je voor surveys die worden uitgezet wel in de juiste doelgroep valt. Daarom moet je deze eigenlijk altijd invullen en up-to-date houden! Het voordeel bij Glaxes.com is dat je voor deze vragenlijst ook meteen een vergoeding krijgt, is mooi je eerste geld binnen.

3. Nadat je registratie compleet is kan je gaan beginnen met enquêtes invullen voor geld. Per e-mail ga je binnen enkele dagen vanzelf uitnodigingen ontvangen om aan onderzoeken mee te doen. Onthoudt dat dit nooit verplicht is dus. Je ziet altijd een indicatie hoe lang het gaat duren om aan de survey mee te doen en wat de vergoeding gaat zijn. Kan je dus zelf afwegen of je nu wel genoeg tijd hebt en of je het de centen waard vindt!

4. Het saldo dat je opspaart moet een minimum bereiken van 6250 punten, dat is ongeveer 12+ onderzoeken. Dit kan je dan laten overmaken naar je PayPal account en vanaf daar naar je bankrekening. Let wel dat punten maximaal 2 jaar houdbaar zijn. Je kan dus kiezen voor PayPal tegoed verdienen of enquêtes invullen voor waardebonnen.

glaxes.com website
Glaxes.com website

Hoeveel verdien met het Glaxes panel?

De verdiensten zijn niet erg hoog. Hoeveel onderzoeken je kan maken valt tegen omdat dit bureau nog niet echt geland is in Nederland, en daarnaast is de vergoeding per ingevuld onderzoek ook nog eens niet erg hoog.

Al met al valt het op dit punt een beetje tegen en misschien is dit wel een van de belangrijkste punten van allemaal? Je doet niet alleen maar mee aan enquêtes voor de lol.

Is Glaxes.com betrouwbaar?

Maar eigenlijk is dit het belangrijkste onderwerp. Want hoeveel je ook verdient, je moet het geld wel krijgen! Nogal zonde dat je vaak leest over onderzoekpanels dat leden weken bezig zijn geweest om tot het minimale saldo te komen voor een uitbetaling en dan pas ondervinden dat het panel eigenlijk niet te vertrouwen is.

Over Glaxes.com zijn deze klachten overigens niet te vinden. Dat kan een goed teken zijn, maar helaas is dat niet zo. Als we namelijk andere panels opzoeken die ook van Untiedt Research zijn regent het werkelijk klachten en slechte reviews! Dit geeft ons weinig hoop…

Conclusie Glaxes.com review

Niet inschrijven of uitproberen, er zijn genoeg andere goede enquêtepanels waar je tegen betaling mee kan doen aan online onderzoeken. Begin maar eens bij onze Top 10 beste enquête sites, daarmee kan je zomaar al een paar honderd euro per maand mee maken met die tien panels tesamen.

Andere panel reviews: