review gfk panel betrouwbaar
Door | 08 aug. 2023

Jezelf aanmelden bij het GFK Panel, is dat slim of niet?

Die vraag gaan we voor je beantwoorden in deze review.

* Spoiler Alert! *

GFK staat in onze top 10 best betaalde enquête sites voor zowel België als Nederland.

Gewoon aanmelden dus wat ons betreft:

Hieronder lees je waarom we dat vinden aan de hand van een complete recensie en kritische beoordeling van alle onderdelen.


Plus- en minpunten GFK Panel review

+ Veel onderzoeken om te maken elke week / maand zodat je meer kan verdienen.

+ Prettige vragenlijsten die niet te lang duren.

+ Goede betrouwbaarheid score (zie verderop).

 Alleen verdiensten in cadeaubonnen, geen uitbetaling mogelijke in cash geld naar je bankrekening of in PayPal tegoed.

Over GFK Panel

Het Duitse bedrijf GFK Group, opgericht in 1934 alweer, is een van de vier grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld. Ze hebben liefst 13.000 medewerkers in meer dan 100 landen.

Ze hebben verschillende takken van marktonderzoek, waarbij consumentenonderzoek een belangrijke tak is met verschillende online panels. Ze hebben dus niet één panel maar meerdere panels met verschillende onderwerpen waar je mee kan doen aan geld verdienen met enquêtes, hieronder lees je daar meer over. Het Nederlandse online panel heeft meer dan 100.000 leden. Zij delen hun mening over met name retail en media.

Hoe werkt het GFK panel?

Zoals bij alles sites waar je kan verdienen met enquêtes invullen zal je zien dat inschrijven gratis en vrijblijvend is. Wel even de profielkenmerken goed invullen na aanmelden zodat je alleen de goede uitnodigingen krijgt voor onderzoeken om aan mee te doen, waar je dus ook echt tot de doelgroep behoort. Bij elke survey mag je trouwens zelf bepalen of je wel of niet mee wil doen op dat moment.

Dat kan je bijvoorbeeld laten afhangen van de tijd die het gaat duren om alles in te vullen, want daar krijg je altijd een indicatie van. Ook krijg je van tevoren altijd te zien wat de beloning is behorende bij de vragenlijst. Wel zo eerlijk.

GFK Cadeaushop

De punten die je verdient krijg je direct na het afronden van de enquête beschikbaar gesteld in je account en kan je vervolgens vanaf een bepaald saldo (€10,-) laten uitkeren in geschenken in de GFK cadeaushop. Je kunt alleen de enquêtes invullen voor waardebonnen en bij de beloningen helaas niet kiezen voor enquêtes invullen voor geld naar je bankrekening of PayPal tegoed verdienen.

Denk aan cadeaubonnen van Bol.com, PlayStation, Wehkamp.nl, Ticketmaster, HEMA, boekenbonnen, schenken aan goede doelen (Nederland) of Proxis waardecodes, Sodexo geschenkcheques, schenken aan 11.11.11. (België)

GFK cadeaushop

Alle GFK panels

Zoals vermeld zijn er verschillende panels om aan mee te doen:

  • GFK Panel Nederland – (16 jaar en ouder) Dit is een regulier panel waar je meedoet aan enquêtes invullen.
  • Online GFK Panel België – (doelgroep mannen 16 – 24 jaar) Dit is ook een regulier panel waar je online surveys maakt.
  • GFK Smartscan / Consumerscan België – Dit is een speciaal soort onderzoekspanel waar je via een speciale app je wekelijkse aankopen doorgeeft door de streepjescodes te scannen. Daarvoor ontvang je een mooie vergoeding.
gfk panel website
GFK panel website

Hoeveel verdien je met GFK Panel?

Dit ligt er natuurlijk wel een beetje aan hoeveel tijd en moeite je erin stopt. Daarnaast moet je ook maar vaak genoeg in de doelgroep van het onderzoek vallen om mee te mogen doen.

Desalniettemin kan je er toch prima mee verdienen. Wij denken wel €10,- tot €20,- per maand. Dus als je het combineert met de andere goede onderzoekspanels uit onzetop 10 best betaalde enquête sites telt dit mooi op tot een aardige bijverdienste. Wij menen dat je er zomaar een paar honderd euro mee kan maken, elke maand weer.

Is GFK Panel betrouwbaar?

In onze ervaring absoluut. Wij hebben onszelf aangemeld als gewoon lid om dit te testen en letten daarbij altijd op enkele vaste punten, namelijk:

  1. Correct bijhouden van het saldo, dus goed en snel je beloning bijschrijven op je account. Bij voorkeur direct nadat je een onderzoek hebt afgerond;
  2. Accuraat en zonder problemen uitbetalingen kunnen doen in bonnen of geschenken. Dit mag ook niet te lang duren voordat je erover kan beschikken. Het moet dus snel op je rekening staan / de bon moet snel binnen zijn.

Op beide punten scoort GFK meer dan prima. Wij hebben dat als goed ervaren en hebben er zodoende ook geen klachten over. Betrouwbaarheid is dus gegarandeerd. Dit geldt ook voor onze bezoekers en hetzelfde kan je terugvinden in overige online reviews die precies hetzelfde beeld schetsen.

GFK Panel Trustpilot

Naast onze eigen test ervaringen en de feedback die we van onze bezoekers krijgen, kijken we ook altijd even naar andere online reviews en ervaringen. Vooral op trustpilot natuurlijk en die zijn niet mals over dit panel. Wel gek want wij herkennen die beeld niet zo. Bovendien zijn de reviews of heel positief, of heel negatief.

Hoe dit precies komt is nog de vraag maar omdat er dus ook heel tevreden mensen zijn die onze eigen ervaring bevestigen hebben we nog niet genoeg reden om ons advies om hier wel degelijk lid te worden te herzien.

Conclusie GFK Panel review

Die heb je natuurlijk allang gelezen in de eerst regels van dit artikel en/of zelf al ruim gevormd door de review door te nemen: Je moet je vooral willen aanmelden. Of dit nu is voor GFK Panel Nederland, of het GFK Panel België.

Maar ze zijn ook weer niet de allerbeste enquêtesite want staan binnen onze Top 10 in de middenmoot, dus kijk vooral even welke wel de aller- best betaalde enquête sites zijn. Daarbij raden we je vooral aan om je voor meerdere / alle panels in te schrijven, want dan zal je meer onderzoeken kunnen maken en dus ook meer kunnen verdienen logischerwijs.

Waarom deze GFK Panel review?

Zoals je wellicht hebt gezien schrijven we heel veel reviews, en een flink deel daarvan gaat over enquête panels. Waarom is dat vraag je jezelf misschien wel af?

Nou het wil zo zijn dat onze sites over alle geldzaken gaat, maar de meeste vragen binnenkomen over manieren hoe je kunt online geld verdienen. En dan vooral over enquêtes invullen want dit is een populaire methode. Niet gek want wij vinden deze ook lekker toegankelijk omdat je er niks voor nodig hebt. Bovendien levert het goed op en is het nog leuk ook.

Helaas zijn er wel veel verschillende sites en die zijn niet allemaal even goed. Nu zijn sommigen wat minder omdat ze lagere vergoedingen hebben of minder onderzoeken per maand, maar andere zijn gewoon echt heel slecht en daar komen veel klachten over.

Daarom dus deze GFK panel review, die dus duidelijk wel positief is. Mocht jij hier iets anders van vinden dan horen we dat overigens graag, want hoewel we onszelf altijd inschrijven als lid om zelf te kunnen testen en die resultaten delen, nemen we feedback van onze bezoekers ook zeker mee. Alles helpt om de panels goed te kunnen vergelijken.

Andere panel reviews: