GFK Panel Betrouwbaar? Ervaringen / Review

Auteur: |
GFK panel logo

Jezelf aanmelden bij het GFK Panel, is dat slim of niet?

Die vraag gaan we voor je beantwoorden!

* Spoiler Alert! *

GFK staat in onze top 10 best betaalde enquête sites voor zowel België als Nederland. Gewoon aanmelden dus :-)

Hieronder lees je waarom we dat vinden aan de hand van een complete recensie en kritische beoordeling van alle onderdelen.

In deze review:

Plus- en minpunten

Veel onderzoeken om te maken elke week / maand zodat je meer kan verdienen

Prettige vragenlijsten die niet te lang duren

Goede betrouwbaarheid score (zie verderop)

Alleen verdiensten in cadeaubonnen, geen cash geld naar je bankrekening.

Over GFK Group

Het Duitse bedrijf GFK Group, opgericht in 1934 alweer, is een van de vier grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld. Ze hebben liefst 13.000 medewerkers in meer dan 100 landen!

Ze hebben verschillende takken van marktonderzoek, waarbij consumentenonderzoek een belangrijke tak is met verschillende online panels. Ze hebben dus niet één panel maar meerdere panels met verschillende onderwerpen, hieronder lees je daar meer over. Het Nederlandse online panel heeft meer dan 100.000 leden. Zij delen hun mening over met name retail en media.

Hoe werkt het panel?

Zoals bij alles sites waar je kan verdienen met enquêtes invullen zal je zien dat inschrijven gratis en vrijblijvend is. Wel even de profielkenmerken goed invullen na aanmelden zodat je alleen de goede uitnodigingen krijgt voor onderzoeken om aan mee te doen, waar je dus ook echt tot de doelgroep behoort. Bij elke survey mag je trouwens zelf bepalen of je wel of niet mee wil doen op dat moment.

Dat kan je bijvoorbeeld laten afhangen van de tijd die het gaat duren om alles in te vullen, want daar krijg je altijd een indicatie van. Ook krijg je van tevoren altijd te zien wat de beloning is behorende bij de vragenlijst. Wel zo eerlijk.

De punten die je verdient krijg je direct na het afronden van de enquête beschikbaar gesteld in je account en kan je vervolgens vanaf een bepaald saldo (€10,-) laten uitkeren in geschenken in de GFK cadeaushop.

Denk aan cadeaubonnen van Bol.com, PlayStation, Wehkamp.nl, Ticketmaster, HEMA, boekenbonnen, schenken aan goede doelen (Nederland) of Proxis waardecodes, Sodexo geschenkcheques, schenken aan 11.11.11. (België)

Zoals vermeld zijn er verschillende panels om aan mee te doen:

Wat ga je verdienen?

Dit ligt er natuurlijk wel een beetje aan hoeveel tijd en moeite je erin stopt. Daarnaast moet je ook maar vaak genoeg in de doelgroep van het onderzoek vallen om mee te mogen doen.

Desalniettemin kan je er toch prima mee verdienen. Wij denken wel €10,- tot €20,- per maand. Dus als je het combineert met de andere goede onderzoekspanels uit onze top 10 betrouwbare enquête sites telt dit mooi op tot een aardige bijverdienste. Wij menen dat je er zomaar een paar honderd euro mee kan maken, elke maand weer!

Is GFK betrouwbaar?

In onze ervaring absoluut. Wij hebben onszelf aangemeld als gewoon lid om dit te testen en letten daarbij altijd op enkele vaste punten, namelijk:

  1. Correct bijhouden van het saldo, dus goed en snel je beloning bijschrijven op je account. Bij voorkeur direct nadat je een onderzoek hebt afgerond;
  2. Accuraat en zonder problemen uitbetalingen kunnen doen in bonnen of geschenken. Dit mag ook niet te lang duren voordat je erover kan beschikken. Het moet dus snel op je rekening staan / de bon moet snel binnen zijn.

Op beide punten scoort GFK meer dan prima. Wij hebben dat als goed ervaren en hebben er zodoende ook geen klachten over. Betrouwbaarheid is dus gegarandeerd. Dit geldt ook voor onze berzoekers en hetzelfde kan je terugvinden in overige online reviews die precies hetzelfde beeld schetsen.

Ons Oordeel

… heb je natuurlijk allang gelezen in de eerst regels van dit artikel, en/of zelf al ruim gevormd door de review door te nemen: Je moet je vooral willen aanmelden! Of dit nu is voor GFK Panel Nederland, of het GFK Panel België, GFK Smartscan België en Mediajury België die ook prima zijn (maar alleen voor mannen 19-34 jaar oud).

Maar ze zijn ook weer niet de allerbeste enquêtesite want staan redelijk laag in de Top 10, dus kijk vooral even welke wel de aller- best betaalde enquêtes zijn. Daarbij raden we je vooral aan om je voor meerdere / alle panels in te schrijven, want dan zal je meer onderzoeken kunnen maken en dus ook meer kunnen verdienen logischerwijs.