future talkers review
Door | 08 aug. 2023

Deze review gaat over Future Talkers, een online panel waar je geld kan verdienen met enquêtes.

Wellicht denk jij er over na om je daarvoor aan te melden, maar is dat verstandig?

Goed dat je eerst even hebt gezocht naar recensies, want…

Future Talkers is namelijk NIET een van de 10 beste enquête sites. Wij raden je dan ook aan om je eerst bij die betere websites in te schrijven.

Met die tien sites zal je al zomaar €200,- per maand kunnen bijverdienen.

En mocht je dan nog tijd over houden kan je altijd Future Talkers nog eens proberen.


Plus- en minpunten Future Talkers review

+ Moderne manieren van onderzoek. Niet alleen vragenlijsten maar ook groepsdiscussies via internet en blogs schrijven tegen betaling.

– Het is een wat onbekendere partij, waardoor ze niet heel veel betaalde enquêtes hebben per maand.

– De beloning van de surveys mag hoger.

–  Per saldo verdien je er dus eigenlijk niet genoeg mee.

Over Future Talkers

Future Talkers is net even iets anders dan de meeste online enquête sites. Want naar de bekende vragenlijsten / surveys die je bij alle panels in kan vullen tegen betaling, doet Future Talkers haar best om ook op alternatieve manieren haar marktonderzoeken te doen. Zo kan je regelmatig meedoen aan online communities om daar live met een groep te discussiëren over een onderwerp. Ook kan je een individuele blog schrijven. Het is dus niet alleen maar saai vragen beantwoorden.

De opdrachtgevers die de onderzoeken via dit consumentenpanel uitzetten zijn divers, maar altijd instellingen die jouw mening willen weten over een bepaald onderwerp. Altijd teneinde om daarmee hun product, dienstverlening, reclame campagne en dergelijke te kunnen verbeteren. Onze visie is hen veel waard zodoende, en daarom betalen zij er ook graag voor.

De website en het panel zijn beiden trouwens van InSites Consulting. Dat is een Nederlandse organisatie. Sinds 1997 zijn zij grensverleggend in digitaal marktonderzoek, maar inmiddels één van de de honderd grootste en ook één van de tien meest innovatieve bedrijven in de marktonderzoek business ter wereld (voor beiden hebben ze een prijs gewonnen). Ze hebben 7 kantoren verspreidt over 3 continenten en van daaruit helpen ze grote internationale bedrijven, overheden en non-profit organisaties om wereldwijd hun marketing te verbeteren.

Hoe werkt Future Talkers?

Inschrijven: Uiteraard de eerste stap die je moet nemen. Het kost je niks om je aan te melden dus dat hoeft je niet tegen te houden. Zoals je ook zal zien is het bovendien vrijblijvend. Dit betekent dat je door je in te schrijven je geen verplichtingen aangaat, om aan een minimaal aantal onderzoeken mee te moeten doen bijvoorbeeld.

Profiel invullen: Dit is geen verplichte stap maar we raden je het wel zeer aan: vul zoveel als mogelijk alle profielvragen in. Die bepalen namelijk voor welke onderzoeken je een uitnodiging krijgt. En als je ze niet invult dan weet Future Talkers niet zo goed voor welke vragenlijsten je nu precies wel of niet in aanmerking komt en is de kans veel groter dat je verkeerde uitnodigingen krijgt voor een survey waar na enkele vragen blijkt dat je toch niet in de doelgroep valt.

Dat is zonde van je tijd want dan moet je alsnog stoppen met invullen en krijg je ook helemaal geen enkele vorm van beloning! En tja als je jouw profiel niet goed hebt ingevuld kan je het ook alleen maar jezelf kwalijk nemen als dit gebeurd.

Meedoen aan onderzoek: Eenmaal helemaal ingeschreven ontvang je vanzelf uitnodigingen per e-mail om mee te doen aan onderzoeken. Dan begin je dus met enquêtes invullen voor geld. Bij elke invite zal je zien dat er een vermelding is van de gemiddelde tijd die het duurt om het onderzoek in te vullen, en wat de beloning ervoor is. Zoals we al hebben verteld is meedoen altijd vrijwillig, dus bekijk even of je de beloning het waard vindt en of je genoeg tijd hebt.

Uitbetaling: Gelijk nadat een vragenlijst is ingevuld krijg je jouw beloning in je account gestort. Sommige klanten willen soms eerst je antwoorden controleren op eerlijkheid en dat kan het wat langer duren. Als het saldo in je account minimaal €7,50 is dan kan je het laten uitkeren. Dit gaat via PayPal tegoed, maar geen nood want vanaf daar kan je het weer kosteloos laten storten op je bankrekening binnen enkele dagen. Je kan op dit moment niet de enquêtes invullen voor waardebonnen.

Hoeveel kan je verdienen bij Future Talkers?

De verdiensten vallen wat tegen omdat er voor het mooie eigenlijk gewoonweg te weinig onderzoeken zijn om te maken. Daardoor verdien je per saldo ook niet genoeg per week / maand.

Daarom kun je je het beste gewoon inschrijven voor de 10 best betaalde enquête panels en daarna pas bekijken of je ernaast tijd en puf hebt voor meer. Het ligt er ook maar net aan hoeveel je wilt verdienen hé, maar met de eerder genoemde beste sites maak je al gemakkelijk een paar honderd euro per maand. Kijk eerst eens hoe die bevallen dus.

Future Talkers Trustpilot

Op trustpilot krijgt Future Talkers zijn leden ook nog niet bepaald positief. Ze krijgen er een gemiddelde score van slechts 2,4 sterren en veel minimale scores van maar één ster. Die gaan er vooral over dat er weinig surveys zijn en dat het niet altijd goed loopt met de vergoedingen. Wel een redelijke bevestiging van ons eigen beeld.

future talkers trustpilot review

Is Future Talkers betrouwbaar?

Daar bestaan eigenlijk vrij weinig twijfels over. Op internet kan je hier dan ook amper klachten over vinden. Je beloning wordt goed toegekend en je verdiensten worden ook netje uitbetaald. Daar ligt het dus niet aan. De enige opmerking gaan eigenlijk continu over de hoogte van de vergoedingen en het aantal onderzoeken waaraan je mee kan doen. Die laatste twee punten vallen wel tegen jammer genoeg. En natuurlijk zijn er ook hele negatieve reviews op bijvoorbeeld Trustpilot, maar dat is bij alle panels het geval.

Conslusie Future Talkers review

In potentie zijn we heel enthousiast over dit panel en achterliggend marktonderzoeksbureau. Ze zijn echt bezig om dingen op een andere en innovatieve manier te doen. We vinden hen dan ook een toekomstige kanshebber om in de Top 10 best betaalde enquête sites te komen. Maar voor nu staan ze dat nog niet omdat ze te weinig betaald werk hebben voor de leden. Schrijf je dus voor nu nog eerst maar even in bij die tien andere websites.

Andere panel reviews: