Is Factsnapp Betrouwbaar & Veilig? Reviews en Ervaringen

Auteur: |

Kan je goed geld verdienen bij Factsnapp.com?

Ja absoluut!

En zijn ze ook nog eens betrouwbaar?

Ja, ze staan niet zomaar in de Top 10 beste betrouwbare enquête sites!

Waarom dat zo is kan je teruglezen in de recensie / beoordeling hieronder.

In deze review:

Plus- en minpunten

  Beste beloning per ingevulde vraag van alle enquêtepanels! (10 eurocent)

  Prettige app om ook op je telefoon of tablet makkelijk mee te doen;

  Lekker korte onderzoeken die snel invullen, max 6 vragen;

Ze bestaan pas net, dus even afwachten hoeveel onderzoeken er beschikbaar zijn per week en daarmee dus hoeveel je echt verdient.

  Voor de oplettende lezer: de maximale vergoeding per survey is dus 60 cent

Wat is Factsnapp?

Factsnapp.com is het zusje van Panelwizard Direct. En dat is meteen al een goed teken want dit is al jaren lang een van de beste enquêtesites van Nederland! En bovendien een van de best betalende van allemaal. Factsnapp wil het echter net even iets anders en moderner aanpakken, daarom zijn ze ook zelfstandig van start gegaan in 2018.

Daarbij is hun filisofie en visie dat er tegenwoordig steeds meer behoefte is aan snelheid. Dus korte en bondige onderzoeken, en zeker geen ellenlange vragenlijsten! We hopen dat dit uiteindelijk ook betekent dat er heel veel surveys komen zodat je lekker veel kan verdienen. Dat is nog even afwachten.

Ze zijn ook onderdeel van Kien Onderzoek, het marktonderzoeksbureau achter het panel dat zich specialiseert in kwantitatief onderzoek. Zij vinden kwaliteit het belangrijkste wat er is voor hun panelleden en ook klanten. Die klanten geven hen dan ook een 8,2 voor de dienstverlening!

Keurmerken en lidmaatschappen

Net als PanelWizard is kwaliteit een van de belangrijkste dingen voor Factsnapp. Om dit te onderschrijven zijn ze ISO gecertificeerd op meerdere punten:

  • ISO20252 (marktonderzoek)
  • ISO26362 (de kwaliteit van het panel)

Daarnaast zijn ze lid van de volgende branche organisaties:

  • ESOMAR
  • MOA

Dit betekent in het kort dat ze aan allerlei verschillende keurmerken voldoen voor correct onderzoek maar ook voor de veiligheid van jouw gegevens!

Hoe werkt dit panel?

Inschrijven kost je natuurlijk niks. Het kost maar een paar minuutjes om je account aan te maken en dat is helemaal zonder verplichtingen. Dit houdt in dat meedoen vrijblijvend is, maar daar komen we zo nog wel even op terug.

Na het aanmelden raden we je vooral aan om direct alle persoonlijk gegevens (profielkenmerken) in te vullen voor zover dat kan. Aan de hand van die informatie kan Factsnapp er namelijk voor zorgen dat je enkel surveys toegestuurd krijgt die ook echt voor je zijn bedoeld.

Gaat dit niet goed dan ontvang je uitnodigingen voor onderzoeken die wellicht toch niet voor jouw doelgroep zijn en wordt je alsnog na een paarvragen, zonder vergoeding, uit de enquête gezet. Zonder van de tijd en moeite, en daar kan Factsnapp weinig aan doen als je ze niet alle informatie geeft!

Na het inschrijvgen kan je starten met je eerste geld te verdienen. Via mail zal je automatisch uitgenodigingen ontvangen om deel te nemen aan onderzoeken. De app is ook erg prettig, want dan krijg je gewoon een seintje op te telefoon. En via de app kan je ook meteen invullen, gewoon even snel tussendoor bijverdienen dus.

De onderzoeken zijn maximaal 6 vragen lang, wat betekent dat je er ook met een minuut of wat wel doorheen bent. Je kan ze maken op elk device met internet dus: laptop / desktop computer / telefoon / smartphone / tablet / iPad en ga zo maar door.

Meedoen is nooit verplicht. In de uitnodiging staat altijd hoe lang het invullen gaat duren dus je kan een goede afweging maken. En je snapt zelf ook wel dat je niks verdient als je niet meedoet.

Na het afronden van een enquête krijg je meteen de beloning tegekend in je account. Daar hoef je dus niet op te wachten. Enige jammere daarna van dit panel is wel dat je niet zelf een uitbetaling kan aanvragen, maar dat Factsnapp zelf bepaald heeft dat ze 2 keer per jaar je saldo overboeken naar je bankrekening.

Hoeveel ga je verdienen?

We kunnen dit nog niet echt goed inschatten omdat ze pas net zijn gestart en naar eigen zeggen nog weinig onderzoeken uitzetten. Dat klopt overigens ook wel, maar we hopen dat dit spoedig meer wordt! Want in potentie lijk je hier echt zeer goed mee te kunnen verdienen!

Is Factsnapp betrouwbaar?

We gaan hier even af op onze ervaringen met Panelwizard, want het is immers hetzelfde bedrijf. Zoals we al hebben beschreven voldoen ze van alle enquête sites aan de meeste verschillende kwaliteitskenmerken, certificeringen en branche eisen. dat is een prettig gevoel, ook voor de privacy veiligheid natuurlijk.

Daardoor durven we er ook wel vooruit te lopen op dat de betalingen en het bijhouden van je saldo zonder fouten zal gaan en je altijd je zuurverdiende euro's op te bankrekening mag verwelkomen. Mocht je hier toch iets anders van vinden laat het ons dan alsjeblieft weten! Maar voor nu zetten we een vinkje bij de betrouwbaarheid :-)

Het Advies

Gewoon aanmelden! Want Factsnapp voldoet aan bijna alle kwaliteitseisen, en ze belonen goed. Dus ook al zijn het korte onderzoekjes, dan nog zijn de zeer de moeite waard omdat de vergoeding per vraag / tijd die je ervoor kwijt bent erg hoog is!

Het is dan ook een kwestie van tijd dat ze ook terecht komen in onze Top 10 met de best betaalde enquête sites van Nederland. We willen nog even afwachten tot ze helemaal up and running zijn en we dus ook eerlijk kunnen beoordelen hoeveel onderzoeken je mag verwachten per week / maand. Want dan pas kunnen we iets zinnigs zeggen over de verdienpotentie van dit veelbelovende panel.