euroquestions betrouwbaar review
Door | 08 aug. 2023

Review: is Euroquestions betrouwbaar?

Oftewel: Is het verstandig om je aan te melden bij dit panel?

Niet per se…

Is deze zo verschrikkelijk slecht dan?

Nee dat ook weer niet, er zijn gewoon een hoop panels die beter zijn.

Kijk liever in ons artikel over de top 10 best betaalde enquête sites, daar verdien je het meest en die zijn 100% betrouwbaar.

Maar als je naast die betere opties nog tijd over hebt kan je die zeker besteden bij EuroQuestions.


Let op! De tekst van deze review is verder verouderd, we zijn voornemens deze opnieuw te schrijven als we ons een goed beeld hebben kunnen vormen van de nieuwe site van EuroQuestions.

Plus- en minpunten EuroQuestions review

 De site is verouderd, er staan overal fouten zoals in de algemene voorwaarden;

 Het bedrijf dat achter het panel lijkt te moeten zitten, Noviopinion, wordt verder niet gelinkt in de privacy statement / algemene voorwaarden;

– Het lijkt eigenlijk gewoon een scam, de site is ook vaak offline;

 De verdiensten die je voorspiegelen zijn niet realistisch;

 De site of social media zijn al jaren niet geupdate.

Over EuroQuestions

Eigenlijk is er helemaal niet zoveel te weten over dit panel. Ze doen zich in ieder geval voor als een site waar je kan geld verdienen met enquêtes. Alleen: al bij het zien van de site gaan er alarmbellen af.

De site lijkt gewoon niet helemaal af en ziet er al zeker niet professioneel uit. En als je verder kijkt blijkt dat ze linken naar een emailadres van een bedrijf Noviopinion dat ook achter een ander enquêtepanel zit namelijk Pollland. Echter werken die links helemaal niet en werken ook links naar belangrijke pagina’s als ‘uitschrijven’ helemaal niet.

Er wordt in de algemene voorwaarden ook niet meer gerept over Noviopinion en de privacy statement linkt weer terug naar een andere url die terug te herleiden blijkt naar FocusVision. Een Amerikaans bedrijf dat software maak voor onder andere het doen van surveys.

Verder informatie geven ze over zichzelf niet. De tekst die wel te lezen is maakt het er niet geloofwaardiger op want de beloofde beloningen van 1 of 2 euro per enquête is niet heel geloofwaardig.

Dat daarnaast de site volstaat met fouten en ze zelfs in hun privacy voorwaarden hun eigen website verkeerd spellen in de eerste alinea is voor ons genoeg reden om niet eens het panel te willen testen.

Hoe werkt Euroquestions?

Ze doen in ieder geval voor alsof ze net zo werken als elk ander panel en dat je er zelf kan bepalen hoeveel onderzoeken je wilt maken. Dat kunnen er meerdere per dag zijn wat het meteen erg aantrekkelijk maakt gezien de beloofde beloningen per ingevulde survey.

Ze vertellen erbij dat je vanaf 5 euro al kan uitbetalen in geld naar je bankrekening, maar doen er dan wel heel omslachtig over dat dit maanden kan duren en ook weken kan duren voor je saldo is bijgewerkt.

Er is geen mogelijkheid om PayPal tegoed te verdienen en je enquêtes invullen voor waardebonnen kan ook niet. Dat is wel een minpunt als dit toevallig je voorkeur is. Je kan hier dus enkel enquêtes invullen voor geld.

Hoeveel verdien je bij EuroQuestions?

Ze beloven in ieder geval gouden bergen, 1 of 2 euro per onderzoek. Meteen gegarandeerd €2 voor je eerste enquête zelfs! En omdat ze ook beloven dat je meerdere onderzoeken per dag zou krijgen lijkt het van buiten af makkelijk het best betalende panel dat er op dit moment is.

Maar dat verhaal klinkt natuurlijk ook veel te mooi om waar te zijn en dat is het ook, lees maar een het volgende stukje verder over de betrouwbaarheid. Je moet je hier zeker niet inschrijven!

Is EuroQuestions betrouwbaar?

Nee, absoluut niet. Schrijf je hier alsjeblieft niet in! Er zijn zoveel rode vlaggen als je de beperkte informatie op de site al doorleest die genoeg zegt of Euroquestions betrouwbaar is:

  • Er wordt gelinkt naar een gerenommeerd marktonderzoeksbureau via email / klantenservice, maar die hebben er niks mee te maken;
  • In de privacy statement van het inschrijf formulier wordt namelijk indirect weer naar een ander onbekend bedrijf in de VS verwezen;
  • Overal zijn links niet in werken, zo kan je jezelf niet uitschrijven;
  • Er is geen verdere uitleg wie ze zijn of tot welk bedrijf ze horen;
  • De informatie die je wel krijgt is simpelweg ongeloofwaardig;
  • En staan bovendien vol spelfouten zoals ze zelfs de naam van hun eigen website al verkeerd spellen (.nl in plaats van .com) in de algemene voorwaarden in de eerste zin!
  • Daar staat verder in dat je mag meedoen vanaf 12 jaar, terwijl dat is verboden in NL tot 16 jaar…
  • De site lijkt al lang niet meer bijgewerkt of in gebruik, net als hun sociale media accounts dat niet zijn.

Conclusie Euroquestions review

Je moet helemaal niks met deze site te maken willen hebben! Kijk voor goede alternatieven in de Top 10 best betaalde enquête sites. Met deze panels bij elkaar verdien jij zomaar een paar honderden euro per maand extra bij. Heel makkelijk online en digitaal.

Die sites zijn wel betrouwbaar en actief, en dat zeggen we niet alleen op basis van onze eigen ervaringen maar ook die van onze bezoekers en uit die van andere reviews die online te vinden zijn.

Andere panel reviews: