review enqueteplein betrouwbaar
Door | 22 okt. 2021

Review: Is het verstandig om je in te schrijven bij Enqueteplein.nl?

Ligt eraan.

Is het zinvol of nodig?

NEE !

Enqueteplein is namelijk geen onderzoeksbureau, maar slechts een site die jouw e-mailadres wil hebben om je vervolgens door te verwijzen naar echte enquête sites.

Maar daar kan jij jezelf ook gewoon direct inschrijven. Dit zijn de 10 beste enquête sites van Nederland en België.

Daar kan je wel meedoen met enquêtes invullen voor geld / geld verdienen met enquêtes.

Zo simpel is het.

Wil je meer informatie lees dan vooral verder.


Plus- en minpunten Enquêteplein.nl review

 Ze zijn geen onderzoeksbureau, ze gaan je niet betalen voor het invullen van enquêtes.

 Ze willen je e-mail om je reclame te kunnen sturen. Om zo geld aan je te verdienen.

 Zoals je in de privacy statement kan teruglezen plaatsen ze ook tracking cookies op je PC om je advertenties te tonen.

Over Enquêteplein.nl

Deze site is feitelijk een tussenpersoon. Ze vragen je e-mail om vervolgens reclames toe te sturen voor enquête sites waarmee ze samenwerken. Ze gaan je dus niet zelf iets betalen of belonen, maar willen gewoon geld aan je verdienen. Dat is niet erg, maar waarom op deze manier?

Ze kunnen ook direct tegen je zeggen welke panels goed zijn en welke misschien niet? Dat vinden we jammer om te zien.

enqueteplein.nl website
Enqueteplein.nl website

Hoe werkt Enquêteplein?

Je kan je gratis en vrijblijvend inschrijven bij Enqueteplein. Op zich positief dus zover, het kost je niets. Vervolgens krijg je e-mailtjes van ze waarin ze panels aanbevelen waarmee ze samenwerken. Op zich nog steeds niets mis mee.

Door jou aan te brengen krijgen ze geld van de enquête sites. Natuurlijk hun goed recht, maar dit betekent wel dat ze er een bepaald belang bij hebben welke panels ze jou wel en niet aanbevelen. En daar zitten echt goede panels tussen, maar ook minder goede panels die eigenlijk verspilde moeite zijn.

Je kan je ook gewoon direct zelf inschrijven bij de beste enquête sites. Die kan je vinden op onze pagina over geld verdienen met enquêtes invullen. Kan je zelf lezen wat de positieve en negatieve punten zijn en zelf kiezen waar je jezelf wel of niet inschrijft.

Als je per panel meer informatie wil dan kan je ook onze reviews en ervaringen over enquêtes invullen lezen. Per panel hebben we een uitgebreid artikel geschreven. De reviews op Enquêteplein.nl zijn namelijk bijna allemaal nog helemaal leeg…

Hoeveel kan je verdienen?

Heel veel! Maar als je je ook bij de slecht panels inschrijft is dat alleen maar zonde van je tijd en verdien je uiteindelijk minder geld. Wij weten dat je € 300,- tot € 500,- kan bijverdienen met deze panels. Heb je dan nog meer tijd over, ja dan kan je ook aan de slechte onderzoekspanels meedoen!

Is Enquêteplein betrouwbaar?

We gaan niet zeggen dat ze niet betrouwbaar zijn. Maar we zien wel signalen die ons een beetje zorg baren. Zoals de lege reviews, zoals het feit dat ze je e-mailadres willen hebben terwijl zo ook gewoon gelijk kunnen vertellen wat de goede enquêtepanels zijn.

Want wie weet wat ze later nog met je e-mail gaan doen? Spammen? Doorverkopen? Het zou zomaar kunnen…

Conclusie Enquêteplein.nl review

Inschrijven heeft geen zin, kost je onnodig tijd en een extra stap terwijl je je ook gelijk bij de goede panels zelf kan inschrijven. Loop je ook geen risico op slechte reclames.

Ter herinnering nogmaals: dit zijn de 10 beste enquête sites van Nederland (en België). Je mag zelf weten of en bij welke je lid wil worden.

Andere panel reviews: