Ervaringen / Review: is De Meedenkers Betrouwbaar?

Auteur: |
De Meedenkers logo

De Meedenkers is een Belgisch consumentenpanel waar je geld kan verdienen met het invullen van enquêtes.

Maar is het een goed idee om hieraan mee te doen, of niet?

Betalen ze wel genoeg? Of zijn ze niet betrouwbaar?

Gaan we allemaal bespreken in deze recensie!

En om een klein tipje van de sluiter te op te lichten: dit panel staat NIET in onze Top 10 best betalende / betrouwbare enquête sites.

Daar kan je jezelf dus beter aanmelden. Heb je nog tijd over dan is De Meedenkers een prima optie overigens, mocht je de onderwerpen leuk vinden. Die zijn namelijk een stuk moderner dan vele andere enquêtepanels.

Waarom lees je in onze beoordeling hieronder.

In deze review:

Plus- en minpunten

Moderne onderwerpen over alles wat te maken heeft met televisie, internet, sociale media of nieuwe apps

Daarmee is de doelgroep wel wat beperkter (klanten van Base of Telenet) en krijg je dus minder surveys te maken waardoor je minder verdient

Beloning alleen in de vorm van prijzen

Je kan dus geen waardebonnen of geld verdienen

Over De Meedenkers

Dit onderzoekspanel doet het net even anders. Ze richten zich namelijk heel specifiek op bepaalde onderwerpen, en doen niet alle soorten onderzoeken zolang een opdrachtgever er maar voor betaald. Dat is te prijzen. Alle onderzoeken via de technologie van Future Talkers, eveneens een betaald enquête panel.

De websites en het panels zijn beiden overigens eigendom / onderdeel van InSites Consulting. Dit is een Nederlands bedrijf. Terug in 1997 was InSites Consulting een pionier in digitaal marktonderzoek, maar inmiddels een van de de 100 grootste en 10 meest innovatieve bureaus voor marktonderzoek ter wereld. Ze hebben 7 kantoren op 3 continenten en van daaruit helpen ze internationale merken om wereldwijd beter en sneller marketing keuzes te maken, aan de hand van slimme digitale technologie.

Hoe werkt dit panel?

Je schrijft je in, dat is gratis en je bent ook nergens een gebonden, en daarna krijg je vanzelf de uitnodigingen voor nieuwe surveys in je mail. Als je die vragenlijst invult verdien je er geld mee dat je kan overmaken naar je PayPal account en vanaf daar weer naar je bankrekening als je dat zou willen, of je kan direct met PayPal dingen kopen met je verdiensten.

Wel een ding waar je op moet letten is het volledig invullen van je profiel. Dit moet je na inschrijving nog aanvullen en doe dat alsjeblieft zoveel als mogelijk. Daarmee wordt namelijk bepaald welke onderzoeken je wel of geen uitnodiging ontvangt. Vul je dit niet in dan is het risico veel groter dat je verkeerde uitnodigingen krijgt.

Dan begin je misschien met frisse moed in te vullen maar word je er na enkele vragen (of soms pas heel laat) uitgezet en krijg je geen beloning. En dat kan je dan ook De Meedenkers niet kwalijk nemen!

En om nog even het stukje over "nergens aan gebonden zijn" toe te lichten: bij elke uitnodiging wordt vermeld hoe lang het betreffende onderzoek ongeveer duurt om aan mee te doen en wat de beloning zal zijn. Je mag dan zelf beslissen of je dat daadwerkelijk doet. Dat is dus vrijblijvend, maar door niet mee te doen verdien je ook geen geld! Dat lijkt ons logisch maar we vermelden het toch maar eventjes.

Wat kan je er verdienen?

De verdiensten zijn wat beperkt omdat er ook minder onderwerpen zijn om onderzoeken over te doen (en dus minder enquêtes om in te vullen). Daarom kan je jezelf het beste eerst aanmelden bij de 10 best betaalde enquête sites en daarna pas bedenken of je nog tijd en energie over hebt voor de Meedenkers. Of als je simpelweg nog meer wil verdienen van de paar honderd euro per maand die je met die eerdergenoemde tien panels kan pakken.

Is het een betrouwbaar panel?

Ja daar zijn eigenlijk geen klachten over te vinden, die gaan namelijk eigenlijk alleen maar over het lage aantal onderzoeken dat je kan maken. Uitbetalen gaat wel zonder problemen en kan al bij een prima minimum bedrag.

Onze Aanbeveling

Lees even het kopje hierboven over hoeveel je kan verdienen en dan weet je genoeg. We willen onszelf wel gaan herhalen maar aangezien je al zo ver op de pagina bent gekomen heb je waarschijnlijk wel genoeg gelezen op dit moment ;-)