choozz review
Door | 22 juni 2023

Het Choozz.com panel was een van de vele enquêtesites waar je mee kon doen aan enquêtes invullen voor geld. Daarom schreven we ook een Choozz review.

Maar let op, deze site bestaat niet meer!

De panels zijn opgegaan in Opinieland (NL) en Opinionworld (BE), ook onderdeel van dezelfde eigenaar.

En die staan beide in de top 10 met best betaalde enquête sites (zie top 10 voor zowel Nederland als België) en zijn dus aan te raden als het gaat om geld verdienen met enquêtes.

De rest van deze review is dus niet meer interessant.

Je kan de oude ervaringen hieronder nog wel verder lezen:

————————————————————————————————-

Dat zegt echter niet dat het een slechte website is, maar er zijn gewoon een flink aantal die beter zijn waar je jezelf dus beter eerst kan aanmelden.

In deze recensie kan je nog meer informatie vinden over Choozz en een beoordeling van de belangrijke kenmerken.

Op basis van onze eigen ervaringen en die van onze bezoekers.


Plus- en minpunten Choozz review

 Je verdient punten die je kan inwisselen voor cadeaubonnen maar geen geld naar je rekening;

Daarnaast doe je automatisch mee met een loterij met een prijs van € 2.000,- maar de winkans is uiteraard erg klein;

De beloning per onderzoek is relatief laag met 25 – 50 cent;

 We zien wel meldingen over PayPal dus misschien kan je binnenkort geld verdienen, en daarnaast is het panel verder betrouwbaar en kan je er zeker wat aan overhouden.

Over Choozz

De site en bijbehorend panel choozz.com is onderdeel van Survey Sampling International, LLC. Zij beheren meerdere vergelijkbare sites en dit lijkt een van hun oudere sites die zowel in Nederland als België opereert, en nog een andere landen.

Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en zit al lang in deze business, namelijk sinds 1977. Helaas zie je dat ook wel af aan de site die wat oubollig is. Vergelijkbare panels als Blauwnl.nl en Surveyspot zijn in de tussentijd al opgeheven dus de kans is wel aanwezig voor ons gevoel dat Choozz ook geen lang leven meer heeft.

Hoe werkt Choozz?

Je begint met jezelf in te schrijven. Dit doe je door je geslacht, voornaam, achternaam en e-mailadres in te vullen. Daarna nog even je account activeren en je kan aan de slag.

Verstandig is het altijd, bij alle enquête panels, om je eerst te storten op de profielkenmerken. Die bepalen namelijk of je de juiste onderzoeken krijgt. Vul je die goed in krijg je alleen uitnodigingen die ook echt voor jou, dus jouw doelgroep, bedoeld zijn.

Vul je die nou niet in, dan krijg je waarschijnlijk geregeld onderzoeken waarbij na enkele vragen je er opeens uit wordt gegooit omdat je niet in de doelgroep valt. Zonde dus van je tijd, en te voorkomen door even die paar vragen goed in te vullen.

Als dat achter de rug is ga je vanzelf uitnodigingen ontvangen in je email om mee te doen aan surveys. Steeds weet je vooraf hoe lang die gaat duren en wat de beloning zal zijn. Direct na het afronden van het onderzoek worden de punten in je account bijgeteld.

Choozz uitbetaling

Heb je een minimaal bedrag bereikt, dan kan je dit laten uitkeren. In dit geval in de vorm van bonnen. Enquêtes invullen voor waardebonnen is wel de enige optie helaas, PayPal tegoed verdienen of geld naar je bankrekening gaat helaas niet.

Daarnaast zal het je opvallen dat je ook loten ontvangt voor de eerder genoemde loterij voor € 2.000,- Je krijgt ook loten als je overigens toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. Meedoen loont dus altijd wel enigszins.

Hoeveel kun je verdienen?

De site is wat ouder en inactiever aan het worden de laatste tijd, en omdat de beloning per onderzoek wat tegenvalt is de verdienste per maand ook wat laag. Daarom staat Choozz ook niet in onze top 10 beste betaalde enquêtes.

Is Choozz betrouwbaar?

Wat ons betreft wel, want er zijn helemaal geen klachten te vinden online over dit panel. We hebben er ook nog geen ontvangen. Heb je die wel, laat het ons dat zeker even weten alsjeblieft! Maar vooralsnog is deze website wat ons betreft veilig en te vertrouwen.

Conclusie Choozz review

Ondanks dat de review niet per se negatief uitkomen, kan je toch beter eerst meedoen met een van de 10 beste enquêtepanels van Nederland/ België voordat Choozz een optie wordt. Met die 10 sites kan je namelijk tezamen al makkelijk 300 euro of zelfs meer verdienen per maand! En daar ben je als genoeg mee in de weer dat een additionele site zoals nl.choozz.com helemaal niet meer nodig.